• 01/07/2022

Yes yes, de temperaturen stijgen en de zon laat zich ook weer wat vaker zien. De lente is in volle gang. Dat kan maar één ding betekenen; het festival seizoen staat voor de deur! And I love it! Vandaag vertel ik je waarom én geef ik je wat tips.

Een mooie herinnering

Al jaren vind ik het erg leuk om diverse festivals te bezoeken. Persoonlijk ga ik liever één keer in de zoveel tijd naar een tof festival dan dat ik de stad in ga. Naar een festival kijk ik echt al weken of maanden uit. Eigenlijk vanaf het moment dat de kaartjes weer in the pocket zijn 😉 Een festival voelt echt als een belevenis, een herinnering die je nog lang bij blijft.  Het kost natuurlijk ook wat meer, maar dat heb ik er graag voor over.

Muziek

Wat ik nou zo leuk vind aan festivals? Ten eerste natuurlijk de muziek. Lekker losgaan op de fijnste hardstyle nummers, love it. Met een grote mensenmassa genieten van muziek waar je blij van wordt, heerlijk.

Sfeer

Daarnaast hangt er ook gewoon een fijn sfeertje vind ik. Festivalbezoekers hebben natuurlijk 1 ding gemeen; liefde voor muziek. Vaak gaat het er gemoedelijk aan toe en kun je soms de leukste gesprekken hebben met complete strangers. Super leuk! Sta je in de rij van de wc en zo ben je weer in een heel gesprek met een vreemde, hihi. Je maakt de raarste dingen mee op festivals.

Zomer

Daarnaast hangen festivals ook samen met mooi weer – als we geluk hebben – … Want als puntje bij paaltje komt wonen we nog steeds in Nederland. Sneeuw en hagel in april? Het kan allemaal! Vorig jaar Decibel bijvoorbeeld was echt om te huilen. De hele dag stromende regen, en nee, het kwam niet meer goed die dag. Geen poncho was bestand tegen al die regen deze dag, bleh. Nee. Geef mij zon, muziek, drankjes en leuk gezelschap op een festival en ik ben blij.

Vorig jaar vulde ik al eens de festival tag in, lekker toepasselijk. Ook voor dit jaar staan er weer wat festivals op de planning. We gaan namelijk over 3 weekjes naar Defqon1, dat is stiekem toch wel één van mijn favorieten. Vervolgens plakken we er een nog een Dominator en Decibel achteraan. Gewoon, omdat het kan en omdat het leuk is. Wellicht dat er last minute nog feestjes bij zullen komen, maar dat zien we tegen die tijd wel weer!

Laatst kwam ik bij een andere blogger een handig artikel tegen waarin 6 tips worden gedeeld over hoe je budgetproof van het festivalseizoen kunt genieten. Misschien heb jij nog iets aan deze tips!

Ook heb ik vorig jaar een artikel geschreven met festival essentials. Dingen die je écht nodig hebt tijdens zo’n dag. En stiekem is dat best wat 😉 Better safe than sorry, toch?!