• 01/07/2022

It’s that time again! Vandaag heb ik namelijk weer een make-up review voor jullie in petto. Ik ontving een vijftal producten van Elf en ik kan niet wachten om ze met jullie te delen. Of het aanraders zijn? Dat lees je vandaag.

Elf, of beter gezegd Eyes Lips Face is waarschijnlijk vrij bekend onder velen van ons. “EyesLipsFace, de ontmoeting tussen de New Yorkse make-up visagist Scott Vincent Borba en zijn zakenpartner. Hun idee, simpel maar revolutionair: een cosmetica lijn van vernieuwende schoonheidsproducten van hoge kwaliteit… aan onklopbare prijzen.” Op deze site kun je namelijk al terecht voor cosmeticaproducten vanaf € 1,- Bij meer dan 700 producten is er altijd iets dat bij je past. Voor mij was het kiezen in dit geval juist een opgave, kun je nagaan 😉

Wat voor velen wellicht ook een pluspunt is, is het feit dat alle Elf make-up 100% dierproefvrij is en geen dierlijke bestanddelen bevat. Wat ikzelf als pluspunt ervaar is dat je bij de producten vaak ook beoordelingen kunt bekijken. Een soort van mini review eigenlijk. Makkelijk wanneer je benieuwd bent naar meningen.

Ultimate Blending Brush

Een echte blending kwast had ik nog niet in mijn bezit. Deze kwast kwam dus als geroepen. De laatste tijd ben ik steeds vaker aan het contouren en dan is zo’n kwast wel makkelijk. De haartjes zitten vrij dicht op elkaar wat het blenden nog wat makkelijker maakt. Een hele zachte kwast doet namelijk weinig voor mij.

Blush palette – light

Jep, ik ben een sucker voor mooie blushes! Die kan ik echt blijven kopen.. Dus aan mijn bestelling moest natuurlijk ook een mooie blush worden toegevoegd. Ik ging voor een blush palette, namelijk in de kleur ‘light’. Momenteel is rechtsboven mijn favoriet. De laatste tijd kan ik dit soort kleurtjes steeds meer waarderen. Een lekker warme kleur, pretty! De rest van de kleurtjes zal ik straks in de zomer wat vaker dragen.

De blushes zijn makkelijk op te bouwen naar het gewenste resultaat. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Mad for matte oogschaduw palette

Misschien een beetje saai, maar mijn oog make-up houd ik meestal vrij simpel. Veel verder dan nude kleurtjes kom ik vaak niet. Maar hey, dat is ook helemaal prima toch?! Ik vind dit gewoon het mooiste bij mezelf. En dan met name matte kleuren. Daarom ging ik ook voor dit palette! Het pigment is verrassend goed en niet enorm poederig. Yes, dit is wat mij betreft een toppertje. Klein nadeeltje : één oogschaduwpan zat ineens los! Maar dat is dan ook het enige nadeel wat mij betreft.

High Definition poeder

Deze poeder heb ik al eens eerder in bezit gehad en helemaal opgebruikt. Ja, het kan echt 😉 Ook ik maak weleens make-up op, hihi. Tja, ik kan hier verder weinig over zeggen. Het is gewoon een fijne – witte – poeder die geschikt is om je gezicht mee af te poederen. Mits goed gedoseerd laat het geen witte waas achter. Persoonlijk gebruik ik deze het liefste thuis, dus niet wanneer ik op reis ben ofzo. Als hij ondersteboven heeft gelegen en je draait de deksel eraf kan er weleens wat poeder naast gaan. Deze laat ik dus lekker thuis, maar dit is dan ook het enige kleine minpuntje.

Wimperverlengende mascara

Mascara’s, het blijft toch een dingetje. Wat dat betreft ben ik namelijk vrij kieskeurig. Ik hoef niet perse hele dure te hebben, integendeel. Budget mascara’s doen het vaak ook erg goed bij mij. Wat ik zoek in een mascara is volume, zonder eerst 3 laagjes aan te moeten brengen. Maar ook vind ik het belangrijk dat mijn wimpers goed gesepareerd worden. Wat mij betreft mag mascara vrij aanwezig zijn, maar wel op een mooie manier. Dus geen dikke spinnenpoten waar je bang van wordt, maar mooie, lange en volle wimpers.

Helaas was deze mascara het niet helemaal voor mij. Het resultaat is wel prima, maar ik verwacht er toch iets meer van. Mijn wimpers worden goed zwart en zijn mooi gesepareerd, niets op aan te merken. Wimpers die aan elkaar gaan plakken is hiermee bijna onmogelijk. Toch heb ik flink wat lagen nodig voordat ik – een beetje – heb wat ik wil. Op zich werkt de mascara prima, en als je een hele subtiele look wil is deze ook erg geschikt. Maar ik zoek toch wat meer lengte en volume 🙂

Mijn mening

Ik vind de producten mooi, simpel en strak vormgegeven. Vanwege de kleur en vormgeving is het merk lekker herkenbaar. De producten voelen degelijk aan en de (kartonnen) verpakking straalt voor mij toch wel een beetje luxe uit. Hierdoor blijven de producten ook beter beschermd, wat natuurlijk ook heel belangrijk is. Helaas liet 1 oogschaduwpan los, maar buiten dat vind ik de producten erg goed en stevig aanvoelen.

Bij deze 5 producten zitten een aantal favorietjes, maar ook een product die ik wat minder vind. Favoriet is vooral de blending brush en het blush palette. Een product die ik persoonlijk niet zou aanbevelen is de mascara. Tenzij je van een vrij subtiel effect houdt. De producten zijn lekker budget, maar kwalitatief toch dik in orde.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten zijn uiteraard te koop in de webshop van Elf. Verzendkosten bedragen € 6,95 – slik – en
vanaf € 45,00 vervallen deze kosten weer. Binnen 2 tot 4 dagen heb je je bestelling in huis.

Ultimate Bleding Brush € 8,00
Blush palette – light € 8,00
Mad for matte oogschaduw palette € 12,00
Mascara € 5,00
High Definition Poeder € 8,00