• 01/07/2022

Mijn telefoon is mijn beste vriend. Soort van. Hij praat natuurlijk niet terug en kan me geen knuffel geven, maar hij is er wel altijd. Je kunt dus wel stellen dat we heel wat tijd samen doorbrengen. Tijd waarin ik gebruik maak van diverse apps en vandaag is het tijd om mijn top 10 met jullie te delen. Wellicht hebben jullie nog wat aan mijn tips en kunnen jullie straks ook niet meer zonder 😉 Lees je met me mee?

Mijn vriend zou zeggen dat mijn telefoon nog net niet aan mijn hand gegroeid is, maar ik denk daar anders over. Oké, ik ben vrij gehecht aan mijn telefoon, maar ik ben niet extreem verslaafd ofzo. Toch?! Anyway, ik besteed dus heel wat uurtjes met mijn iPhone dus het leek me wel leuk om wat apps met jullie te delen. Er zijn namelijk een aantal apps die ik toch wel dagelijks gebruik en dus echt niet zou willen missen. Wellicht breng ik jullie nog op ideeën en/of hebben jullie wat aan mijn tips. De ene app zal wel wat bekender zijn als de ander, dus ik hoop dat jullie nog wat nieuws ontdekken in dit artikel.

Instagram

Tja, deze is op zich best voor de hand liggend, maar kan toch echt niet ontbreken in dit lijstje. Ik besteed dagelijks best wat tijd aan Instagram. Foto’s posten, reageren op foto’s van anderen, maar ook reacties beantwoorden en mijn artikelen delen doe ik op Instagram. Het is gewoon al leuk om af en toe gewoon doelloos door wat foto’s te scrollen of random insta stories te bekijken. Ik kan hier makkelijk een uur aan een stuk mee bezig zijn, geen probleem. Hoewel ik Instagram heel leuk vind, zit er ook een keerzijde aan. De volg-ontvolg spelletjes, mensen die nep volgers kopen, het algoritme… Breek me de bek niet open. Ik schreef er een tijdje terug een artikel over waarom ik Instagram soms helemaal beu ben.

PostNL

Geregeld komen er wat pakketjes binnen en dan vind ik het wel zo fijn om dit een beetje in de gaten te houden. Het is niet de eerste keer dat een pakket van mij onterecht door iemand anders (!) is opgehaald bij een PostNL punt. Daarom vind ik het fijn om bij te houden wat ik wanneer ontvang zodat ik eventueel nog het bezorgmoment kan aanpassen en/of zelf kan regelen waar ik het pakken kan ophalen. Wel zo makkelijk.

United Wardrobe

Een tijdje geleden maakte ik een account aan via United Wardrobe (Nina2107). Ineens las ik overal over deze app waarop je makkelijk van je overbodige kleding af kunt komen. Komt goed uit, want ik heb nog mega veel liggen waar ik niets meer mee doe. Weg ermee! Oh, het enige ‘nadeel’ van deze app? Dat je niet alleen maar verkoopt, maar soms ook zelf iets koopt. Dat was niet helemaal de bedoeling!

Hey! Vina

Ik las eens een artikel over Hey! Vina bij Suszie. Hey! Vina is een app voor vrouwen waardoor je met andere vrouwen/meiden in contact kan komen. Eigenlijk kan ik het ’t beste omschrijven als Tinder, maar dan voor vriendschap bedoeld. Leuk als je wat nieuwe contacten wil opdoen en/of uitbreiden. Je kunt hier gewoon lekker doorheen ‘swipen’ en in contact komen met andere meiden. Momenteel ben ik zelfs met iemand in gesprek waar ik hele gezellige gesprekken mee heb, dus wie weet. Het is in ieder geval een leuke app die ik wekelijks meerdere keren even open.

WordPress

Wat ik makkelijk vind is het beantwoorden van reacties op mijn blog vanaf de WordPress app. Makkelijk en snel, en ook ideaal wanneer je niet thuis bent en geen laptop ter beschikking hebt. Ook is het handig wanneer ik bijvoorbeeld nog een spelfout heb gespot in een artikel en ik deze nog even wil aanpassen wanneer ik niet thuis ben. Easy peasy!

Snapseed

Mijn favoriete app als het aankomt op foto’s bewerken. Echt. Beste uitvinding ever. De functies in deze app (zoals het witter maken van bepaalde delen) zullen vast en zeker ook aan bod komen in Photoshop, maar ik kan juist het gemak hierin wel waarderen. Ik vind het wel makkelijk om ze niet eerst op de laptop hoeven zetten. Scheelt weer een handeling. #lui

UNUM

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met mijn Instagram account en hoewel mijn feed verre van perfect is, probeer ik toch om er enigszins een geheel van te maken. Dan post ik snel een foto om te checken hoe deze staat bij de rest van de foto’s om hem vervolgens weer te wissen. Dit kan zo wel even doorgaan… Daarom is de UNUM app wel handig, hierin koppel je je Instagram account en kun je foto’s plaatsen om te zien hoe ze staan in het geheel.

Lightroom CC

Ik heb laatst voor het eerst met Lightroom gewerkt en vond het soms nog vrij lastig. Toch vind ik het heel tof om hiermee wat te experimenteren en mijn foto’s te bewerken. Sinds kort maak ik dan ook gebruik van de Lightroom app. Ook een heleboel functies, maar dan – lekker makkelijk – vanuit je mobiel.

Scoupy

Ik ben lichtelijk verslaafd aan deze app. Ook al zou je het niet verwachten van mij, maar als ik ergens op kan besparen doe ik dat graag. Of het nou etentjes zijn, een dagje pretpark, of zelfs mijn boodschappen…. Als ik op een makkelijke manier geld kan besparen dan doe ik dat zeker. Inmiddels maak ik alweer een hele tijd gebruik van de Scoupy app en check ik iedere maandag even de app of er nieuwe cashback acties zijn. Ik heb momenteel al bijna € 300,- (!!!) bespaard hierdoor. Score!

Volgers +

Het is jammer dat het ‘moet’ maar anderzijds ben ik heel blij met deze app. Wekelijks check ik even wie mij heeft ontvolgt de afgelopen dagen. Nu zou je kunnen denken “heb je niks beters te doen”? Eerlijk is eerlijk, ik heb geen zin om mensen te volgen die me binnen 5 minuten ontvolgen nadat  ik ze terug volg. Ik ben die spelletjes zo zat! Als een account me aanspreekt volg ik diegene(terug), en niet alleen om zelf maar een extra volger binnen te slepen. Zo werkt het niet als je het mij vraagt, maar kennelijk zijn de meningen hierover verdeeld…

Ik vraag me soms oprecht af of de levensduur van mijn telefoon nu een stuk korter is gezien mijn telefoongebruik. Ergens lijkt me dat sterk, maar anderzijds is het misschien ook wel een excuus om straks toch weer te gaan verlengen met telefoon, in plaats van een sim only abonnement.. De iPhone X lijkt me namelijk wel een leuke vervanger voor mijn huidige iPhone. Al moet ik wel toegeven dat ik het echt een hoop geld vind voor een telefoon. Tot mijn geldboom spontaan begint te groeien zal de iPhone X voorlopig nog even op mijn wishlist blijven staan ben ik bang. A girl can dream, right?


Welke app ontbreekt er volgens jou nog in dit lijstje? Staat de iPhone X stiekem ook al op jouw wishlist?