Geen widgets gevonden in de zijbalk
Lifestyle | Sport essentials

Als je gaat sporten zijn een aantal dingen bijna onmisbaar. Ben je benieuwd naar een essentials-lijstje van een fanatieke onsportieveling? Lees dan even mee 😉

Je hebt mensen die ontzettend gedreven en sportief zijn. En je hebt mensen zoals ik. Deze herken je aan de volgende punten:

– met vlagen extreem sportief
– vaak liever lui als moe
– houden van gezond eten, maar eten ook graag – veel – chippies
– willen graag wat strakker en fit worden, maar kunnen ‘de knop’ niet zo goed vinden

Herken jij je hierin? Hallo * zwaai zwaai * I feel you! Sporten is niet (altijd) de meest leuke bezigheid. Maar als je eenmaal bezig bent valt het best mee toch? Oké, nu overdrijf ik een beetje. Fitnessen vind ik leuk om te doen, maar de drempel ligt vaak wat hoog. Laten we dan vooral het ‘noodzakelijke’ met het leuke combineren. Voel je ‘m aankomen?

Sportkleding! 
Natuurlijk kun je een slobberbroek aantrekken naar de sportschool, no one will blame you. Maar is het niet veel leuker om in een toffe legging de sportschool in te lopen?! Voor mij in ieder geval wel 🙂 Nu heb ik ook een extra reden om te shoppen hihi.

Op bovenstaande foto zie je mijn nieuwste aanwinst! Gorgeous hé?! Ik ben dol op dat soort leggings. Lekker opvallend en niet ‘te gewoontjes’. Deze is Zumprema en te vinden via – klik –
Nu vraag je je vast af “oké, leuk en aardig. Maar is die legging wel squat-proof”? Yes it is! Dit heb ik uitvoerig getest. Deze ‘test’ ging als volgt: voor het sporten ging ik in poep- uhhh squathouding staan en vroeg aan mijn vriend “schat, zie je mijn string”? Lachend vertelde mijn vriend dat er niets zichtbaar was! Test doorstaan 

Wat me meteen opviel was de fijne stof van deze legging. Lekker zacht en en degelijk. Het enige waar ik bang voor was, was het feit dat het om een ‘one-size’ model ging. Normaal gesproken moet ik maat XS hebben omdat het zeker bij broeken te wijd zit. Toch vind ik ‘m prima qua pasvorm. Alleen bij mijn kruis en enkels had ie nog een tikkeltje strakker mogen zitten, maar het is niet storend te noemen. Jep, ik ben helemaal happy met deze nieuwe aanwinst.

Goede schoenen
Dit klinkt best logisch, maar toch zie ik ook weleens anders. Sporten met je all-stars aan? Liever niet! Zeker tijdens het sporten is het belangrijk dat je goede en stevige schoenen draagt. Afhankelijk van wat je precies doet (hardlopen/fitness etc) kun je daar je schoenen op aanpassen. Mocht je hier hulp bij willen hebben kun je altijd advies vragen in de winkel.

Water
Zeker (ook) tijdens het sporten is het belangrijk om goed te blijven drinken. Hierdoor houd je je lichaamstemperatuur op peil en zorg je ervoor dat de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Zorg er dus voor dat je voor, tijdens en na een flesje water in de buurt hebt.

Motivatie
Ja, deze lijkt best logisch. Misschien heb je die al van jezelf, maar mijn motivatie is een man van 1.85. Mijn vriend  Vrijwel altijd gaan we samen sporten en ik moet zeggen dat dit echt helpt. Heb ik een keer geen zin dan sleurt ie mij gewoon mee naar de sportschool 😉


Wat zijn jouw ultieme én onmisbare essentials tijdens het sporten?

Door admin