• 01/07/2022

Deo sticks.. Eerst gebruikte ik ze nooit, maar nu kan ik niet meer zonder. Deodorant in spuitbus is hier verleden tijd! Vandaag heb ik een driedubbele deo stick review voor jullie. Ik laat jullie 3 deo sticks zien, namelijk; Suave, Secret en Lady speed stick. Of ik een persoonlijke voorkeur heb, en welke dit is lees je vandaag.

Voordat ik een blog had was ik nog niet bekend met de Lady speed stick waar menig blogger helemaal lyrisch over is. Ik had geen idee wat dit precies was, en vooral hoe fijn ik dit zou vinden. Na een tijdje bloggen werd ik benaderd door een bedrijf om zo’n stick zelf eens uit te testen, hoe leuk! Het is zo tof als je door je blog af en toe merken en/of producten mag testen. Inmiddels heb ik al diverse deo sticks getest en versleten, allemaal vanuit de webshop van Exclusive Scents. Dit is dé webshop als je bovenstaande merken wil shoppen voor een leuk prijsje.

Ik ontving 3 deo sticks van 3 verschillende merken; namelijk Suave, Secret en Lady speed stick. Allemaal merken die in Amerika verkrijgbaar zijn, maar bij ons in Nederland slechts heel beperkt (online). Ik ontving van alle merken de ‘powder fresh’ variant, hierdoor kan ik ze zo goed mogelijk met elkaar vergelijken.

Suave en Lady speed stick bevatten beide een beschermkapje.

Je kunt de deo sticks als het ware ‘omhoog draaien’ wanneer je weer een stukje hebt opgebruikt. Dit doe je door middel van draaien. Bij Suave is het draaisysteem net wat anders, maar het komt op hetzelfde neer. Draaien en smeren maar!

Anti perspirant vs Anti transpirant

Wat ik ook pas weet sinds ik blogjes lees is het verschil tussen een anti transpirant, en een anti perspirant deo. De meeste (spuit) deo’s zijn anti transpirant. Dit betekent dat deze de vieze luchtjes tegengaan, ten gevolge van het transpireren. Wat een anti perspirant doet is het verminderen van het zweten. Een voorbeeld hiervan is het ingrediënt aliminium(zout). Deze vernauwt je zweetklieren waardoor je dus minder zweet.

De laatste tijd hoor en lees je veel over het gebruik van aluminium in deodorants. Het schijnt slecht te zijn voor je als dit in te hoge concentraties aanwezig is in de deo die je gebruikt. Ik heb even zitten googlen en vind het moeilijk om hier iets zinnigs over te zeggen. Ik kom sites tegen waarop gewaarschuwd wordt over het gebruik van deo met aluminium, maar ik lees ook stukjes op de site van het KWF dat onderzoekers geen relaties hebben gevonden tussen het gebruik van deo (met aluminium) en borstkanker. Ik denk dat we ons dus geen zorgen hoeven te maken hierover.

Ook deze deo sticks bevatten aluminium. Echter zie ik wel een verschil wat betreft hoeveelheid. Hieronder zet ik het even op een rijtje voor je :

Lady speed stick 15,4 %
Secret 18 %
Suave 20 %

Mijn mening

Alle sticks beloven 24 uur bescherming. Dit vind ik altijd lastig te zeggen, aangezien ik iedere dag in de douche stap en mezelf was en weer opnieuw deo aanbreng. Wat ik wél kan zeggen is dat alledrie de sticks mij gedurende de dag goed drooghouden beschermen tegen vieze luchtjes. Ze ruiken alledrie ook erg lekker, maar toch heb ik wel een persoonlijke voorkeur. Secret heeft naar mijn idee de meest ‘zachte’ geur. Hij is net een tikkeltje minder aanwezig en naast poederig ook lekker fris. In gebruik zijn ze alledrie wel vergelijkbaar. De ene smeert net wat beter dan de ander, maar de verschillen zijn te verwaarlozen.

Don’t get me wrong, ik vind ze allemaal lekker ruiken en fijn in gebruik. Maar als ik dan toch een favoriet moet nemen dan is dat zeker weten Secret. Vooral vanwege de geur, die net wat minder aanwezig is en ook een fris tintje heeft. Daarnaast is deze in verhouding ook net een stukje goedkoper.

Prijs en verkrijgbaarheid

Bovenstaande deo sticks zijn allemaal te koop in de webshop van Exclusive Scents. Zoals je ziet is Secret is een stukje duurder dan de andere 2, maar deze bevat ook aanzienlijk meer product. Bijna het dubbele zelfs, dus in verhouding is Secret de goedkoopste van de drie.

Lady speed stick € 5,99
Suave € 5,99
Secret € 8,99

Tip

Ook voor Bath & Bodyworks, Ziaja en andere (skincare) merken kun je terecht bij Exclusive Scents.