Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | Balea handlotion – Melon Berry & Pitaya Coco

Tegenwoordig hou ik me altijd redelijk in tijdens DM bezoekjes. Ik kom er geregeld, dus mijn voorraad puilt uit, no joke! Toch zijn er altijd van die dingen die ik niet kan weerstaan. Dit zijn vooral limited editions of nieuwe producten. Deze 2 nieuwe Balea handlotions had ik nog niet eerder gespot, dus ik nam ze mee ‘voor mijn blog’, weetjewel 😉 Benieuwd of ze de moeite waard zijn?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik smeer heel wat af deze herfst en winter. Dat het (buiten) kouder wordt blijft bij mij niet onopgemerkt. Mijn huid wordt droger, zowel op mijn lichaam als op mijn handen. Het is dus geen overbodige luxe om wat extra te smeren! De handcrème vliegt er doorheen hier, dus tijd om een nieuw voorraadje aan te leggen.. 😉

Ik vind het fijn dat deze handlotion een klein, en praktisch formaat heeft. Ook het kliksysteem vind ik wel makkelijk werken. Een draaidop is met gladde handjes niet heel praktisch. Dit werkt makkelijk en snel.

Pitaya Coco

Deze variant is, zoals de naam al doet vermoeden lekker zoet en fruitig. Volgens de verpakking zou deze lotion moeten ruiken naar pitaya en kokos. Pita..watte?! Ik heb er nog nooit van gehoord, haha. Ik vermoed dat hiermee dragonfruit wordt bedoeld, aangezien deze op de verpakking afgebeeld staat. Waarschijnlijk is dit een andere – Duitse (?!) – benaming voor deze bijzondere fruitsoort 😉 Ik vind deze geur vooral zoet en fruitig, kokos is slechts licht aanwezig.

Ingrediënten : 
Aqua, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl – 2 Dipolhydroxystearate, Persea Gratissima Oil, Carbomer, Parfum, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Linalool, Limonene, Geraniol.

Melon Berry

Melon Berry trekt meteen mijn aandacht. Ik ben gek op meloen en allerlei soorten berries. Alhoewel ik weinig ruik wat ik kan associëren met bessen vind ik dit toch een hele lekkere geur. Een hele lichte watermeloengeur. Jep, hier hou ik van!

Ingrediënten : 
Aqua, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl – 2 Dipolyhydroxystearate, Persea Gratissima Oil, Carbomer, Parfum, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Citric Acid.

Mijn mening

Ik vind de handlotion vrij dun, maar dat komt vooral omdat ik handcrème gewend ben. Een lotion is natuurlijk vaak wat dunner. Persoonlijk heb ik dan toch liever een crème omdat ik het gevoel heb dat deze mijn huid beter voedt. En dat is uiteindelijk wat we willen bereiken door te smeren 😉 Toch werkt de lotion voor mijn handen prima. Mijn hand voelen meteen een stuk fijner aan. Bij extreem droge handen kun je wellicht beter een (extra voedende) handcrème gebruiken.

De lotion trekt gelukkig vrij snel in, maar laat dan nog kort een licht plakkerig laagje achter. Na zo’n 3 minuten is de lotion helemaal ingetrokken en verdwijnt ook het plakkerige gevoel. De geur is wel slechts vrij licht aanwezig en blijft ook niet mega lang hangen. Voor mij had dit wel wat meer gemogen. Ik hou wel van aanwezige, fris/zoete geuren die je nog een tijdje blijft ruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Balea handlotion is verkrijgbaar de DM drogist en hiervoor betaal je € 1,45 per stuk.


Door admin