• 01/07/2022

De laatste tijd ben ik lekker aan het testen geweest en vandaag is het dan eindelijk zover! Na zo’n 4 weken testen kan ik jullie mijn uitgebreide mening geven over de Etos Hypoallergeen eye cream, de night cream en de day cream. Lees vooral even mee!

Ik had het al laten vallen op social media, en op mijn blog. Ik mag mezelf tot het einde van het jaar
Etos friend noemen. Dit houdt in dat ik iedere maand een box ontvang met daarin toffe (soms nieuwe) producten die ik voor jullie mag testen.

In mijn eerste box trof een drietal skincare producten aan. Ik ontving 3 crèmes uit de hypoallergeen-lijn. Alle producten uit deze lijn zijn vrij van parfum, bevatten geen kleurstoffen en conserveermiddelen. Mocht je dus een gevoelige huid hebben kan dit een hele geschikte lijn zijn voor je 🙂

Dit zegt Etos over deze lijn :

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid of zelfs een chronische huidaandoening. Dan is het van belang om cosmetica en huidverzorging te gebruiken die rekening houden met de speciale behoeften van die huid. De Hypoallergeen-lijn van Etos is vrij van alle bekende allergenen (zoals parfum, kleurstoffen, parabenen en andere conserveermiddelen) en heeft een extra kalmerende en hydraterende werking. Daarnaast heeft de lijn het Huid Allergie Keurmerk, een initiatief van het Huidfonds, gekregen. Dat betekent dat bij het gebruik van deze producten de kans op het ontstaan van een allergische reactie minimaal is. De crèmes van deze lijn zitten vanwege hygiënische redenen in een pompflacon.

De producten uit deze lijn dragen ook nog eens het ‘Huid Allergie Keurmerk’. Dit houdt in dat alle producten zijn onderzocht op bestanddelen die allergieën of andere reacties kunnen veroorzaken. Dit helpt de consumenten een verantwoorde keuze te maken.


Laat ik beginnen met de verpakking, dat is namelijk het eerste wat me opvalt. Ik vind de vormgeving simpel, maar dat is naar mijn mening juist de kracht van deze producten. Ik vind de producten mooi vormgegeven en hoewel ze allemaal lekker budget zijn is dit echt niet te zien. Ook zitten de producten verpakt in doosjes wat ik zelf wel prettig vind. Dan is de kans toch wat kleiner dat er iemand aan heeft gezeten. Daarnaast geven producten in doosjes mij toch een beetje een luxe gevoel. Het is gewoon net dat beetje extra.

Boven : dagcrème
Onder : nachtcrème

Day cream SPF 15 Hypoallergeen | 50 ml | € 5,99

Deze dagcrème bevat Shea boter en Panthenol voor een rijke hydratie. Hallo zachte huid! Wanneer je deze crème aanbrengt op een schone huid voel je meteen wat deze crème voor je doet. Kalmeren, verzorgen en beschermen.

Night cream Hypoallergeen | 50 ml | € 5,99

Ook de nachtcrème bevat Shea boter en vitamine complex voor extra verzorging en bescherming van de gevoelige huid. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde; aanbrengen op een schone huid. Maar in dit geval voor het slapen gaan. De huid rondom je ogen kun je beter vermijden omdat deze een stuk dunner is en daarnaast ook andere behoeften heeft.

Eye cream Hypoallergeen | 15 ml | € 6,99

Deze Etos hypoallergeen oogcrème belooft je wallen en kraaienpootjes te verminderen. Sounds good to me! Nu moet ik zeggen dat ik daar niet echt last van heb, dus of het voor mij werkt is lastig te zeggen. Wel is de crème erg fijn voor de huid rondom je ogen. Bij het aanbrengen van crème rondom je ogen moet je voorzichtiger te werken gaan. Deze huid is vele malen dunner dan bij de rest van je gezicht. Gebruik hiervoor je vingertoppen en ‘klop’ de crème zachtjes in de huid.

Good to know

  • 12 maanden houdbaar na openen
  • Huid Allergie Keurmerk
  • Vrij van parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen
  • Dermatologisch getest
  • Hygiënisch aanbrengen (tube + pompflacon) en hierdoor goed te doseren

Mijn mening

Ik ben erg te spreken over deze producten. Ten eerste ben ik heel blij met de vormgeving, simpel, maar toch een mooie, frisse uitstraling. Daarnaast maak je me ook heel blij met tubes en pompflacons. Dit werkt hygiënisch en efficiënt. Je kunt namelijk goed doseren zonder er met je vingers in te moeten. Top! Alledrie de crèmes irriteren mijn huid niet. Na gebruik voelt mijn huid verzorgd en gehydrateert aan. Je voelt de crème wel even op de huid ‘liggen’, maar dit is met een paar minuten verdwenen.

Ingrediënten

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij Etos.

  • Day cream € 5,99
  • Night cream € 5,99
  • Eye cream € 6,99