• 01/07/2022

Ken je dat? Je hebt iets nieuws waarop je op slág verliefd bent? Ja?! Nou, zo voelde ik me ook toen mijn nieuwe Paper Bag van MYOMY binnenkwam die ik ontving van Duifhuizen tassen en koffers. Toch ging er wel wat aan vooraf, het was namelijk niet mijn eerste, maar al mijn tweede liefde. Met nummer 1 klikte het niet zo dus die heb ik al vrij snel de deur gewezen… Benieuwd naar ons liefdesverhaal?

Ik sprong een gat in de lucht toen ik een mailtje ontving met de vraag of ik een tas wilde uitzoeken! Hallo?! Natuurlijk wilde ik dat 😉 Een Paper Bag van MYOMY stond al langer op ‘mijn lijstje’, maar de prijs hield me steeds tegen. 90% van mijn tassen komt uit de categorie “cheap” dus dat ik nu de kans kreeg om er één te krijgen kwam als geroepen. Eindelijk een écht goede tas, van leer zelfs. Yes, happy me!

Er zit nog een verhaal achter het ontstaan van het merk MYOMY. Een zwerver in de tram diende als inspiratiebron voor designer Ramón Middelkoop. Deze Paper Bags zijn geïnspireerd op de papieren tassen die al lange tijd werden gebruikt waardoor ze schoonheid en meerwaarde hadden gekregen. Voor Ramón Middelkoop was dit reden genoeg om dit idee uit te voeren in duurzaam en ecologisch gelooid leer.

Na een grondige zoektocht was ik er toch vrij snel over uit. Het werd een Paper Bag van MYOMY. Na een hoop twijfelen ging ik voor de kleur ‘original’ met idem portemonnee. Excited! Toen de tas vrij snel daarna binnenkwam was de vreugde van korte duur. Het was niet liefde op het eerste gezicht.
Ik dacht alleen maar “nee, dit is geen match”. De tas oogde veel te groot en lomp naast mijn kabouter-lengte. Gelukkig was dit ‘probleem’ binnen enkele mails gefixt en kon ik zonder problemen de tas en portemonnee omruilen voor een ander model. En daar is ie dan, het brede model Paper Bag in de kleur ‘brandy’. Het formaat is een stuk handzamer en helemaal niet ‘lomp’ aan mijn schouder.

In de binnenkant tref je genoeg vakjes aan om je spullen een beetje te ordenen. Aan beide kanten een vakje met rits, maar ook nog een drietal overige vakjes om je spullen apart te houden van de grote hoop die waarschijnlijk binnenin ligt 😉

Good to know : MYOMY is een fairtrade merk en valt hiermee onder de categorie ‘duurzame producten’. Dit houdt in dat voor deze producten eerlijk verkregen leer wordt gebruikt welke afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies.

Ook koos ik nog voor een bijpassende portemonnee in dezelfde kleur 🙂 Super blij mee! Kan dat oudje van de Primark ook eindelijk met pensioen, het werd tijd, hihi.

Het zigzag detail wat ook op de portemonnee weer terugkomt.

Het aanbod bij Duifhuizen tassen en koffers is enorm, des te groter de kans dat je slaagt – en net als ik – de liefde van je leven zult vinden 😉 Mocht jij nu ook verliefd zijn geworden… Dit model Paper Bag van MYOMY shop je voor € 159,95 en bijpassende portemonnee voor € 79,95.