• November 28, 2021

Inmiddels woon ik alweer een aantal maanden samen met mijn vriend en het voelt alsof het altijd zo geweest is. Ik ben helemaal gesetteld en voel me meer dan thuis hier. Omdat ik het zo ontzettend fijn vind geef ik je 10 redenen waarom samenwonen zo fijn is.

wpid-20151206_135409.jpg

Time flies! Terwijl ik dit artikel schrijf ben ik hardop de maanden aan het tellen dat ik nu bij hem woon. Inmiddels is het alweer zo’n 5 maanden geleden dat ik mijn inimini studio verliet en introk bij mijn vriend. In het begin enorm wennen. Weg vertrouwde omgeving, weg privacy en weg mijn allereerste ‘eigen’ stekkie. Aan zo’n woning kleven ontzettend veel herinneringen die je dan ineens achterlaat. Waar een deur sluit opent een nieuwe, en dat is ook helemaal waar!

Nu ik helemaal op mijn plek ben bij mijn vriend zou ik me niet meer kunnen voorstellen hoe het zonder hem zou zijn. Het is zo fijn om lekker samen te zijn, dat zit ‘m vooral in de kleine dingen. Samen koken, enorm debiel doen voor het slapengaan en na het werk de dag doorspreken. Dit zijn momenten waar ik van geniet.

 

Nu heb de 10 leukste dingen aan samenwonen op een rijtje gezet!

1. Iedere dag samen koken en de dag doorspreken. 9 van de 10 keer koken we samen, mits daar tijd voor is. Ik vind dat heerlijk!

2. Als je samenwoont heb je ook iemand voor de minder leuke klusjes; kip snijden. Ik schreef al eerder dat ik dit een ontzettend vies ‘klusje’ vind, dus als ik dit kan uitbesteden graag 🙂

3. Samen douchen. Wij doen best wel veel samen als ik daar zo over nadenk. Zo ook douchen. Want hey, samen is toch veel leuker? Wij hebben een fijne douche waar je prima met z’n tweeën onder kunt staan, ieder onder een eigen douchekop! En ja, er wordt dan niet alleen gedoucht, maar ook gezongen. Kan gewoon!

4. Samenwonen voelt voor mij ook gewoon heel veilig. Toen ik nog alleen woonde was ik soms weleens bang ‘s avonds en ‘s nachts. Dit heeft grotendeels te maken de overval die ik mee heb gemaakt, maar dat ik nu dus niet meer alleen geeft mij een heel veilig gevoel.

5. Naast elkaar wakker worden – ontzettend cliché – , maar zo fijn! Vooral in de weekenden is dit fijn. Meestal kunnen we lekker slapen tot we vanzelf wakker worden en dan kletsen we eindeloos tot we hebben besloten wie van de twee uit bed ‘moet’ om ontbijt te maken, hihi.

6. Je kunt de huishoudelijke taken nu prima verdelen! Erg handig wanneer je een grote hekel hebt aan bijvoorbeeld de vuilniszak weggooien. “Schahaaattt…?!”.

7. Als je samenwoont is het nóg leuker om voor huisdieren te kiezen. Je deelt niet alleen de kosten en/of verzorging, maar ook het plezier wat een huisdier met zich meebrengt 🙂 Wat is er nou leuker als ieder 2 huisdieren? Samen 4 huisdieren!

10556257_10205461974611990_8290897491262627174_n

8. Elkaar dagen moeten missen is verleden tijd! Als je samenwoont zit je niet perse iedere avond met z’n tweeën op de bank, maar doordat je altijd/vaak samen eet heb je toch een hoop momenten die je samen doorbrengt. Genieten.

9. Je bouwt een toekomst op samen. “Als je samenwoont leer je elkaar pas écht kennen”. Deels kan ik me hier wel in vinden. Je leert elkaar dan toch op een net wat andere manier kennen als je samenwoont. Vaak groei je dan nog meer naar elkaar toe en bouw je als het ware aan je toekomst samen.

10. Dit puntje vind ik denk ik wel één van de belangrijkste; er ten alle tijde voor elkaar kunnen zijn. Niet via de app, of telefoon. Nee, gewoon letterlijk elkaar kunnen steunen. Als ik het moeilijk heb dan is mijn vriend er voor mij. Of ik het op dat moment nu wil of niet, hij steunt me.


Woon jij al samen? Zo ja, wat vind jij het fijnste aan samenwonen?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0