• 01/07/2022

Lucky me, voor Kerst kreeg ik een paar KIKO producten! Omdat het mijn eerste make-up producten van dit merk zijn was ik razend benieuwd. Vandaag presenteer ik je dan ook met gepaste trots mijn eerste KIKO lipstick review!


KIKO Milano is een merk die volgens mij heel geliefd is in ‘blogland’. Zowat iedere (beauty)blogger heeft wel een paar reviews van dit merk online staan. Dit, en de mooie vormgeving maakte dat ik ook steeds meer benieuwd werd naar dit merk. Oh, en dat Eindhoven centrum nu ook een filiaal heeft speelt ook wel een beetje mee 😉 Even naar binnen lopen is wel net zo makkelijk!

Omdat ik weinig inspiratie had voor mijn verlanglijstje met Kerst besloot ik naar site van KIKO Milano te surfen en wat mooie items te bekijken die een plekje op mijn lijstje verdienen. En daar was deze lipstick één van. Kijk dan, is dit geen pareltje? Als je het mij vraagt dan straalt deze lipstick luxe en kwaliteit uit. Geen plastic verpakking met klik-dop, nee, rosé-kleurige huls met magneetsluiting. I like!

Deze lipstick behoort tot de limited edition ‘Rebel Romantic’ en is niet (overal) meer verkrijgbaar. Als je geluk hebt vind je deze nog wel ergens in een KIKO winkel, maar online zag ik alleen nog nr. 03 ‘Luscious red’. Het is dus heel jammer dat ‘Mild Sangria’ waarschijnlijk niet meer kunt scoren na het zien van deze review, maar ik ben hier zo blij mee dat ik ‘m toch nog graag wil delen met jullie.

Dit zegt KIKO:

Crème-lippenstift, intense en glanzende kleur. De formule bevat extract van orchidee, corn oil en gotu kola.

In contact met de huid verandert de textuur in een vloeibaar laagje dat de lippen in een intense en superglanzende kleur hult. De lippenstift voelt delicaat aan, waardoor hij prettig aan te brengen is en daarna een comfortabel gevoel geeft.

Zoals je op onderstaande swatch kunt zien is de lipstick niet enorm glanzend. Zo op het eerste gezicht neigt hij zelfs een beetje naar het matte. De lipstick brengt prettig aan, zowel op mijn hand als op mijn lippen. Je voelt goed dat het een creme-textuur heeft en dat voelt op de lippen fijn aan. Wel is de houdbaarheid daardoor wat minder. Na wat te hebben gedronken zit mijn glas vol met afdrukken van deze mooie lipstick, jammer! Na wat eten en/of drinken moet je de lipstick dus wel wat bijwerken.

Mijn mening

Dat ‘glanzende’ vind ik gelukkig wel meevallen. Ik hoef niet van die hele ‘shiny’ lippen, hihi. Doe maar gewoon goede pigmentatie, fijne textuur en draagcomfort. Dan ben ik tevreden 🙂 Dat zit allemaal wel goed met de ‘Mild Sangria’, alleen is de houdbaarheid niet geweldig. Na een hapje en een drankje moet je de lipstick weer even bijwerken. Maar eerlijk is eerlijk, de vormgeving maakt een hele hoop goed.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze lipstick kostte 6,90 en was in de KIKO-shops en online verkrijgbaar. Zoals ik hierboven al noemde is deze lipstick (bijna) niet meer verkrijgbaar omdat het om een limited edition gaat.