Geen widgets gevonden in de zijbalk
New in | Woden sneakers

Repeat after me : “schoenen heb je nooit genoeg”. Als je het met me eens bent, of gewoon heel benieuwd bent naar mijn nieuwste aanwinsten, kijk dan vooral even mee! Mijn nieuwe WODEN sneakers zijn wel een kijkje waard als je het mij  vraagt.

Kort geleden heb ik mijn kleding- én schoenenkast een flinke opruimbeurt gegeven. Ik nam van een hele hoop items afscheid en gaf ze een enkeltje kringloop. Niet alles, een deel gaat binnenkort mee naar de rommelmarkt. Zo af en toe is het gewoon nodig om je kast eens op te schonen en wat dingen weg te doen. Plaats te maken voor nieuwe items bijvoorbeeld 😉

En dat heb ik gedaan, want sinds 2 weken staat er toch een mooi paar sneakers in mijn kast te stralen! Deze mooie sneakers van WODEN.

WODEN

De naam WODEN is een samenstelling van de woorden : Works of Denmark.
WODEN is een Scandinavisch sneakermerk en is in 2013 gerealiseerd door Carsten Holm en Peter Hillebrand. WODEN is ontstaan door hun passie voor het creëren van kwalitatief goede sneakers met een stoer voorkomen. Het was een droom om eens tegen ‘de richting’ in te gaan en de eerste eerlijke, pure, Scandinavische sneaker te creëren.

Inmiddels is het merk WODEN te koop in zo’n 600 winkels in ruim 13 landen . De WODEN familie is op dit moment zelfs uitgebreid met WODEN BLACK (puur leder label) en WODEN WONDER (kids).

WODEN YDUN II Suede Sand

Ik ontving een prachtig paar WODEN sneakers, namelijk een paar uit de North Sea Collection. Deze collectie milieuvriendelijke sneakers zijn gemaakt van kabeljauw en zalm. Voor dames zijn er maar liefst 7 modellen uitgebracht. Ik heb nu  de YDUN II Suede Sand en vind dit model in combinatie met de kleuren en verschillende materialen erg mooi.

WODEN ontving ontzettend veel positieve reacties naar aanleiding van deze zalmleren collectie. Dit vanwege de duurzame productie en het innovatief gebruik van materialen. Vishuid is namelijk een afvalproduct en van alle gevangen vissen wordt er slechts 1% gerecycled. Je hoeft dus niet ‘bang’ te zijn dat er dieren worden gedood voor het produceren van deze sneakers. 

Mijn mening

Wat ik zelf wel een pluspunt vind is dat je met deze sneakers wel echt iets bijzonders hebt waar niet iedereen mee loopt. Ze zien er mooi en degelijk uit, en het draagcomfort is top. De kurk in de binnenkant is vochtopnemend en daarnaast voelt het ook nog eens lekker. Alsof je op wolkjes loopt! 

De kleur vind ik mooi, een keer wat anders dan dat eeuwige zwart. Toch laat ik ze voorlopig nog even in de kast, want met dit vieze, natte weer ben ik veel te bang dat ze binnen een paar tellen naar de knoppen zijn. Ik ben een kluns eerste klas, ik spreek uit ervaring 😉 Ik kan nu al niet wachten om ze binnenkort uit de kast te pakken en te combineren met de meest uiteenlopende kledingitems. Qua kleur zijn deze sneakers namelijk makkelijk te matchen!

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor deze YDUN II Suede Sand sneaker uit de exclusieve lijn betaal je € 179.95. Als je in de reguliere collectie gaat shoppen ben je al een stukje goedkoper uit, de prijzen hiervan liggen rond de € 99,95. Als je op zoek bent naar een verkooppunt bij jou in de buurt, kijk dan even op de website van WODEN.


Door admin