• 01/07/2022

Ik hou wel van een feestje! En wat hoort er bij feest: (ALCOHOL! lol, geintje) slingers natuurlijk! Maar de slingers die ik heb, zijn het hele jaar door eigenlijk wel leuk om op te hangen! En het allerleukste; deze vlaggenlijn is ook nog eens handgemaakt! Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Niet alleen ik, ook mijn zusje Monique heeft een mooie jeans en canvas slinger in huis hangen! Die zie je op bovenstaande foto. Volg haar op instagram: klik!

Af en toe heb ik eens een creatieve bui en kom ik met allerlei ideeën om zelf te maken. Feit is alleen dat ik niet erg handig ben met een naaimachine. Maaarrrrr, mijn moeder wel! Ha, check! (Mocht jij nou ook niet handig zijn met de naaimachine én ook geen handige (schoon)moeder hebben; ook met naald en draad is het maken van een vlaggenlijn goed te doen! Of ga met textiellijm aan de slag!)

Ik heb ondertussen al verschillende vlaggenlijnen in huis. Enkele zijn van canvasstof, anderen van jeans-stof. Hoe leuk; mijn oude spijkerbroeken belanden dus niet in de vuilnisbak, neeeee, die worden allemaal gerecycled! Duurzaam bezig he, die Laura! 😉 Ik maakte er niet alleen slingers van, maar bijvoorbeeld ook leuke plantenzakjes.

Wat heb je nodig voor een vlaggenlijn?

– Stof in kleur naar keuze
– Een rolletje touw (of biaisband, als je meer een nette variant wil)
– Pen / potlood
– Papier / karton
– Schaar
– Meetlint / liniaal
– Naaimachine / naald & draad (of evt. textiellijm)

Voorbereiding:
Beslis hoelang je de slinger wilt hebben en hoe groot de vlaggetjes moeten worden. Tip: teken op papier of karton de gewenste vorm en maat en knip dit sjabloon uit. Je kunt ook verschillende kleuren stof door elkaar gebruiken voor een speels effect. Ook de vorm van de vlaggetjes kun je zelf bepalen! Kies je voor een driehoek, een rechthoek of misschien voor een ‘vaantje’-vorm? Alles kan en alles mag!

Stap 1:
Knip het touw op de juiste lengte en knip de vlaggetjes op maat met behulp van het sjabloon (aantal stuks kun je zelf bepalen).

Stap 2:
Sla de bovenkant van de vlaggetjes een stukje (zo’n 2 cm) om en stik deze vast met je naaimachine / naald en draad. Of plak vast met textiellijm als je liever niet met naald en draad aan de slag gaat.

Stap 3:
Haal het touw door de opening van de vlaggetjes. Eventueel stik je de vlaggetjes nog even vast op de draad als je ze op de gewenste positie hebt geplaatst. Daarmee voorkom je dat de vlaggetjes gaan schuiven en blijven ze dus altijd op de goede plek.

Stap 4:
Kies een mooie plek voor je slinger en hang hem op!

Easy peasy, toch? En ik hou wel van een ‘slordige’ afwerking, dus omzomen en al; nergens voor nodig!!

Op mijn slaapkamer heeft deze slinger een plekje gekregen op mijn steigerhouten achterwand 🙂

Het voordeel van een stoffen slinger is dat je hem niet zomaar kapot scheurt, je kunt er dus lekker lang plezier van hebben! En je kunt hem natuurlijk ook buiten ophangen!

Leuke zwart-wit stofjes!

Ik wil nog een leukerd met jullie delen, namelijk deze fairtrade slinger:

Hij is handgemaakt door vrouwen uit Kenia van gerecycled katoen. Je shopt hem hier ! Sowieso een erg leuke webshop want je koopt er veel duurzame en fairtrade producten. Wonen met een goed gevoel dus! 🙂
Je hebt verschillende varianten, ikzelf heb de ‘friendship’ banner maar je hebt bijvoorbeeld ook de ‘wisdom’ en ‘birthday’ variant. Super leuk!