Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | BIOMED Pure detox 24H & Ingrow gone

De laatste jaren ben ik ontzettend lief voor mijn huid. Ik reinig 2 x per dag mijn gezicht, gebruik braaf 2 x per dag een crème en zoek altijd naar de beste producten voor mijn huid. Daarbij hoort dus ook het testen van nieuwe producten. Daarom vandaag een tweetal producten die ik de afgelopen tijd heb getest. Of het blijvertjes zijn? Dat lees je vandaag!

De afgelopen tijd ben ik weer flink aan het testen geweest. Ik mocht namelijk 2 producten van Biomed proberen, en ik ging voor de ‘Pure Detox 24h’ crème, en de ‘Ingrow gone’. Ik was erg benieuwd, dit was namelijk niet mijn eerste ervaring met Biomed. Ik heb dit in het verleden als eens getest en hoewel ik niet alle producten even fijn vond wilde ik toch eens kijken wat deze voor mij kunnen doen.

Over Biomed

Wat Biomed zo bijzonder maakt is het feit dat ze natuurlijke medische producten op markt hebben gebracht. Alle producten zijn voor 98,9% natuurlijk en zijn hierdoor uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Biomed bewijst dat je ook zonder schadelijke stoffen en ‘slechte’ ingrediënten producten op de markt kunt brengen waarmee je goede resultaten kunt behalen.

Daarnaast zijn de producten klinisch en dermatologisch getest. En ook zijn alle producten proefdiervrij.

Pure Detox 24h

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling door o.a. uitlaatgassen en dergelijke. Nu heb ik toevallig een tijdje geleden een nachtcrème van Philosophy getest die zich ook richt op het ontgiften van de huid, maar dan in de nacht. Deze Pure Detox 24H van Biomed belooft je huid de hele dag door te ontgiften. Ik ben benieuwd! Naast het ontgiften is de crème ook nog vochtinbrengend, ook niet geheel onbelangrijk.

Wat doet de Pure Detox 24H voor onze huid?

  • Verwijdert milieuverontreinigende stoffen uit de huid en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.
  • Zorgt voor optimale hydratatie door shea boter, amandelolie en aloë vera.
  • Verbeterd het oppervlak van de huid. Rozenbottel activeert de regeneratie van de huid, reguleert de functie van de zweetklier, en verwijdert op zachte wijze dode huidcellen van de bovenste huidlaag.
  • Zorgt voor celvernieuwing en -bescherming. Katoenzaadolie stimuleert de celvernieuwing en heeft een antioxiderend effect.

Ingrediënten : Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum, Gossypilm herbaceum seed oil, Butyrospermum Parkii, Persea Gratissima (avocado) oil, Glyceryl stearate, Cetearyl alcohol, Dicaprylyl ether, Cetearyl glucoside, Arganania spinosa (argan) kernel oil, Rosa canina (rosehip) fruit oilsodium, Xanthan gum, Sodium stearoyl glutamate, Aloe barbadensis (aloe) leaf extract, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Moringa pterygosperma seed extract, Citric acid.

Ik zie een aantal verzorgende ingrediënten zoals arganolie, rozenbottel olie, avocado olie en aloë vera. Zo zorgt bijvoorbeeld aloë vera voor hydratatie en voeding van de huid. Arganolie bevat een hoge dosering van de antioxidant Vitamine E die de celvernieuwing ondersteunt en zo bijdraagt aan de strijd tegen huidveroudering.

Ingrow Gone

De Ingrow Gone zou – zoals de naam al doet vermoeden – ervoor moeten zorgen dat ingegroeide haartjes verleden tijd zijn. Dit product heeft een
3-voudige werking, namelijk :

  • verwijderen van ingegroeid haar
  • voorkomen van het opnieuw optreden van ingroei
  • verminderen van scheerbrand- en puistjes

Nu heb ik niet heel erg vaak last van ingegroeide haartjes, dus dat scheelt. Een enkele keer ben ik toch de sjaak en dan heb ik bij mijn bikinilijn een ingegroeid haartje. Daarom was ik heel benieuwd of de Ingrow gone ervoor zou kunnen zorgen dat dit niet meer gebeurd 😉

Hoe gebruik je dit product :

  • Na het scheren of waxen van het gezicht, benen, onderarmen of bikinilijn.
  • Pas indien ingegroeide haren terug blijven keren toe op de plekken met het ingegroeide haar.

Ingrediënten :

Alcohol Denat, Aqua, Salicylic Acid, Glycerin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Sodium Glycolate, Sodium Citrate, Sodium Malate, Lactic Acid, Glycolic Acid, Malic Acid, Citric Acid

Ik schrok eerlijk gezegd wel een beetje toen ik de ingrediënten bekeek van dit product. Alcohol Denat staat namelijk helemaal bovenaan in het lijstje. Dit is de uitdrogende vorm die ervoor zorgt dat natuurlijke vetten van je bovenste huidlaag oplossen. Anderzijds begrijp ik ook wel waarom, want dit werkt natuurlijk ook desinfecterend. En wanneer je een ingegroeide haar hebt die gaat ontsteken is alcohol wellicht een ‘goede’ oplossing. Toch kan alcohol ook voor irritatie en uitdroging zorgen, dus pas hiermee op als je hier gevoelig voor bent. Dit product ruikt ook erg sterk naar alcohol, niet zo mijn ding.

Mijn mening

Ik begin even met de Pure Detox 24H crème. Hierover ben ik erg te spreken. De crème is dun, maar wel ontzettend voedend zonder vet aan te voelen. Het aanbrengen gaat lekker makkelijk en voor je het weet is de crème ingetrokken. Wat er achterblijft is een zachte en gehydrateerde huid. De Pure Detox 24H crème heeft een heel licht geurtje die slechts subtiel aanwezig is. Overdag heb ik geen last van droge plekjes en voelt mijn huid echt heel erg fijn aan. Mijn T-zone is niet vetter dan anders, dus dat is ook een fijne bijkomstigheid. Deze crème doet verder niets voor mijn onzuiverheden, maar het maakt ze ook niet erger. Kortom : ik ben heel tevreden! Deze ga ik met veel liefde en plezier opmaken 😉

Met de Ingrow Gone ben ik wat minder blij. Op nummer 1 van de ingrediënten staat ‘alchohol denat’ oftewel : de uitdrogende vorm van alcohol. Persoonlijk denk ik dat het weinig verschil maakt of je pure alcohol gebruikt of dit. In de Ingrow gone zit ook glycerine, maar verder zie ik nauwelijks verzorgende ingrediënten helaas. Misschien ben ik ook niet de juiste persoon om dit te testen aangezien ik slechts 1 keer last heb gehad van een ingegroeide haar. Ik heb het stukje huid behandeld hiermee en vond het niet zo prettig aanvoelen. Het brandt een beetje.. De werking is wel goed, dus ik denk dat het echt heel persoonlijk is. Ik denk dat dit product bij mij in de kast zal blijven staan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten zijn online te koop via de website van BIOMED.

Pure Detox 24H kost € 25,-
Ingrow Gone kost € 20,-


Door admin