• 01/07/2022

Wie mij op Instagram volgt heeft het misschien al gezien; ‘de wondertube’, zoals ik ‘m noem! Mag ik je voorstellen aan blemish control van Kiehl’s? Een ontzettend fijn product die goed werkt bij een onzuivere huid. Lees je mee?

Alweer een tijdje terug mocht ik aanwezig zijn bij een event in de Bijenkorf. Mariëlle was uitgenodigd door Kiehl’s en kreeg de mogelijkheden om wat mensen mee te nemen voor een huidanalyse. Omdat mijn huid al maanden één groot drama was besloot ik mijn gemaakte plannen te cancelen om hierbij aanwezig te zijn. Want één ding was zeker; er moest iets gebeuren met mijn huid. Ik was onzettend ontevreden en voelde me niet fijn met mijn huid. Het liefst liet ik op een vrije dag mijn huid met rust, (lees: geen make-up) maar doordaar mijn huid er zo slecht uitzag wilde ik dat het liefst bedekken.

Tijd om hier verandering in te brengen! Daarom liet ik een huidanalyse doen bij Kiehl’s. Ik wist namelijk niet goed wat voor huidtype ik nu precies heb en hoe ik deze het beste kan verzorgen. Bij zo’n analyse krijg je wat vragen met betrekking tot je huidige routine en je productgebruik. Ook wordt het vet- en vochtgehalte van je huid gemeten. Interessant vond ik het zeker! Ik kreeg een aantal testers mee en kon aan de slag. Via Mariëlle had ik al gehoord dat zij veel baat heeft bij de blemish control. Een aantal testers van dit product verder besloot ik maar gewoon het fullsize product aan te schaffen. Best aan de prijs, al zeg ik het zelf. Maar het werkt wel fijn!

Blemish control bevat salicylzuur welke veel wordt gebruikt in producten tegen acné en/of onzuiverheden. Het is niet agressief zoals bijvoorbeeld benzoylperoxide die ik eerst gebruikte. Dat spul werkt zelfs blekend op haar en textiel. Maar omdat ik zo radeloos was probeerde ik van alles. Tot ik bij Kiehl’s kwam. Nu weet ik namelijk een beetje in welke richting ik het moet zoeken.


Het product
De tube bevat 30 ml product en hiervoor betaal je € 31,- Niet goedkoop, maar je hebt ook maar weinig product nodig. Het zit in een handige tube en is goed te doseren, én hygiënisch. Top!

Gebruik
Het is een kleine tube, maar het product is zuinig in gebruik. Je hebt niet veel nodig en je hoeft ook niet je hele gezicht hiermee in te smeren. Ik smeer enkel een dun laagje op de onzuivere delen van mijn huid, dat is voldoende.

Het product werkt niet uitdrogend en heeft geen extreem chemische geur. Het ruikt niet lekker, maar dat hoeft voor mij ook niet. De werking vind ik het belangrijkste. Het is een fijne substantie die absoluut niet vettig is en snel intrekt.


De werking
Verwacht geen wonderen. Je huidconditie is het resultaat van een heleboel factoren. Voeding kan hierop van invloed zijn, net als stress bijvoorbeeld. Reiniging en verzorging is stap 1. Dus als je dat op orde hebt kan deze blemish control je hierbij helpen. Onzuiverheden worden zichtbaar minder bij mij. Ze verdwijnen niet helemaal, maar besef dat je huid ook tijd nodig heeft om te wennen.

Bij mij zijn de grote, onderhuidse ontstekingen enorm verminderd. Zo fijn! Natuurlijk heb ik nog weleens een puistje hoor, maar de hoeveelheid is wel veel minder.

Mijn mening
Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat ik erg te spreken ben over dit product van Kiehl’s. Het werkt goed voor mijn huid en doet wat het moet doen. Ik voel me een stuk fijner nu mijn huid wat rustiger is. Wil je een wat rustigere huid, dan kan ik je dit product zeker aanbevelen. Oké, het kost wat meer, maar ik wil best wat meer investeren in producten waar ik tevreden over ben.

Inmiddels heb ik ook een cleansing gel en tonic in huis van Kiehl’s, dus ik ben heel benieuwd wat deze producten samen voor mij en mijn huid kunnen betekenen. Uiteraard zal ik hier nog over schrijven 😉


Prijs en verkrijgbaarheid
Blemish control kost € 31,- en is online verkrijgbaar en op diverse verkooppunten. Kijk online voor een verkooppunt bij jou in de buurt.