• 04/07/2022

Het ene moment is een merk helemaal nieuw voor je, en het andere moment ben je een hoop spullen rijker. Dat had ik met NYC make-up. Nadat ik helemaal verliefd werd op een wenkbrauwgel van dit merk ontving ik een aantal producten ter review. Of ik hier net zo enthousiast over ben, of dat ik de producten vind tegenvallen lees je vandaag!

Ik en mascara.. blijft een dingetje. Nu heb ik van mezelf vrij lange en volle wimpers, maar toch hecht ik wel waarde aan een goede mascara. Hiermee bedoel ik niet per definitie dure mascara’s. Ik kan ook goed overweg met diverse budget varianten. Wat ik zoek in een mascara? Ik wil nog meer lengte, nog meer volume, en ook een gitzwarte kleur. En oh, persoonlijk geef ik de voorkeur aan mascara’s met siliconenborsteltjes. Vraag me niet waarom, maar die vind ik gewoon veel fijner 🙂 Gelukkig heeft ook één van deze mascara’s een siliconenborsteltje. Ik ben heel benieuwd!

Allereerste de Big Bold 24H mascara. Een mascara die ons vollere wimpers beloofd dan ooit te voren. En dit 24 uur lang. Maar dat niet alleen, want deze mascara zou onze wimpers ook intents zwart moeten maken én flexibel moeten zijn. Een hoop beloftes, als je hebt mij vraagt.

Deze mascara heeft een standaard borsteltje die van breed naar smal loopt. Na één keer getest te hebben wist ik het zeker. Dit is ‘m niet voor mij. Ik heb het echt geprobeerd, maar ik kan hier niks mee. Ik krijg geen volume en nauwelijks lengte. Wat ik vaak heb bij dit soort borsteltjes is dat ik het gevoel heb dat er maar weinig product af komt. Misschien dat een ander ‘m wel kan waarderen, voor mij is het geen match.

Dan de mascara waar ik het meest benieuwd naar was, de NYC Full Impact mascara.  Hier een siliconen-fan! Ik weet niet goed waarom, maar deze vind ik vaak vele malen fijner. Het borsteltje ziet er best bijzonder uit. De vorm is een beetje ovaal te noemen en heeft verschillende stukjes met borstelhaartjes.

Hoewel ik een beetje moet oefenen – gezien de vorm – vind ik dit een hele fijne mascara. Deze werkt voor mij toch een stukje beter en geeft ook veel meer van hetgeen dat ik zoek. De lengte en het volume zijn niet mega te noemen, maar wel goed genoeg. Ja, dit is een blijvertje!

Een goede blush is nooit verkeerd 😉 

Deze poeder gebruik ik gewoon over mijn hele gezicht. Het effect is niet te vergelijken met een bronzer, maar gewoon een licht getinte poeder. Ideaal om je gezicht mee af te poederen. Op de achterkant van de poeder staat “Translucent Highlighter Glow”. Persoonlijk vind ik dat een beetje misplaatst. In dit product zit namelijk geen shimmer.. Desondanks vind ik het een fijn product in gebruik 🙂

Foundation in stick vorm, ik vind het best apart! Kan me ook niet herinneren dat ik ooit zoiets heb gebruikt. Ik ontving 3 kleuren, waarvan slechts 1 écht geschikt was voor de kleur van mijn huid. Dit zag ik al meteen na het swatchen op de binnenkant van mijn arm. Ik breng de foundation aan met een paar ‘strepen’ en blend het dan uit met een foundation kwast.

Look

Ik heb ervoor gekozen om de blush vrij subtiel te houden voor deze look. Op deze foto heb ik de rode variant mascara (Full Impact mascara) gebruikt.

 

Mijn mening

De foundation vond ik even wennen. Normaal gesproken gebruik ik alleen vloeibare foundation of bb cream. Ik heb met de foundation stick een aantal ‘strepen’ gezet op mijn gezicht en deze met een blending brush verdeeld en geblend met de huid. Hoe zeer ik ook mijn best doe, je ziet de foundation best goed liggen op de huid. Ik gok dat dit te maken kan hebben met de ietwat droge formule. Mocht jij een droge huid hebben dan denk ik dat je deze beter kunt skippen. De kleur matcht wel heel goed en eenmaal afgepoederd zag het resultaat er prima uit.

Het Translucent highlighter glow poeder vond ik ideaal om mee af te poederen. Als je met je kwast door alle kleurtjes gaat geeft dit een heel mooi effect op de huid. Qua tint was dit precies goed voor mij! De blush is ook makkelijk in gebruik. Hoewel deze niet mega gepigmenteerd is, kun je hier wel een mooie look mee maken. Je kunt de kleur namelijk opbouwen tot het gewenste resultaat.

De Full Impact mascara was ook even wennen. Toch vind ik het resultaat erg mooi! Dikke ‘yay’ voor mascara’s met siliconeborsteltjes! Deze mascara geeft me lengte én volume, maar vermijdt spinnenpootjes! Toppie.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten van NYC zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Get it all Foundation Stick € 4,99
Mosaic Face Powder € 4,99
Big Bold Extra Blak mascara € 4,49
Big Bold 24H mascara € 4,49