• November 27, 2021

Het duurde even, maar er staat weer een nieuwe editie online van mijn 3 laatst bezochte bioscoopfilms! Tijdens mijn vakantie naar Tenerife moest ik even een weekje afkicken, maar vorige week heb ik het weer lekker ingehaald. Ik bezocht maar liefst 3 films in 1 week (!) Welke dit zijn en wat ik ervan vond lees je vandaag. Spoiler : eentje moet je zien!

Gemiddeld ga ik 1 of 2 keer per week naar de film, dus toen we op vakantie gingen ben ik uiteindelijk anderhalve week niet geweest. Afkicken! Ook geen probleem hoor, vakantie is natuurlijk veel leuker 😉 Toch vond ik het wel leuk om na bijna 2 weken weer eens een avondje naar de bioscoop te gaan. Er waren alweer een hele hoop films die nog op mijn lijstje stonden, dus het werd tijd om weer een aantal af te strepen.

It

“IT, de horror thriller van New Line Cinema en regisseur Andrés Muschietti (Mama), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King. Al tientallen jaren jaagt dit verhaal de lezers de stuipen op het lijf.

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.”

Horrorfilms vind ik leuk om te zien, mits ze goed zijn. Helaas weet je dit natuurlijk pas achteraf 😉 Ik had al een paar keer de trailer van It voorbij zien komen, en nu was hij dan eindelijk in de bios. De horrorfilm met dé clown. Ik had stiekem best hoge verwachtingen, zeker omdat ik een aantal positieve dingen had gehoord. Toch vond ik ‘m een beetje tegenvallen. De film was wel spannend, maar er waren weinig schrikmomenten helaas. Iets wat ik toch wel kan waarderen in een horrorfilm. Wat mij betreft hoort dat er ook gewoon bij. Sommige delen van de film vond ik erg nep. Een film is natuurlijk ook nep, en zeker van die niet-realistische horrorfilms, maar je snapt hopelijk wel wat ik bedoel. Ik vind het zeker geen slechte film, maar ik vind het niet perse een must-see.

Aanrader of afrader? Ik twijfel.. Het is een prima film, maar geen grote aanrader.

Gifted

“In een kustplaats in Florida voedt de alleenstaande Frank Adler (Chris Evans) een wonderkind op: zijn energieke en jonge nichtje Mary (Mckenna Grace).

Frank’s voornemen om Mary een normaal schoolleven te bieden worden wreed verstoord als de wiskundige vaardigheden van de 7-jarige de aandacht trekken van Frank’s starre moeder Evelyn (Lindsay Duncan). Evelyn’s plannen voor haar kleindochter dreigen Frank en Mary uit elkaar te drijven.”

Ook van deze film had ik al een aantal keer de trailer gezien en één ding wist ik zeker : deze moet ik zien. Een keer wat anders dan horror, humor of actie. Stiekem ben ik dol op dit soort films, alleen heb ik niet altijd een slachtoffer. Mijn vriend is hier namelijk niet zo dol op, haha. Gifted is een dramafilm met een goed verhaal die je vanaf begin tot het einde meeneemt en niet meer loslaat. Ik vind het geen standaard dramafilm, en dat maakt deze film ook zo goed. Geregeld begonnen mijn tranen achter mijn ogen te prikken, maar ik heb in weten te houden 😉 Ik ga niet teveel verklappen, maar als jij ook een mooie dramafilm kunt waarderen, dan moet je deze zeker gaan kijken.

Aanrader of afrader? Aanrader, zeker weten!

American made

“Piloot Barry Seal (Tom Cruise) gaat in de jaren tachtig voor de CIA aan de slag als drugskoerier.

American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van Barry Seale (Tom Cruise), een ritselaar en piloot die onverwachts door de CIA gerecruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.”

Wederom een film waarvan ik hoge verwachtingen had. Of ze waargemaakt zijn? Mwoah. American made was zeker een spannende film, alleen met vlagen vond ik het een beetje vaag. Dat ik dacht “hoe zit dit nou”?! Kan natuurlijk ook aan mij liggen hoor 😉 Daarnaast dacht ik na een uur/anderhalf “hoe lang nog”? Het is wat mij betreft absoluut geen slechte film, maar ook zeker niet geweldig.

Aanrader of afrader? Twijfel. De film was goed, maar is het een must-see? Voor mij niet.

Filminfo van de website van Pathé


Welke film zou jij wel willen zien?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

 

0