• 01/07/2022

Begrijp me niet verkeerd, over het algemeen ben ik gek op de zomer. Festivals, lekker weer, en een goed sfeertje! I love it! Maar geregeld hoor je me klagen, want daar ben ik goed in 😉 Waar ik zoal over klaag? Heb je even?! Om het beknopt te houden vertel ik jullie vandaag 8 dingen waarover ik klaag in de zomer.

Ongeveer de hele herfst en winter lang hoor je me zeuren “ik wou dat het zomer was”. Dan heb ik het niet steeds chronisch koud, heb ik geen schrale lippen, wintertenen of meer van dat soort ‘ongein’. In de zomer is alles beter! Nou ja, een hoop. Oké, een aantal dingen. Want zelfs in de zomer presteer ik het om te zeuren! Moraal van het verhaal?! Ik zeur wat af. Het is ook nóóit goed…

Mocht je je nou hierin herkennen?! Laat het vooral in de reacties weten. Dan heb ik tenminste niet zo het idee dat ik gewoon een enorme zeur ben, maar wijt ik het aan het feit dat ik een vrouw ben 😉 En vrouwen zeuren soms. True story!


Afzakkende sokken

Moet ik hier nog wat over zeggen?! In de zomer draag ik het liefst korte sokjes. Een stukje minder warm en ook nét wat mooier bij een skinny jeans. Maar soms, soms heb je van die sokken die ‘out of the blue‘ op wonderbaarlijke wijze zijn gekrompen in de was 😉 Resultaat : afzakkende sokken. Dat je voelt dat je sok van je hak is gegleden terwijl je loopt. Aaarghhh, frustratie alom!

Zweet

Hoewel ik het idee heb dat ik een stuk minder zweet dan de gemiddelde persoon ontkom ik er niet aan. Ook ik zweet. I know, het is menselijk. In principe moet ik blij zijn dat ik kán zweten, maar ughh. Ik heb het er niet op. Ik hou niet van zweetvoeten, ik heb er een hekel aan als ik zweet-tieten heb, laat staan dat ik zweetplekken krijg. Nu komt dit allemaal niet zo vaak voor, maar het is wel gebruikelijk in de zomer.

Mensen die ruiken naar zweet

Dit valt wel een beetje samen met bovenstaand puntje, maar tóch verdient is het nodig om deze nog even apart te benoemen. Mensen die ruiken naar zweet. Tja. Ik vind het gewoon vies, sorry. Het kan heus weleens voorkomen dat je vergeten bent deo te gebruiken, maar ik denk dan altijd “ruik jij jezelf dan niet”?! Ik heb het zelf ook eens gehad dat ik niet zo fris rook, maar dat heb ik dan zelf meteen door. Waarom geldt dit kennelijk niet voor andere mensen? Op mijn werk komen ook geregeld klanten die echt een luchtje met zich meedragen. Ik word er echt onpasselijk van.

(Vieze) zonnebrillen die altijd kwijt zijn

Laatst nog.. Het was mega zonnig en ik besloot mijn nieuwe zonnebril op te zetten. Zoeken, zoeken, je weet wel. Foetsie! Een paar dagen is het ding zoek geweest. Nergens te bekennen. Ik dacht werkelijk overal te hebben gezocht, behalve op dat éne plekje. Op zo’n moment kan ik maar beter stoppen met zoeken, want soms duurt het gewoon een paar dagen voordat het weer opduikt. Zo ook met mijn zonnebril. Feit 1 : zonnebrillen zijn altijd kwijt. Feit 2 : zonnebrillen zijn ook altijd vies.

Insecten

Insecten, eigenlijk heeft dit puntje geen uitleg nodig, hihi. Ik hou niet van kruipende beestjes die kriebelen en over je heen lopen, ieuw! Beetje jammer dat je die insecten er in de zomer altijd gratis bij krijgt 😉 Ik ben dan wel een dierenvriend, maar die muggen bijvoorbeeld kunnen mij gestolen worden!

Benauwdheid

Leuk, zo’n hittegolf van een graad of 30. Minder leuk is de benauwdheid die erbij komt kijken. Dan is het gewoon echt niet uit te houden hoor. Waarom kan het in Nederland niet ook gewoon nog aangenaam zijn met zulke hoge temperaturen?! Dat zou het leven een stukje aangenamer maken.

Alles moet weer glad

In de zomer moet mijn wintervachtje eraf! Althans, als ik me wil vertonen in korte broekjes wel. Ik moet er dan altijd even aan wennen dat ik de boel weer wat beter bij moet gaan houden, haha. Zo komt het weleens voor dat ik heel enthousiast mijn short aantrek en er pas later achter kom dat ik best wel even mijn benen had mogen scheren

Work work work

Werken, het hoort er nou eenmaal bij. Er zal toch brood op de plank moeten komen. Wat wel altijd zuur is, is wanneer het buiten mega lekker weer is en jij moet de hele dag (binnen) werken. Noooo! Op zulke dagen baal je altijd extra hard. Tenminste, ik wel, hihi. In gedachten waan ik me al aan het zwembad..


Waarover klaag jij in de zomer?