• 01/07/2022

Ik gok dat half Nederland zo ongeveer nu wel een kerstboom in huis heeft staan. De één vindt het geweldig, de ander ziet het als een – vervelende – verplichting. Tijdens dit klusje gaan er een hoop gedachtes door je heen. Vandaag heb ik er 10 voor je op een rijtje gezet. Herken jij ze?

Ik ben één van die Nederlanders die het lekker anders doet, een beetje tegendraads. Ik wacht namelijk niet met het opzetten van de kerstboom tot Sinterklaas het land heeft verlaten. Nooo! Al ruim 2 weken staat deze boom hier in de kamer te pronken, and I love it. Ik heb ook reacties gekregen als “nu al, dat vind ik echt niet kunnen hoor” en “dit doe je toch pas ná Sinterklaas”. Tegen mensen die dit roepen wil ik even een virtuele middelvinger opsteken. (Met een knipoog uiteraard)

Mijn huis, mijn boom. End of story. En ik heb geluk, want mijn vriend denkt er net zo over. Stiekem konden we allebei niet wachten hihi. Ik heb ‘m dus niet eens over moeten halen 🙂 Yay!

En ondanks dat dit een heel leuk klusje is, komen er ook wat frustraties bij kijken. Dingen waar je je aan gaat ergeren, dingen die door je heengaan. En omdat sommige zo lachwekkend zijn, of juist zo herkenbaar zijn heb ik ze verzameld voor dit artikel.


  • Volgend jaar koop ik een nieuwe boom! (Deze is zo kaal en zielig…) Nu nog vriendje overhalen.
  • Die stomme, vervelende, rotlampjes. Waarom zitten die toch áltijd in de knoop? Ieder jaar een          nieuw setje kopen is ook geen doen…
  • Help. Volgens mij heb ik nog steeds niet genoeg leuks voor in de boom.
  • Toch maar een manier bedenken hoe deze (lelijke) ballen volgend jaar op mysterieuze wijze             verdwijnen…
  •  Oké, ik heb toch – meer dan – genoeg spullen voor in de boom.
  • Jingle bells, jingle bells, jingle all the way!
  •  Is het al bijna kerst?! Can’t wait.
  • Volgend jaar zet ik ‘m lekker nóg eerder. Halverwege november, moet kunnen 😉
  • Oeps, deze kerstbal was dus toch van glas…
  • All I want for Christmas… is youuuuuu.