• 01/07/2022

Waan jezelf op een tropisch eiland met deze producten van Australian Gold. Denk aan palmbonen, kokosnoten en verse ananas. Ik heb 2 producten van Australian Gold getest, namelijk de Spray Gel factor 15 en de Premium Coverage Continuous Spray factor 30 met bronzing effect. Hiermee ben je goed beschermd én kun je lekker onbezorgd je ogen sluiten en wegdromen naar de mooiste bestemmingen…

Ik noemde net al dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen als deze wordt blootgesteld aan de zon. Zon is super fijn en heb je nodig om bijvoorbeeld vitamine D aan te maken. Toch kan de zon ook ernstige schade aanrichten. Teveel zonlicht is slecht en het kan kanker, of dodelijke melanomen veroorzaken. Dat woord klinkt alleen al eng, dus laten we dat maar niet doen 😉

Het is dus van belang dat je goede maatregelen treft om dit zoveel mogelijk te beperken. Een onderdeel hiervan is goede zonbescherming. Smeer jezelf altijd in en ga niet te vaak en niet te lang in de zon.

Vandaag ga ik het hebben over producten die je kunt gebruiken als je toch even lekker – beschermd – in de zon wil liggen. Ik heb namelijk 2 producten van Australian Gold mogen testen en vertel jullie vandaag mijn bevindingen.

Spray Gel factor 15
Deze spray zit een spuitflacon en bevat 237 ml. De spray is dun en smeert gemakkelijk uit. Wat me gelijk opviel was dat deze spray enorm snel intrekt, top. Niemand heeft zin in een plakkerig lichaam, toch? De geur is zoet en zomers. De zomer in een flesje. Denk aan kokos, palmbonen, ananas en andere exotische vruchten. Dát is waar deze spray naar ruikt. Je blijft dit nog een tijdje op de huid ruiken, maar niet enorm overheersend.

Good to know
– 20 minuten voor blootstelling aan de zon aanbrengen
– na 40 minuten zwemmen/transpireren opnieuw aanbrengen

Premium Coverage Continuous Spray met bronzing effect
Deze spray zit in een spuitbus en bevat 177 ml. Persoonlijk vind ik een spuitbus net een tikkeltje makkelijker. Zeker als je op het strand ligt en jezelf aan het insmeren bent, dan heb je vaak plakkerige/gladde handen en dan is een spray in een spuitbus toch nét wat makkelijker. Wat deze spray bijzonder maakt is het bronzing effect. Als ik het op mijn huid spray zie ik een bijna doorzichtige vloeistof met een licht getint kleurtje. Het bronzing effect vind ik wel een leuk pluspunt. Zo lijk je toch net wat bruiner dan je daadwerkelijk bent. Dat is toch ff mooi meegenomen 😉 Na het uitsmeren trekt ook deze spray snel in. Zo fijn dat je geen plaklaagje op je huid hebt na gebruik. Dat heb ik in het verleden al vaak meegemaakt namelijk. Deze geur is vergelijkbaar aan de spray gel. Alleen is de spray gel ten opzichte van deze spray net wat fruitiger. Bij de Premium Coverage Continuous Spray ruik ik de kokos net wat sterker terug.

Good to know
– 20 minuten voor blootstelling aan de zon aanbrengen
– na 80 minuten zwemmen/transpireren opnieuw aanbrengen
– niet gebruiken voor het gezicht

Mijn mening
Ik ben positief verrast over deze producten van Australian Gold. Voorheen kocht ik vaak goedkope zonbescherming omdat ik dacht dat het allemaal een beetje hetzelfde zou zijn. Ik bedoel, factor 30 is factor 30, toch?! Of er nu Nivea, Balea, of Australian Gold of wat dan ook op staat. In principe denk ik daar nog steeds zo over. Wel merk ik nu dat er verschil is in gebruik/gebruiksgemak. Deze producten voelen fijn aan en trekken snel in. Ook niet geheel onbelangrijk, de geur is lekker. Met deze geur waan je jezelf echt op één of ander tropisch eiland. Waar ik het meest over te spreken ben is het feit dat deze sprays geen vettig plaklaagje achterlaten. Super fijn!

Prijs en verkrijgbaarheid
Spray Gel factor 15 kost (nu met korting) € 16,10
Premium Coverage Continuous Spray factor 30 (nu met korting) € 19,90

Australian Gold is o.a. te koop via Drogistplein.nl. Dit is de online drogist waar je 24/7 terecht kunt voor allerlei drogisterij artikelen. Tip : voor 22.00 uur besteld is de volgende dag in huis!