• November 27, 2021

DSC_2269

Benieuwd naar wat meer info over mijn beestjes :)?

Deze leuke tag zag ik al een paar keer voorbij komen op verschillende blogs en vandaag neem ik ‘m over! Ik ben nog elke dag blij als ik thuis kom en mijn lieve hondje wacht me blij op. Ik schreef al eerder een artikel over Kenzo, maar in deze tag komen ook nog wat andere dingen aan bod. Daarnaast heb ik ook nog een hamster dus vandaag meer daarover 😉

wpid-received_870511742993847.jpeg

Wat zijn de namen van je huisdieren?
Mijn hond heet Kenzo en mijn hamster heet Lisa a.k.a Noodle.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Kenzo is een kleine rat, uhhh hond. Een chihuahua ;). En Lisa is een goudhamster.

Hoe lang heb je je huisdieren al?
In februari heb ik Kenzo alweer 3 jaar. Toen ik ‘m kreeg was hij net een half jaar oud. Lisa is nu ongeveer 4 maanden bij mij oud, wat neerkomt op een leeftijd van ongeveer 5/6 maanden.

wpid-received_870511772993844.jpeg

Hoe kom je aan je huisdieren?
Lisa heb ik gekocht bij de dierenwinkel hier in het centrum. Begin dit jaar is mijn vorige hamster (Lisa 1) overleden en ik miste haar dus na een aantal maanden besloot ik weer een hamster in huis te nemen. In eerste instantie had ik de naam ‘Mr. Noodles’ bedacht. Want hey, er is maar 1 Lisa en die was tenslotte dood. Dus ik vond dat ik gewoon een nieuwe naam moest bedenken. Dus zo geschiedde.. Alleen iedere keer als ik haar riep, floepte ik er ‘Lisa’ uit in plaats van ‘Noodles’. Ik kon er maar niet aan wennen! Ik vond deze hamster ook een Lisa, dus zo noem ik haar. Mijn vriend vindt het echter meer een “jongens-hamster”, en noemt ‘m (ook) uit principe ‘Noodles’. Ach, Lisa/Noodles merkt er toch niets van.. hihi.

Kenzo is officieel een Belg. Daar is hij geboren, maar zijn eerste maanden heeft hij in Limburg doorgebracht. Zijn vorige baasjes konden niet meer voor hem zorgen dus zochten zij een nieuw thuis voor Choco, zo heette hij toen. Ik wilde maar al te graag zorg dragen voor dit kleine prulletje en besloot hem in huis te nemen.

wpid-picsart_1417554095679.jpg

Hoe oud zijn je huisdieren?
Kenzo 3
Lisa 1/2 jaar

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
Kenzo lijkt soms wel een mens. Of beter gezegd, hij lijkt soms wel op mij! Houdt ook niet van koud en nat weer, slaapt graag uit net zoals ik. Hij ligt het liefst onder een deken op de bank en staat net als ik niet te springen voor de laatste avondwandeling. Soms vraag ik me af “heb ik wel een hond of wat is dit voor beest?!”. Toch maakt hij mij nog vaak aan het lachen met zijn streken. Soms kom ik thuis en kan ik hem niet vinden.. Blijkt ie onder de deken te liggen, zichzelf ingestopt en al. Geweldig!

image

Lisa is natuurlijk een heel ander soort dier, en heeft daardoor ook andere dingen als een hond. Maar wat ik wel grappig vind is wanneer ze eten krijgt ze gelijk het hele bakje naar binnen duwt en vervolgens in haar holletje verdwijnt, oftewel, de “voorraadkast”. Soms begin je gewoon aan jezelf te twijfelen “heb ik Lisa gister wel eten gegeven? Alles is al op..”.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?
De band met een hond is heel erg sterk, sterker als met Lisa bijvoorbeeld. Maar dat betekend niet dat ik niets om haar geef, maar gewoon op een andere manier. Met een hond bouw je echt een band op en daar ga je anders mee om. Soms kan ik Kenzo wel achter het behang plakken, dan is het net een vervelend kind wat niet wil luisteren, maar ondanks alles hou ik superveel van ‘m. Ik zou hem ook niet kwijt willen ondanks zijn streken soms.

wpid-20141026_184704.jpg

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?
Meerdere eigenlijk… Als ik met Kenzo in het park of bos wandel ben ik wel heel gelukkig. Dan zie ik een blij hondje door het gras huppelen en rennen, en dan weet ik gewoon dat hij blij is. En als Kenzo blij is, ben ik het ook. Lekker chliché, maar zo voel ik het 🙂 Ook kan ik genieten van een avond op de bank met z’n tweeën en samen kroelen, dat is fijn.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?
Kenz, Kenzje, Strontje, Kenzje pensje, Ratje, Friemel.
Lies, Liesje.

Het leven met (huis)dieren is gewoon fijn en maakt het ook een stuk gezelliger 😉 Ik zou me niet kunnen voorstellen hoe het is zonder een dier in huis. Een stuk saaier in ieder geval. En de wandelingen in de regen of kou neem ik dan toch voor lief. Want een blije, lieve friemel zien wanneer je thuiskomt is goud waard!

Heb jij huisdieren ? Zo ja, wat voor dieren heb je?

image

0