• November 28, 2021

Het lijkt als een eeuwigheid geleden; een recept op Simplynspecial. Laatst kreeg ik het weer in mijn bol en besloot ik weer eens de keuken in te duiken. Voor de verandering ook nog eens lekker gezond. Ben je benieuwd naar het recept voor appel & kaneel havermoutkoekjes?

havermoutkoekjes1

Allereerst, de credits voor deze heerlijke appel en kaneel havermoutkoekjes gaan naar ‘Lekker & Simpel‘. Ik kijk heel graag op deze site voor lekkere en makkelijke recepten; lekker & simpel! Ik vind het leuk om te koken, maar ik heb geen zin om 28493 verschillende ingrediënten te moeten kopen die ik vervolgens toch nooit meer gebruik. Ik ben geen enorme keukenprinses, dus een makkelijk recept kan ik wel waarderen.

Ik schreef laatst nog dat ik wat gezonder wil gaan eten. Perfect moment om dan ook wat gezonder te koken/bakken. Na wat zoeken kwam ik uit bij dit recept: havermoutkoekjes met appel en kaneel.

De ingrediënten
– 1 ei
– 1 appel
– naar smaak rozijnen/krenten toevoegen
– 2 eetlepels speltmeel
– 1/2 theelepels bakpoeder
– 1 á 2 eetlepels honing
– 100 gram havermout
– 1 theelepel kaneel

recept

Tip
Persoonlijk vond ik 1 appel wat veel, dus ik heb slechts een halve appel gebruikt. Het wordt geen ‘echt deeg’, maar het is wat bros. Dus de appel blijft niet echt plakken zeg maar. Het is gewoon een beetje experimenteren wat voor jou werkt en wat je lekker vindt. Als je wat meer honing toevoegt zal het geheel wat meer aan elkaar blijven plakken.

Bereidingswijze
Begin altijd met het voorverwarmen van je oven op 160 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg wat kaneel toe. Meng vervolgens het speltmeel, het bakpoeder, de havermout, het ei en de kaneel door elkaar. Dit kun je doen met de mixer, of zoals ik deed met een vork. Voeg vervolgens de appel en/of rozijnen toe. Pak vervolgens een lepel met het beslag en maak hier koekjes van. Zoals ik al zei is het vrij bros, dus het zal niet super stevig worden. Believe me, dit komt na het bakken helemaal goed 😉 Zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes en bak ze in 20 minuten gaar! Zodra ze helemaal afgekoeld zijn zullen ze niet meer uit elkaar vallen en kun je lekker smullen.

havermoutkoekjes

Op onderstaande foto zie je het beslag nadat ik alles behalve de appel en rozijnen heb toegevoegd.

havermoutkoekjes2

Alles bij elkaar! Ik moet zeggen, ik vond het er zo al gewoon heel erg lekker eruit zien.

havermoutkoekjes 4

En dit zijn de koekjes net voordat ze de oven ingaan! Helaas hebben wij ‘alleen’ een combi magnetron, dus meer koekjes pasten er helaas niet in. Maar dat doet niets af aan de smaak, ze waren heerlijk!

havermoutkoekjes3

Deze appel en kaneel havermoutkoekjes zijn ontzettend makkelijk om te maken, maar ook heel erg lekker! En vrij gezond, er is namelijk geen suiker aan toegevoegd. Ik ga dit zeker vaker maken, ook door vriendlief waren ze goedgekeurd!


Kijk jij ook graag op de website van Lekker & Simpel, zo ja, welk recept kun jij me aanraden?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

1