• 01/07/2022

Al weken stond het op de planning, maar eindelijk was het zo ver! Ik liet mijn haar kleuren en deze keer ging ik voor iets compleet anders. Al een hele tijd droomde ik van een mooie balayage, maar steeds durfde ik het niet aan. Cosmo Hairstyling in den Bosch wél. Eigenaresse heeft mijn ‘overblijfsel’ van een rode mengelmoes inclusief mega uitgroei omgetoverd in een mooie bos bruin/blonde lokken. Ik vertel je er alles over!

Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren heb ik al diverse haarstijlen gehad. Lang haar, nóg langer haar, een lok, en ga zo maar door. Maar niet alleen diverse haarstijlen zijn de revue gepasseerd, ook verschillende kleuren heeft mijn haar gehad. Zo ben ik ooit mega blond geweest, knal rood, maar heb ik ook diverse bruintinten en zelfs zwart haar gehad. Één ding is zeker, ik ben mijn haar snel beu. Na een tijdje wordt het ‘gewoontjes’ en ben ik toe aan iets nieuws.

Gelukkig besef ik inmiddels dat ik lief moet zijn voor mijn haar, dus ik probeer deze impulsieve ‘experimenten’ tot een minimum te beperken. De  laatste tijd houd ik me best rustig, en met resultaat, want mijn haar is de laatste jaren langer en mooier dan ooit tevoren.

Zoals je een tijdje geleden al in een blog hebt kunnen zien ben ik een kortgeleden al een keer bij Cosmo Hairstyling den Bosch geweest. Dit was een beetje ter voorbereiding op deze verfbeurt. Ik kreeg namelijk eindelijk een balayage, iets waar ik stiekem al heel lang van droomde!

Misschien ben ik een beetje late to the party, maar toch kan ik een mooie balayage nog steeds heel erg waarderen. Ik wilde heel graag van bruin bovenin, naar blond in de punten gaan. “Maar ehm, waarom heb je dit niet al eerder gedaan” hoor ik je denken. Als ik denk aan blond, dan denk ik aan droog stro-haar wat nog net niet afbreekt wanneer je ernaar kijkt. En weet je, als je op de ‘normale’ manier je haar blondeert is dit vaak ook het geval. Maar nu ging het anders! Misschien snap je na het lezen van dit artikel waarom ik het nooit eerder heb aangedurfd.

18 maart was het zover; om 11.30 had ik de afspraak waar ik al enorm lang naar uitkeek. Ik kreeg eindelijk mijn balayage bij Cosmo Hairstyling den Bosch. Ik werd netjes ontvangen, mijn jas werd aangenomen en ik kreeg een lekkere kop thee – met snoepjes – ! De eigenaresse, Wendy deed ook deze keer weer mijn haar. We spraken kort door wat ik precies wilde, en wat juist niet. Het is natuurlijk erg belangrijk om vooraf goed helder te hebben wat de verwachtingen zijn. Even later zat ik dan in de blondering, nu ging het echt beginnen!

Olaplex

Cosmo Hairstyling maakt tijdens het kleuren gebruik van Olaplex. Om jullie de beste – en juiste – info te geven heb ik even wat informatie opgezocht hierover :

Beschadigd haar? Olaplex! Chemische behandelingen zoals kleuren en blonderen en thermische behandelingen zoals föhnen en de stijltang beschadigen het haar. Deze schade uit zich in het ernstig zwak/futloos worden van het haar. Haarkleuren worden sneller dof, er ontstaan gespleten punten en het haar voelt droog aan. In het ergste geval breekt het haar zelfs af.

Deze schade ontstaat doordat er bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden tijdens deze processen, de zwavelbruggen. Deze verbindingen bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze beschadigd raken wordt je haar dus zwakker.

Olaplex wordt gezien als de grootste technologische doorbraak in de cosmetische industrie in jaren. Olaplex wordt geprezen met titels als “favoriete hulpmiddel voor kleurexperts” en heeft de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht gesleept.

De finishing touch!

Na een lange zit van 6,5 uur is dit het resultaat en ik kan anders zeggen dan dat ik hier heel blij mee ben. Ik vind de overgang van bruin naar blond heel mooi en gelukkig is de blonde kleur niet te warm/oranje. Ik merk echt verschil nu er Olaplex is gebruikt want mijn haarconditie is er hierdoor niet veel op achteruit gegaan. Het is nu wel belang om mijn haar goed te verzorgen om mijn kleur en haar en zo mooi mogelijk te houden. Dit houdt in dat ik betere producten gebruik tijdens het wassen, en de frequentie van het wassen probeer te beperken. Wendy heeft mij een tweetal producten aangeraden van Sebastian, namelijk een conditioner en haarmasker. Mijn haar heeft nu wat extra verzorging nodig, dus als ik op deze manier mijn haar langer mooi kan houden doe ik dat braaf 😉