• 01/07/2022

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd voor een heel geslaagd event, namelijk de ‘Proefparade’. Hier stonden diverse merken, waaronder Kneipp. Ik kreeg hier wat producten mee, waarvan ik er vandaag 2 aan jullie wil laten zien. Namelijk 2 producten uit de ‘Beautiful Shape’ lijn, een Body Scrub en Body Lotion. Alleen al vanwege de geur kan ik ze aanraden 😉

Ik heb al meerdere keren verteld over dit leuke event en gezegd dat ik het zo naar mijn zin heb gehad die dag… Dus daar ga ik jullie niet verder mee vermoeien 😉 Mocht je het verslag toevallig hebben gemist, dan kun je dat hier nog eens nalezen.

Body Scrub

Dit zegt Kneipp : De Kneipp Body Scrub Beautiful Shape bevat huidverzachtende druivenpitolie en het werkzame bestanddeel van sandelvrucht. De fijne jojoba wax korrels verwijderen voorzichtig de dode huidcellen en laten je huid zacht en glad aanvoelen.

Ongeveer 1 x per week scrub ik mijn huid onder de douche. Hiermee verwijder ik dode huidcellen en creëer ik in een handomdraai een hele zachte huid. De korrel van deze scrub is erg fijn, op het eerste gezicht zou je niet direct zeggen dat het om een scrub gaat. Hierdoor kun je ook de gevoelige huid op een hele zachte manier scrubben.

Ingrediënten body scrub :

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Polylactic Acid, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Carbomer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Xymenynic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon Peel Oil, Lavandula Hybrida Oil, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Glycol Distearate, Xanthan Gum, Hydroxypropyl Methylcellulose, Sodium Hydroxide, PEG-14M, Silica, Tocopherol.

Body Lotion

Dit zegt Kneipp : De verstevigende Kneipp body lotion Beautiful shape bevat huidverzachtende, intens voedende druivenpitolie en het werkzame bestanddeel van body lotion, die rijk is aan vitamine E en essentiële vetzuren hydrateert en helpt de huid gladder te maken.

Body lotion is een product dat vooral in de winter toch wel essentieel is voor mijn huid. Toch moet ik bekennen dat het smeren van body lotion ook een stap is die ik geregeld vergeet oversla. Als ik uit de douche kom en mezelf heb afgedroogd dan schiet ik zo snel als het kan in mijn kleren. Tja, je bent een koukleum, of je bent het niet 😉 Als ik dan in mijn strakke skinny wil passen dan gaat dat toch net wat lastiger als je jezelf net hebt ingesmeerd. Persoonlijk vind ik het fijner om mijn lichaam voor het slapengaan in te smeren.

Na het gebruik van de body lotion voelt mijn huid mega zacht en – niet geheel onbelangrijk – ruikt het ook nog super lekker. Ik zou de geur omschrijven als fris, met een tikkeltje zoet.

Ingrediënten body lotion :

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Polylactic Acid, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Carbomer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Xymenynic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon Peel Oil, Lavandula Hybrida Oil, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Glycol Distearate, Xanthan Gum, Hydroxypropyl Methylcellulose, Sodium Hydroxide, PEG-14M, Silica, Tocopherol.

Ingrediënten onder de loep

  • In beide producten zit Glycerine verwerkt. Dit bestanddeel beschermt de huid en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en vocht vasthoudt.
  • De Body Scrub bevat ‘Sodium Laureth Sulfate’ ook wel bekend als ‘SLS’. Dit zorgt ervoor dat het product lekker gaat schuimen. Er zijn mensen die dit ingrediënt liever mijden, maar ik heb er persoonlijk niets op tegen. Mijn lichaamshuid is niet dermate gevoelig dat deze reageert op producten met ‘SLS’.
  • ‘Ricinus Communis’ is een tropische plant, ook wel wonderboom, of wonderolieboom genoemd. De olie van deze plant heeft ontstekingsremmende, ontgiftende, kalmerende en verzachtende eigenschappen.
  • Ik zie een heleboel verzorgende ingrediënten zoals : druivenpit-olie, jojoba-olie, amandel-olie, avocado-olie en shea boter.

Mijn mening

Wat mij betreft zijn beide producten aanraders. Het is ook echt een duo die het heel goed doet samen. Voor het beste resultaat gebruik je namelijk beide producten achter elkaar. Een mega zachte huid gegarandeerd! Ik ben vooral dol op de frisse geur, echt een heerlijk friss lente- en/of zomergeur. Maar ook nu, in de winter, maak je me érg blij met deze producten. De body lotion en de body scrub doen net dat beetje extra voor mijn huid.

Of ze mijn huid echt verstevigen vind ik moeilijk te zeggen. Ik denk dat als je écht zichtbaar resultaat wil zien toch in de sportschool aan de bak moet 😉 Maar hey, al baat het niet dan schaadt het niet. Dus ik zeg “smeren maar!”.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Beautiful Shape producten zijn te koop bij diverse drogisterijen.
Body lotion € 9,95
Body scrub € 9,45