• 01/07/2022

Een lipstick die al veel te lang in mijn ‘nog-te-reviewen-bakje’ lag kreeg nu eindelijk de kans om zichzelf te bewijzen! Of deze budget-topper van Trend it up voldeed aan mijn verwachtingen en een plekje in mijn ‘everyday-bakje’ krijgt lees je in dit artikel.

Voor wie nog niet bekend is met het merk ‘Trend it up’ zal ik nog even een korte toelichting geven.
Trend it up is een merk wat verkocht wordt in o.a. Duitsland bij de oh-zo geliefde DM drogist. Duitsland heeft in totaal zo’n 1786 DM filialen, maar ook in diverse andere Europese landen kun je je – beauty – hart ophalen en lekker gaan shoppen.

Het merk Trend it up is geïnspireerd op internationale fashion- en beautytrends en biedt zorgvuldig geselecteerde kleuren en innovatieve producten. Trend it up is lekker budget, en daar hou ik van! De prijzen variëren tussen de € 1,95 en de € 5,95. Niets op aan te merken!


Tijdens mijn – bijna – maandelijkse shopsessie bij deze Duitse drogist stond ik weer een eeuwigheid voor de make-up schappen. Zoekend naar iets nieuws, iets moois, of iets bijzonders wat  ik nog niet had. Al snel viel mijn oog op de matte lipsticks van dit merk. Ik ben gek op de houdbaarheid van matte lipsticks, en aangezien ik er nog niet veel in mijn bezit heb vond ik het wel een prima excuus reden om er één aan te schaffen. Want eh, “dit is voor mijn blog”. Jij snapt me, toch?!

Belofte maakt schuld, want alles wat ik zogenaamd koop voor mijn blog ‘moet’ ik dan ook reviewen voor jullie! Grapje natuurlijk, want ik koop geen producten enkel voor mijn blog. Stiekem zeg ik dat gewoon om zulke – onnodige – aankoopjes voor mezelf te verantwoorden, hihi.

Genoeg geluld, op naar de review!

Ik koos voor de kleur 010. Een mooie ‘my lips, but better’ kleur. Een kleur die altijd kan, omdat hij niet te opvallend is. Als je deze kleur draagt zie je dat je lipstick op hebt, maar is het niet meteen in your face. Persoonlijk heb ik dit soort kleurtjes het liefst.

Mijn mening

Ik ben erg te spreken over deze lipstick en weet zeker dat ik er de volgende keer nog een (paar) meeneem. De formule is romig en voelt prettig aan op mijn lippen. De finish is niet 100% matt, maar het scheelt weinig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een matte MAC lipstick voelt dit exemplaar een stuk prettiger aan. Het voelt niet zo ontzettend droog, dat maakt het draagcomfort een stuk aangenamer. Hierdoor is de houdbaarheid wel een stukje korter, maar alsnog blijft de lipstick met gemak zo’n 5 uur netjes op zijn plek. Een drankje overleeft de lipstick met gemak, na een maaltijd zou ik de lipstick een beetje bijwerken, maar dat vind ik zelf geen probleem. Voor de prijs die je betaald hiervoor heb ik niks te klagen, integendeel 😉

Ik vind de lipstick op onderstaande foto wel minder goed zichtbaar als in werkelijkheid. Maar ik denk dat je op deze foto wel goed kunt zien dat het een mooie nude kleur is die eigenlijk iedereen wel goed kan hebben 😉

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze lipstick van Trend it up is te koop bij één van 1786 DM filialen voor de prijs van € 2,25. Als je benieuwd waar de dichtstbijzijnde DM bij jou is, kijk dan even op de site! Online bestellen kan ook, maar helaas (nog) niet naar Nederland. Misschien een tante/vriendin/iemand lief aankijken…?