• 01/07/2022

Ik gebruik nooit veel verschillende producten voor mijn haar. Na het wassen van mijn haar doe ik er wat serum in, vervolgens een spray die mijn haar beschermt tijdens het stylen en tussen de wasbeurten door gebruik ik droogshampoo. Voor mij is droogshampoo echt een onmisbaar product waar ik echt niet zonder kan. Vandaag laat ik 2 heerlijke limited editions zien van mijn favoriete merk; Batiste.

Droogshampoo gebruik ik echt al jaren. Hoewel ik eerst wat gemengde gevoelens had hierbij was ik uiteindelijk toch overtuigd. Droogshampoo is dé uitkomst als je je haar wil opfrissen tussen de wasbeurten door. Ik was mijn haar 2 x in de week en de dag voordat ik weer ga wassen begint mijn haar licht vettig te worden. Als mijn haar vet is/wordt dan hangt het slap en sluik langs mijn gezicht. Even wat droogshampoo erin en ik kan er weer tegenaan. Een fijne bijkomstigheid van droogshampoo vind ik het feit dat je ook meteen wat meer volume creëert. Natuurlijk is het geen enorm verschil, maar je coupe ziet er wel degelijk een stuk frisser en voller uit.

Batiste is wat mij betreft het fijnste merk onder de droogshampoo’s. Het kost wat meer dan bijvoorbeeld Kruidvat eigen merk, maar dan heb je ook wel hele fijne producten én veel keus. Wat ik weleens heb bij goedkopere varianten is dat deze (te) weinig doen voor mijn haar. Dan spray ik, maar gebeurt er niets.

Bloom

‘Bloom’ is, zoals de naam al doet vermoeden een echte bloemengeur. ‘Bloom’ verfrist je haar met de geur van Calypso orchidee en roze freesia. Persoonlijk zegt het mij vrij weinig, maar eerlijk is eerlijk. Het klinkt goed! Als ik deze variant gebruik dan denk ik meteen aan de zomer. ‘Bloom’ vind ik zoet en fris, zomers en bloemig. Ik ben geen ster in het omschrijven van geuren, maar ik hoop dat je nu toch een idee hebt 😉

Eden

‘Eden’ vind ik heel erg mooi vormgegeven, vanwege de roze kleur en de vrolijke bloemetjes en vlindertjes. Deze variant wordt gekenmerkt door ‘Sugar Melon & Honeysuckle’. De omschrijving doet vermoeden dat het een hele fijne en zoete geur moet zijn. Ik ruik er zelfs een beetje vanille in terug, lekker. Ik vind ‘Eden’ een aangenaam warme en fijne geur.

How to

Pas wel op dat je goed schud voor gebruik en niet te dichtbij sprayt. Dan kan het namelijk een witte waas achterlaten. Wat ik altijd doe is wat plukken haar optillen en dan hier en daar wat sprayen ter hoogte van mijn haaraanzet. Dan laat ik alles even zitten, borstel vervolgens mijn haar door of pak een handdoek en ‘kneed’ hiermee door mijn haar. Eventueel witte plekjes verdwijnen en je haar ziet er meteen een stukje levendiger uit.

Mijn mening

Ik ben erg blij met deze 2 droogshampoo’s. Ze doen wat ze beloven en ruiken zoals altijd weer heerlijk. Mijn favoriet is ‘Bloom’ omdat ik deze net wat frisser vind en echt kan omschrijven als dé geur voor de zomer. Mocht je op zoek zijn naar een fijn merk voor droogshampoo’s, kijk dan eens bij Batiste. Batiste heeft namelijk een ruime keuze en er zijn regelmatig leuke acties waarbij je lekker wat korting mee kunt pakken.

Prijs en verkrijgbaarheid

‘Bloom’ en ‘Eden’zijn binnenkort tijdelijk (18.07 t/m 14.08) verkrijgbaar voor € 4,89 bij Douglas. Dus mocht jij benieuwd zijn naar deze nieuwe varianten, wacht dan niet te lang 😉