• November 28, 2021

Schedels, geweien en opgezette dieren. De een walgt ervan, de ander vindt het mooi. Ik hou ervan! Dus ja, mij kun je wèl blijmaken met een dooie mus 😉

opgezette-albino-mol

Voordat ik verder in ga op de inhoud van dit artikel wil ik even voorop stellen: niet iedereen houdt ervan en daar heb ik dan ook respect voor. Dus mocht je het niets vinden, helemaal prima! Maar dan zou ik het evengoed op prijs stellen dat je ook mij in mijn waarde laat 🙂

11176313_1409253356061064_178656212_n
Ik hou erg van de natuur en heb dan ook graag ‘natuurlijke’ elementen en materialen in mijn interieur. Zo vind je bij mij hout, beton, staal, vachtjes, planten en dus ook dieren in huis. En dan heb ik het niet alleen over Boow & Dolfje en Brownie & Muffin 😉 Vandaag maken jullie ook kennis met onder andere Lizzie en Nugget! 😉

Schedels, geweien, skeletten, opgezette dieren.. ik ben er erg door gefascineerd en kan hier uren naar kijken. Wat ik wel erg belangrijk vind is dat de dieren niet worden doodgemaakt om het maar in huis te kunnen nemen. Maar waarom zou je een dier niet nog een mooi plaatsje geven nadat deze vredig is heengegaan naar het hiernamaals??

opgezette-dieren
bron

Je ziet het tegenwoordig ook weer vaker, ja, het is een trend geworden. Maar het is echt niet nieuw. Al in de 18e eeuw stonden landhuizen en kastelen vol opgezette dieren. Het is een hele tijd weg geweest maar het komt langzamerhand weer helemaal terug. Van mezelf weet ik dat ik als kind al fan was van ‘aparte’ dingen. Anders dan anders, daar hield ik wel van.. nog steeds trouwens!

Nu is mijn huis echt geen museum vol opgezette dieren, en halve zebra’s aan de muur etc 😉 maar stiekem vind je hier en daar wel wat opgezette dieren, schapenvachten en talloze geweitjes. Zo heb ik een prachtige vlinder, helemaal uit Indonesië. Deze kreeg ik van mijn zusje na haar backpackreis in Bali en Java.

opgezette-vlinderIs het geen beauty?

blowfish-kogelvisDeze kogelvis vond ik meteen leuk toen ik hem zag in mijn favo interieurwinkel Loods5. Die mocht met me mee naar huis!

opgezette-albino-mol-1Dit is Nugget, het is mijn albino mol. De albino variant komt helemaal niet vaak voor, daarom vond ik hem zo speciaal.

opgezet-eendjeAnd meet Lizzie! Een opgezet eendenkuiken. Ik vind haar echt een beauty!

geweien
Op mijn slaapkamer vind je ook diverse geweitjes.

Ook heb ik verschillende schapenvachten in huis. Het mooie hiervan is dat de schapen zelf nog lekker aan het grazen zijn in de wei! Top toch?!

12749953_490815777788706_1992229180_nimg_840911380758_808027432644902_2103865088_n

The real deal..

Mocht je dieren super vinden maar ga je toch liever niet voor ‘the real deal’? Dan zijn er genoeg leuke nep alternatieven!

kraaiGoeie neppert he? Deze kraai kocht ik bij Loods5.

gewei-xenosVoor een tientje scoorde ik dit gewei op stok bij de Kwantum!

mini-gewei

 

Dit kleine schatje scoorde ik voor zo’n 3 euro bij het tuincentrum.

Met deze items heb je toch de natuur een beetje in huis, zonder dat het echte dieren zijn! 🙂

gewieen
Nog twee echte geweien bij mij thuis.


Tot zover mijn voorliefde voor geweien, schedels en opgezette dieren. Ik vind het echt wat hebben, al hoeft mijn huis geen museum vol rariteiten te worden! 😉

En, wat vind jij hiervan? Yay or nay?

Liefs xoxo Laura 

Volg Laura | – InstagramFacebook Pinterest –

0