• 01/07/2022

脡茅n van mijn favoriete parfums is van het merk Guess. Je begrijpt dat ik hierdoor mega benieuwd was of deze nieuwe geur van Guess, 1981, 贸贸k een favoriet zou worden. In de review van vandaag kom je er achter 馃槈

Het voelt nog steeds heel bijzonder als er nieuwe (beauty) producten op de mat vallen. Producten die ik mag ontvangen om te testen voor mijn blog. Ook na 2,5 jaar bloggen voel ik me nog iedere keer enorm dankbaar. Toen ik deze nieuwe parfum van Guess ontving was ik dan ook erg benieuwd. Zou de Guess 1981 eau de toilette 贸贸k een favoriet gaan worden..?

Guess 1981

Deze geur wordt als volgt omschreven : 鈥GUESS 1981 is een sensuele en geraffineerde bloemige muskgeur, de eerste in zijn soort van het merk. Het opent met delicaat, poederig viooltje en warm, houtachtig ambrette. Het hart onthult zachte, opwindende jasmijnblaadjes, zoetsappige peer en romig sandelhout. Gelaagd en aards cederhout, bedwelmend amber en 鈥榟uideigen鈥-musk ronden de basis af.

Topnoten: ambrette en viool
Hartnoten: peer, jasmijn en sandalhout
Basisnoten: cedarhout, muskus en amber

Guess 1981 opent vrij zacht en bloemig. Niet zo 鈥 in your face 鈥 bloemig, als je begrijpt wat ik bedoel. Naast bloemig is de geur ook lichtelijk poederig, maar ook dit is weer vrij zacht. Wat mij betreft is deze combinatie precies juist gedoseerd; met mate. Wat mij aangenaam verrast is het hart van peer en de geur van jasmijn. Toch is Guess 1981 niet alleen bloemig, maar zoveel meer dan dat. Ik kan de geur het beste omschrijven als licht bloemig, met een zoet randje van peer en de kracht van de basisnoten cedarhout, muskus en amber.

Guess 1981 komt in een mooi, roze doosje en bevat het herkenbare, driehoekige logo. De flacon is vrij basic, deze is doorzichtig en heeft op de voorkant een label van linnen textuur. 鈥淟ess is more鈥 vind ik voor de vormgeving in dit geval erg treffend. Hoewel ik ook hele hysterisch opvallende flesjes in huis heb kan ik deze 鈥榮impele鈥 flacon toch ook wel waarderen. De achthoekige 鈥 ik wist niet eens dat dat bestond 鈥 dop maakt het geheel helemaal af. Guess 1981, wat ben je toch mooi!

Mijn mening

Deze nieuwe Guess 1981 kan mijn huidige favoriet (Seductive) van dit merk niet verslaan, maar het scheelt niet veel. Ik vind deze geur erg lekker en geschikt voor iedere dag. Vooral in de lente en zomer zal ik deze vaak erbij pakken. Lekker licht, maar toch aanwezig. Vanwege de bloemige geur vind ik deze goed passen bij dit seizoen, het is namelijk geen hele zware geur.

De houdbaarheid is prima. Een aantal uur houdt hij het wel uit, maar na een halve dag voel ik toch de behoefte om even bij te spuiten. En weet je, dat is ook helemaal geen straf 馃槈

Prijs en verkrijgbaarheid

Guess 1981 is vanaf mei 2017 te koop bij de geautoriseerde GUESS Fragrances verkooppunten.
Je kunt kiezen uit 3 formaten, namelijk 30 ml, 50 ml en 100 ml.

30 ml 鈧 33,-
50 ml 鈧 43,-
100 ml 鈧 53,-