• November 27, 2021

Het is nooit te laat om iets te veranderen, toch?! Ik bedoel, als je een andere kant op wil of dingen in je leven anders wil aanpakken kan dit in principe op elk gewenste tijdstip. Daarvoor hoeft het natuurlijk niet perse 1 januari te zijn 😉 Omdat ik geen goede voornemens heb, maar sommige dingen wel wat anders wil aanpakken heb ik wat dingen voor mezelf op een rijtje gezet. Ben je benieuwd?

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Gezonder eten en meer sporten zijn wat mij betreft echt van die dingen waar je op elk gewenst moment mee kan starten. Toch snap ik het ergens ook wel. Als je richting het nieuwe jaar komt ga je toch voor jezelf na hoe het jaar is geweest, wat er allemaal goed ging en wat niet, en ook wat je zou kunnen doen om dingen in het nieuwe jaar anders aan te pakken. Logisch ook, want een nieuw jaar voelt toch een beetje als een nieuw hoofdstuk. Tenminste, zo voelt het voor mij. Je kunt oude gewoontes achter je laten inclusief negatieve dingen of ervaringen. Het nieuwe jaar biedt ontzettend veel mogelijkheden en ergens voelt dat heel bevrijdend.

Ook ik heb nagedacht en ben in gedachten door het afgelopen jaar ‘gereisd’ en heb stil gestaan bij alles wat er is gebeurd, zowel negatief als positief. Als ik hierop terug kijk dan was 2017 niet mijn beste jaar. Ik zat geregeld niet zo lekker in mijn vel, dacht veel na en piekerde veel te veel. Ik was onzeker over mezelf en wist niet goed hoe anderen mij zagen. Op vriendschappelijk gebied heb ik ook veel inzichten gekregen. Sommige vriendschappen werden toch anders dan hoe ik het voor ogen had. Zo waren er mensen die me teleurgesteld hebben, maar ook mensen die me juist positief hebben verrast. En hoewel ik dit altijd als heel moeilijk heb ervaren kan ik er steeds beter mee omgaan. Ook is er veel gebeurd omtrent mijn moeder en haar ziekte, maar gelukkig heeft dit allemaal aan het einde van 2017 een hele positieve wending gekregen. Ze kreeg door haar nieuwe longen ook weer nieuwe levensvreugde.

Genoeg over het verleden! Laat ik me focussen op de toekomst en de dingen die ik dit jaar anders wil aanpakken : let’s do this!

Ik ga van mezelf houden

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch ga ik eraan werken. Als ik het zo zie staan klinkt het best ‘heftig’ ofzo. Alsof ik mezelf niets waard vind. Dat is dan ook niet echt het geval, maar het is ook gewoon zo dat ik best onzeker ben over mezelf. Waardoor ik ga twijfelen en mezelf naar beneden haal. Ook ben ik veel bezig met wat anderen van me vinden, zo zonde. Eigenlijk zet ik mezelf dus vaak op de laatste plek, en dat hoort naar mijn idee niet zo. Als je houdt van jezelf en oprecht gelukkig bent met jezelf dan zet je jezelf op nummer 1 en luister naar je eigen gevoel. Dan boeit het niet wat een ander van je denkt! Dat is waar ik naartoe wil werken dit jaar.

Ik ga me focussen op mensen die me energie geven

Mijn onzekerheid speelt ook een grote rol hierin, dus als ik daaraan ga werken zal dit puntje ook voor een deel aangepakt worden. Toch wil ik me dit jaar wat meer focussen op de mensen die me energie geven. Mensen waar ik echt wat aan heb en die er echt voor me zijn. Natuurlijk ligt dit voor een deel aan mij, want ik moet mijn geluk en gevoel niet laten afhangen van een ander. Maar ik bepaal natuurlijk wel zelf met wie ik omga en aan wie ik aandacht besteed. Daarom ga ik me wat meer richten op mensen die me energie geven ipv energie kosten.

Ik wil nog meer uit mijn blog/instagram account halen

Als je mijn blog al langer volgt weet je dat mijn blog al vaker voor onzekerheid heeft gezorgd. Ik maakte me druk om bezoekersaantallen en werd hier geregeld enorm onzeker door. Zo erg zelfs dat ik meerdere keren heb overwogen om te stoppen. Gelukkig heb ik dat nooit doorgezet, want ik haal er nog steeds heel veel plezier uit. De laatste maanden gaat het eigenlijk super goed en zie ik ook weer groei en dit zorgt ervoor dat ik steeds zelfverzekerder word. Op dit moment durf ik ook oprecht te zeggen dat ik trots ben op mijn blog en alles wat het bloggen me heeft gebracht. Ik hoop dat ik de stijgende lijn voort kan zetten en dit jaar nog meer mensen mag bereiken. Hetzelfde geldt voor mijn Instagram account. De laatste maandjes loopt het best lekker en dat is fijn om te zien.

Ik wil meer van de wereld zien

Sinds een hele tijd ben ik vorig jaar weer eens het vliegtuig ingestapt en dat is me eigenlijk heel goed bevallen! Samen met mijn vriend ging ik naar Tenerife en we hebben ons super goed vermaakt. Niet alles de reis zelf, maar ook het plannen en de voorpret vind ik leuk. Daarnaast is het ook gewoon een hele fijne ervaring om in een ander land te zijn en nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Zeker nu er nog geen kinderen zijn is dit hét moment om nog meer van de wereld te gaan zien! Op de planning voor dit jaar staat sowieso de reis naar Bali, maar ik heb me al voorgenomen om hier nog minimaal 1 citytrip aan toe te voegen. Hoe, wat, waar is nog onduidelijk, maar de intentie is er in ieder geval.

Ik wil me nog verder verdiepen in fotografie

Naast het bloggen is fotografie ook een hobby van mij geworden. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en te spelen met mijn foto’s en de ondergronden en props. De aanschaf van mijn eigen spiegelreflexcamera vorig jaar heeft dat alleen maar versterkt. Het is niet alleen ‘enkel’ een foto schiet, maar ook het gevoel erbij, en het feit dat ik mijn creativiteit erop los kan laten. Dat maakt het zo’n leuke hobby! Stiekem hoop ik dus nog heel veel tijd te steken in fotografie en wellicht eens wat shoots te plannen zodat ik naast productfotografie ook eens een model kan vastleggen. En wie weet een leuke fotografie workshop…?

Ik denk dat bovenstaande punten toch de grootste dingen zijn waar ik mee aan de slag wil gaan dit jaar. En als ik het zo bekijk dan zijn alle punten nog best realistisch en haalbaar. Ik zal voor sommige dingen wel hard moeten werken, maar dat heb ik er wel voor over! 2018, I’m ready for ya!


Wat zou jij nog willen doen of bereiken dit jaar?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

0