• 01/07/2022

Polette is een merk wat je als blogger vast en zeker al eens voorbij hebt zien komen. Steeds weer dacht ik “oh, ik moet daar echt eens wat bestellen”, maar toch kwam het er nooit van. Tot ik kort geleden een bril mocht uitzoeken om te testen voor mijn blog. Als ik wist dat het zó makkelijk zou zijn had ik dit veel eerder gedaan. Als je benieuwd bent geworden naar mijn allereerste ervaring met Polette, lees dan vooral even mee.

Over Polette

Mocht je nog niet bekend zijn met het Polette concept licht ik het graag nog even kort toe. Polette gebruikt gebruikt namelijk een nieuwe distributiemethode. Dit doen ze door de enige tussenpartij te zijn tussen fabriek en klant. Door deze manier van werken kan Polette ons de laagste prijs bieden zonder in te leveren op de kwaliteit. Met de introductie van eigen monturen ontworpen door Polette onderscheidt Polette zich van de concurrenten in de optiekmarkt.

Met een grote variëteit ontwerpen in de collectie wil Polette iedereen de mogelijkheid om stijl en kwaliteit te dragen. Of je nu een dikke portemonnee hebt of niet 😉


E-polette

Ik ben geen brildrager, dus voor een ‘gewone’ bril kon ik helaas niet slagen. Maar daar ging ik ook niet voor, want ik was vooral heel benieuwd naar de E-polette. Dit is een bril zonder sterkte speciaal voor wanneer je veel achter een beeldscherm zit. Kunstmatig en blauw licht is namelijk schadelijk voor je ogen. Deze bril zou het licht moeten filteren, waardoor je minder last zou kunnen hebben van migraine en/of vermoeide ogen. Op de site las ik dat je tot 150 keer per dag op je telefoon kijkt en wel 8 uur per dag achter je tv of beeldscherm zit. Als ik met deze bril mijn ogen kan beschermen en tegelijkertijd de kans op migraine en vermoeide ogen kan verminderen doe ik dat graag. En weet je, tegenwoordig zijn brillen niet alleen ‘noodzaak’, maar ook echt een fashion item die deel uitmaakt van je gehele look.

Al met al was het bestellen een eitje. Wat ik wel lastig vond was het kiezen! Je hebt echt zoveel keus, of je nu voor een ‘veilig’ model gaat, of juist voor een bijzonder en opvallend model. Bij Polette kan iedereen slagen!

E-Seattle Écaille

Uiteindelijk ging ik voor het model; E-Seattle Écaille. Een hip montuur met schildpadschild. Dit model heeft ovale glazen en zilveren accenten. Hiervoor betaal je € 44,99.

Mijn ervaring met de E-polette

Ik was een beetje bang dat de bril me niet zou staan, aangezien ik in het dagelijks leven dus geen brildrager ben. Toch vond ik ‘m meteen leuk 🙂 Ook voel ik de bril amper zitten, dus het dragen voelt allesbehalve storend. Uiteraard moest ik even wennen, maar voor ik het wist zat ik zowat iedere avond met de bril op achter mijn laptop. Om nu te zeggen dat ik hierdoor minder hoofdpijn heb vind ik lastig te zeggen. Ik heb al zo lang ik me kan herinneren hoofdpijn. Al van kinds af aan, dus ik weet niet beter. Ik denk dat het ook wel (deels) psychisch is, ben zo druk in mijn hoofd.. Geen wonder dat ik zo vaak hoofdpijn heb, hihi. Toch merk ik wel dat het licht op de tv/laptop/telefoon een stuk minder fel is wanneer ik de bril draag. Zeker in de avond heb ik veel baat bij de E-polette.

En stiekem vind ik het dragen van deze bril ook gewoon heel leuk. Ik zou het nog bijna jammer gaan vinden dat ik in het dagelijks leven geen bril nodig heb 😉