• November 27, 2021

Oef, wat zijn nou mijn favoriete items in huis? Dat is best een moeilijke! Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

favo

We wonen hier nu 4 jaar, en qua meubels is er bijna niets meer hetzelfde dan toen wij hier net introkken, haha! En dat terwijl we toen alles nieuw hebben gekocht. Hoezo veranderdrang?! Inmiddels hebben we een andere bank, ander bed, andere eettafel, andere salontafel, andere kast.. het enige meubel wat nog hetzelfde is, is het tv-meubel. Al was ik daar natúúrlijk ook alweer op uitgekeken, maar die heeft met een likje verf weer een heel nieuwe uitstraling gekregen! Nu mag hij toch nog blijven 🙂

DE STALEN KAST

13712231_1086181091458305_1605422140_n1

Ja, dit is toch wel een item waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik had al even mijn zinnen gezet op een nieuwe kast, al vond Robin dat niet echt nodig. Toen wij hier kwamen wonen hebben we een complete set meubels gekocht, alles op elkaar afgestemd dus. Al snel kwam ik erachter dat dat niets voor mij was. Ik wilde wat anders! Al gauw was ik erachter wat echt bij mij paste. Toen ik kast Marcia zag, was ik op slag verliefd! Waarom vind ik hem zo mooi? Ik vind ten eerste de kleur gaaf. Hij is er ook in wit, ook erg mooi maar hier in huis (ook in combinatie met de vloer en de keuken) past wit niet zo mooi. Zwart past een stuk beter en staat erg stoer. Van het materiaal word ik ook erg blij; hij is van staal gemaakt. Als waarschuwing op de site staat ook ´Let op, kast heeft een industriële uitstraling´. Yes, daar hou ik nou juist van! Geef mij maar die ruige details.
marcia-detailbron

Het leuke is ook dat de kast zowel een praktisch gedeelte heeft als een show-gedeelte, de gesloten onderkant is ideaal voor al je rotzooi die niemand hoeft te zien en waar je niet steeds tegenaan wilt kijken. En in het bovenstuk kun je fijn je mooiste items showen. Perfect dus!

kastt
Link naar de kast.

DE LOUNGEBANK

bankTja, die mag natuurlijk ook niet ontbreken in mijn favorieten. Hier breng ik tenslotte heul veul uurtjes door! Voorheen hadden we een hoekbank met aan één kant een chaise longue, toen we hier kwamen wonen kwamen daar al snel 2 fauteuils bij, aangezien deze woonkamer een stuk groter was dan die op de flat. Toch was het dat net niet, en na een tijdje besloten we dat het tijd was voor een nieuw exemplaar. Eén ding was duidelijk; hij moest groot zijn met genoeg chill-plekken! Onze zoektocht eindigde bij Pronto Wonen, dit moest hem worden!

10021450_0_181
Nou, groot genoeg is ie zeker! Robin en ik hebben ieder ons eigen hoekje. Hij past qua afmetingen ook perfect in de zithoek. De opstaande naad als extra accent vind ik ook erg mooi.

details-hoekbankDe prijs viel ons ook erg mee voor zo’n groot model bank. We zijn ook tegen banken aangelopen van minimaal het dubbele. Omdat we katten hebben, komt het nou eenmaal wel eens voor dat er een haakje in de bank komt. Met een bank van deze prijs heb ik daar toch iets minder buikpijn van dan met een bank die het dubbele kost. Gelukkig gebruiken Boow en Dolfje hem echt niet als krabpaal, maar door het rennen en springen kan een haakje nou eenmaal niet voorkomen worden. So be it!

Maar hoe maak je een bank nou extra mooi en comfy? Juist, door er lekker wat kussens op te gooien!
kussensHet peace kussen heeft mijn mams gemaakt van een stoffen placemat, leuk he!

bankvacht
Ook een heerlijk vachtje doet het goed op de bank. Staat lekker knus 🙂 én is lekker warm aan de voetjes!

poezelsbank
Jup, ook Boow en Dolfje hebben de bank goedgekeurd 😉

Link naar de bank.

DE EETTAFEL

12256811_1654104621505393_343078756_nDeze tafel heb ik op maat laten maken. Ik wist dat ik iets wilde met robuust hout en staal. Op de Feelgood Market in Eindhoven op Strijp-S zag ik eens een kraampje van MyJPK. Janneke maakt allerlei woonaccessoires en meubels van hout. Bij haar ben ik terecht gekomen met de ideeën van mijn tafel, en zij kon deze ideeën uitvoeren. Top!11939586_1678551309048312_1862562653_n
Het was nog een hele klus om hem binnen te krijgen. Man wat was dat ding zwaar! Via de voordeur en de hal lukte niet, dus hij moest achterom. Janneke van MyJPK en ik moesten het met z’n tweeen doen. Geloof me, ik had me toch een spierpijn de dag erna! Maarrrr, het was het waard. Ik ben helemaal blij met deze tafel!11821774_172343439768592_530568692_n
Hier stonden er nog de oude stoelen bij. Ja, ik heb ook al 5 paar eetkamerstoelen versleten! Nou ja versleten, daar kregen ze de kans nooit voor, voor het zover was had ik alweer nieuwe op het oog 😉 Ik wilde deze keer graag een bankje bij de tafel, het was even zoeken maar uiteindelijk heb ik het perfecte bankje gevonden;
12677473_1670896273225253_162482493_n
Yes, deze was het! Ik ben er helemaal voor naar Haarlem gereden met mijn zusje (thanks sis!), maar dit was hem, deze moest ik hebben! Het bankje is gemaakt door en voor het leger, en is dus oersterk! Honderden of misschien wel duizenden militairen hebben dit oude bankje dus al mogen gebruiken, en nu staat hij gewoon bij mij thuis. Hoe tof!

DE TROLLEY

De laatste in deze rubriek; mijn BePureHome trolley. Waarom een trolley zo leuk is? Jullie raden het al, je kunt hem eindeloos opnieuw inrichten! Ideaal voor iemand die zo van veranderen houdt als ik.

14727419_1132726976806767_1218201459863060480_n
De combinatie van de materialen geeft hem een stoere uitstraling. Just how I like it! Je kunt hem bijvoorbeeld in de keuken gebruiken voor je mooiste servies, of net als ik een prominente plek in de woonkamer geven waarop je favoriete woonaccessoires mogen stralen!

13724627_1080361135384100_1365577808_n
Ik ben niet de enige die gek is op de trolley!


Laura’s lievelings is een terugkerende rubriek. In deze rubriek vertel ik je over mijn favoriete dingen. Dit kan van alles zijn! Woonwinkels, budgetvondsten, lampen etc. Wat zou jij graag willen weten over mij? En wat is in jouw huis nu echt jouw favoriete item? Ik ben benieuwd, so tell me!

Liefs xoxo Laura 

Volg Laura | – InstagramFacebook Pinterest –

0