• 01/07/2022

In de koude maanden van het jaar word ik een echte huismus. Het liefst ga ik in een diepe winterslaap en kom hier pas weer uit als de temperaturen stijgen. Met andere woorden; in de herfst en winter ben ik een beetje saai. Waarom ik in een huismus verander vertel ik je in dit artikel.

Ik heb een dubbel gevoel bij de herfst en winter. Er komt namelijk zoveel sfeer en gezelligheid – en feestdagen – bij kijken, I love it. Maar de keerzijde van deze seizoenen is toch wel het weer. Ik heb zo’n hekel aan regen, wind, kou en alles wat daarbij hoort, jakkie! Sneeuw. Prachtig, mooi, leuk, en alle reutemeteut. Maar vooral prachtig, mooi en leuk als je binnen zit. Buiten is het vaak natte drek die ervoor zorgt dat je lelijke kringen in je schoenen krijgt…

Winterdip
Jaren geleden vond ik het maar onzin; winterdip. Haha, laat me niet lachen. Nu ik wat ouder word begin ik deze term steeds beter te begrijpen. Sterker nog, ik heb hier sinds een paar jaar ook last van. De dagen worden korter, de temperaturen dalen en het is somber, nat en vies weer. En samen met het fijne weer is ook mijn goede humeur verdwenen. Oké, dit klinkt nu allemaal heel dramatisch, het is niet dat ik me iedere dag heel erg depressief voel.. Maar ik voel me wel – wat sneller – somber in deze tijd van het jaar.

Binnen blijven
Het is dat ik af en toe wel naar buiten moet, maar anders wist ik het wel. Ik sloot me lekker op hier in huis. Verwarming aan, dekentje erbij, serie kijken en bloggen. Klinkt als een top idee. Realitycheck! Ik moet toch iedere dag de deur uit. Alleen al 3 x per dag om de hond uit te laten, vervolgens nog in de stromende regen op de fiets naar het werk, en ga zo maar door. Ik ontkom er niet aan helaas…

De grootste reden om lekker binnen te blijven is toch wel de kou. Ik ben een ontzettende koukleum en krijg al kippenvel als ik eraan denk zo meteen naar buiten te moeten, brrr. Vooral mijn tenen zijn het hier niet mee eens. Sinds kort kun je zeggen dat het écht koud is buiten, en mijn tenen zijn het daarmee eens. Wintertenen zijn gearriveerd. En ik kan je zeggen, dat is geen pretje! Rood, gezwollen, jeuk en pijn. Dat zijn wintertenen!

Gezelligheid
De herfst en winter zijn over het algemeen wel wat kouder te noemen, maar dat maakt vaak ook de gezelligheid. Je steekt weer lekker veel kaarsjes aan, versiert het huis, hangt lampjes op. Dat vind ik zo gezellig en knus staan. Alleen al daarom zit ik het liefst aan huis gekluisterd haha. Om nog maar niet te beginnen over de kerstboom…

Als de kerstboom tevoorschijn komt ben ik verkocht. Dan zit ik het liefst – letterlijk – aan dat ding gekluisterd. Ik ben gek op kerst (understatement) en alles wat daarmee te maken heeft. Guess what, mijn vriend ook! Zodra het maar even kan zet ik de lampjes van de kerstboom aan en kijk ik uit naar de feestdagen <3

Weet je, het is zo erg nog niet om een huismus te zijn. Ik denk – stiekem – dat iedereen dit wel een beetje ervaart. Dat de meesten het wel fijn vinden om nu wat vaker thuis te zijn en te genieten van de gezellige lampjes en kaarsjes.

Conclusie; ik ben een huismus en ik vind het heerlijk!