• 01/07/2022

Laat ik voorop stellen dat ik met ieder perspakketje wat ik ontvang ontzettend blij ben. Maar soms, dan pakken ze echt uit! Dan wordt er echt veel zorg en aandacht besteed. Zo ook bij het perspakketje van Batiste. Meteen dezelfde dag maakte ik foto’s en testte ik de allernieuwste droogshampoo Batiste Sweetie voor jullie uit!

Naast shampoo, conditioner en haarmaskers zijn er maar weinig haarproducten die ik vaak gebruik. Soms een heat protection spray, of een serum, maar veel verder dan dat kom ik niet. Ik gebruik geen mousse, en ook vrijwel nooit een haarspray. Tja, wat dat betreft ben ik best saai… Wat ik wel veel gebruik is droogshampoo. Dat is toch wel mijn nummer 1 haarproduct. En wel om 2 redenen. Nummer 1 is het feit dat mijn haar er weer een dag tegenaan kan, terwijl ik het eigenlijk zou willen wassen. En nummer 2 is het volume wat ik hiermee kan creëeren. Ik probeer mijn haar slechts 2 x per week te wassen, omdat het eigenlijk niet nodig is om het vaker te wassen. Een andere reden is dat ik wil zorgen voor optimaal kleurbehoud. Hoe vaker je wast, hoe sneller je kleur terugloopt. En dat wil je niet!

Ik ben niet het type die tig back-ups in huis heeft, maar voor droogshampoo maak ik een uitzondering. Hiervan staan er standaard een paar op de kast, hihi. Ik heb diverse merken geprobeerd, maar toch kom ik steeds terug bij Batiste. Voor mijn gevoel ‘doet’ deze droogshampoo het meeste, en dat is natuurlijk waar het om gaat. Er zijn een aantal goedkopere varianten, maar ook diverse duurdere varianten. Wat dat betreft zit Batiste er een beetje tussenin. Geregeld zijn er leuke aanbiedingen, dus dat is hét moment om weer even flink in te slaan 😉

Over Batiste

Batiste is de #1 droogshampoo uit de U.K. En dat is niet voor niets! Het gebruik van de Batiste droogshampoo is dé manier om jouw haar een frisse boost te geven en er hoeft niet eens water aan te pas te komen. Met Batiste is het heel eenvoudig om een frisse look te creëeren, waar en waannee je maar wilt. Naast een heerlijke geur, geeft de droogshampoo volume en textuur zodat je geen bad hair day meer hoeft te ervaren. Je haar is makkelijker te stylen met extra volume. Een must have in de badkamer en handtas!

Uit het persbericht 

Voeg wat zoete speelsheid aan je stijl toe met de nieuwe Batiste Sweetie. Make everyday your rumway dankzij de heerlijke deurvan frambozen en vanille. Deze award-winnende hair hero is de perfecte snelle oplossing voor mooi haar tussen de wasbeurten in Batiste Sweetie geeft je de mogelijkheid om je vrouwelijk en mooi te voelen, ook als je haar even dit wil meewerken. The shortcut to great hair.

Gebruik

Ik denk dat de meesten van ons wel op de hoogte zijn van het gebruik van droogshampoo, maar toch wil ik het nog even kort toelichten.

  1. Schud goed voor gebruik.
  2. Til je haar pluk voor pluk op, en spray de droogshampoo vanaf 30cm afstand op je haarwortels
  3. Masseer de droogshampoo door je haar

Tip : Wat ik zelf altijd doe wanneer ik bijvoorbeeld te dichtbij heb gespoten en een lichte, witte waas zie : dan pak ik een droge handdoek waarmee ik door mijn haar kneed. Hiermee verdeel ik de droogshampoo en haal meteen overtollig product weg, waardoor de witte waas verdwijnt.

Mijn mening

Ik vind Batiste Sweetie een hele leuke aanvulling op het bestaande assortiment. Hoewel ik frisse geuren ook erg lekker vind, wissel ik soms ook graag af met deze zoete variant. Sweetie is lekker zoet, maar niet too much. Ik kan de geur het beste vergelijken met de geur van snoepjes, maar de geur van vanille is ook lekker aanwezig. Een perfecte combi die ‘m niet te ‘kinderlijk zoet’ maakt, maar gewoon precies goed. De werking vind ik vergelijkbaar met de andere varianten van de droogshampoo van Batiste. Als je vanaf de juiste afstand sprayt voorkom je een witte waas, maar heb je wel een lekker frisse coupe.

Prijs en verkrijgbaarheid

Batiste Sweetie 200 ml is vanaf september te koop bij o.a.Kruidvat voor € 5,49.