• 01/07/2022

Een goede kwast is het halve werk. Althans, als je het mij vraagt wel 😉 Het maakt het aanbrengen van make-up toch net een beetje makkelijker. En als je een goed stel kwasten hebt is je dagelijkse make-up routine ook een stukje leuker, eerlijk is eerlijk! De afgelopen weken testte ik een nieuwe kwastenset, namelijk de limited edition anniversary collection van EcoTools. Vandaag deel ik mijn bevindingen met jullie. Benieuwd?

Sinds ik blogjes lees – en helemaal sinds ik zelf een blog heb – is mijn collectie kwasten enorm gegroeid. Mijn interesse in make-up, en het goed aanbrengen hiervan heeft ervoor gezorgd dat ik de afgelopen tijd een hele hoop kwasten erbij heb weten te verzamelen. Een paar jaar geleden gebruikte ik eigenlijk nooit een higlighter, laat staan dat ik een kwast hiervoor had. Inmiddels heeft mijn verzamelwoede toegeslagen en heb ik ook hiervan een aantal in mijn bezit…

Ik denk dat driekwart van mijn kwasten vrij budget zijn, voornamelijk omdat dit voor mij prima voldoet. De meeste goedkope kwasten die ik bezit doen namelijk prima hun werk. En waarom meer betalen dan nodig?! Toch ben ik altijd op zoek naar betere kwasten. Kwasten die net wat prettiger werken, of wellicht gewoon wat mooier zijn. Tja, het oog wil ook wat 😉 Des te leuker dat ik deze limited edition anniversary set van EcoTools mocht proberen.

Deze limited edition anniversary collection van EcoTools bestaat uit 6 kwasten :

Airbrushed finishing brush : Deze kwast zou je gezicht een ‘airbrushed’ effect moeten geven. Ik kan me er weinig bij voorstellen, maar ik denk dat ermee bedoeld wordt dat deze kwast voor een natuurlijk effect zou moeten zorgen. De haartjes van deze kwast staan vrij wijd uit elkaar. Product oppakken hiermee is niet echt makkelijk, vind ik persoonlijk. Ik gebruik deze kwast het liefste wanneer ik mijn foundation, poeder en blush heb aangebracht. Hiermee kan ik het geheel goed blenden met elkaar. Deze kwast bevat duofiber haartjes en is echt mega zacht, love it!

Controlled setting brush : Met deze setting brush breng je heel gemakkelijk highlighter aan op je jukbeenderen of onder je wenkbrauw. Ook deze kwast is erg zacht, maar stevig genoeg om product op te pakken. Ook het formaat van deze setting brush is fijn, je kunt hier precies genoeg mee werken.

Spoolie : Ook de spoolie kan niet ontbreken in deze set van Ecotools. Een spoolie is namelijk voor een hoop meiden onmisbaar. Ideaal om je wenkbrauwen te temmen of je wimpers in model te brengen. Nu valt er bij mijn wenkies weinig te temmen, haha. Dus voor mij blijft deze kwast een beetje overbodig.

Angled crease brush : Deze schuin afgesneden angled crease brush is uitermate geschikt om te gebruiken in je arcadeboog. Hierdoor creëer je diepte en/of schaduw. Met deze kwast is het makkelijk om oogschaduw op te bouwen tot het gewenste resultaat. Ook deze kwast voelt erg zacht, maar pakt wel genoeg product op. Inmiddels is deze kwast toch wel tot mijn favorieten benoemd. Ik merk dat ik deze er vrijwel dagelijks bij pak omdat hij zo fijn is.

Eye/Lip blur brush : Met deze kleine kwast is het makkelijk om oogschaduw of lipstick te blenden. Omdat de kwast zo klein is kun je hier erg nauwkeurig mee werken. Persoonlijk gebruik ik deze eye/lip blur brush het liefste om oogschaduw onder mijn oog aan te brengen, namelijk bij mijn wimperrand. Ideaal,want zo’n kwast had ik nog niet.

Flat eyeliner brush : Ten slotte nog een platte eyeliner brush. Deze wordt gebruikt voor – jawel – eyeliner. Maar dan niet de ‘gewone’, maar de gel variant. Nu gebruik ik dit nauwelijks, vooral omdat ik hier totaal niet handig mee ben 😉 Doe mij maar een eyeliner met (spons)applicator. Waar ik deze kwast wel graag voor gebruik -want je moet immers een beetje creatief zijn – is voor mijn wenkbrauwen. Ik gebruik namelijk geregeld de dip brow van Anastasia, en hierbij is zo’n platte, stevige kwast ideaal. Als je hier te slappe kwasten voor gebruikt kun je geen strakke lijnen zetten. Juist daarom is deze flat eyeliner brush ideaal, naar mijn mening.

Mijn mening

Deze limited edition anniversary set van EcoTools vind ik een hele fijne aanvulling op mijn huidige kwasten. Ze voelen goed en degelijk aan, en zijn bovenal mega zacht. Ondanks dat ze lekker zacht zijn pakken ze genoeg product op, met uitzondering van de airbrushed finishing brush. Deze gebruik ik het liefste om te blenden en de boel te setten. Deze set heeft een speciale prijs van € 19,95 en als je het mij vraagt is dit dik in orde. Omgerekend is dit zo’n € 3,25 per kwast, wat ik er wel voor over heb. Hierbij krijg je ook een leuke koker waarin je de kwasten bijvoorbeeld tijdens het reizen goed en netjes kunt opbergen.

Good to know

EcoTools is volledig cruelty- en treefree. Perfect wanneer je kwasten met bijvoorbeeld dierlijke haren wil vermijden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze limited edition anniversary collection set van EcoTools is vanaf maart verkrijgbaar bij Etos en je betaald hiervoor € 19,95.