Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | Kneipp Seconde handcrème

Het is weer zover! De temperaturen dalen in ons land wat betekent; smeren met die handel. Je huid wordt droog, je lippen worden droog. En daar is maar 1 oplossing voor; juist. Smeren! Vandaag heb ik dan ook een wellicht een review die komt als geroepen. Ik testte namelijk de nieuwe Kneipp Seconde handcrème. Benieuwd of deze zijn geld waard is?

Ik ben dol op handcrémes. Vooral in de herfst en winter heb ik sneller last van droge handen, dus dan smeer ik heel wat af. Vaak staat er standaard een tube vlakbij de bank. Erg handig wanneer je toch ‘niks te doen hebt’ en bijvoorbeeld tv aan het kijken bent dat je ondertussen even je handen in kunt smeren.

Omdat ik gek ben op nieuwe dingen en op veel producten van Kneipp vond ik het erg leuk dat ik de kans kreeg om deze ook te mogen proberen. Excited!

Dit zegt Kneipp
De verzorgende plantaardige formule van Kneipp seconde handcrème met waardevolle avocadoboter, jojobaolie en citroenverbena, zorgt ervoor dat je handen super snel zijdezacht worden zonder plakkerig gevoel.

De verpakking
De verpakking ziet er vrolijk en uitnodigend uit. Persoonlijk ben ik dol op citrusgeuren, dus dat maakt ook dat de verpakking – met citroen erop – mij aanspreekt. De tube heeft een prima formaat voor een handcrème en bevat 75ml. Pluspunt is voor mij dat het een tube betreft. Potten vind ik persoonlijk niet zo fijn omdat je hier met je handen in moet. Tubes zijn makkelijk doseren en hygiënisch. Top!

Ingrediënten
Aqua (Water), Methylpropanediol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Cetearyl Glucoside, Stearic Acid, Betaine, Kaolin (Clay), Distarch Phosphate, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lippia Citriodora Leaf Extract, Squalane, Hydrogenated Olive Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Bisabolol, Citrus Limon Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene, Linalool, Citral, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Arginine, Glyceryl Stearate, Tocopherol.

Het product
De geur is fijn. Een lichte citroengeur komt van het product af, maar niet té. Een frisse, niet zoete geur die na het aanbrengen nog kort blijft hangen. Maar van een handcrème verwacht ik  ook niet dat de geur enorm lang blijft hangen. Hiervan verwacht dat het mijn handen verzorgt, voedt en that’s it. Geur is wat mij betreft bijzaak, maar als ‘citroen-liefhebber’ ben ik dol op deze geur.

De crème is wat betreft substantie wat aan de dunne kant. Het ‘loopt’ niet van je hand ofzo, maar ik heb weleens crémes gehad die wat dikker waren. Hier ondervind ik echter geen hinder van. Het is makkelijk uit te smeren en trekt goed en snel in. Mijn handen voelen meteen na gebruik een stuk fijner en zachter aan. Like!

Om nu te zeggen dat de crème binnen 1 seconde is integrokken.. Nahh. Maar ik denk dat je met een minuutje wel klaar bent. Sommige crèmes halen dat niet, en blijven lichtelijk vet aanvoelen. Deze trekt in en voila.

Pluspunten
– de geur
– de verpakking
– trekt snel in
– voelt niet vet
– plantaardig
– bevat geen siliconen
– proefdiervrij

Minpunten
– prijs

Conclusie
Ik ben heel positief over dit product. Naar mijn mening doet dit product wat het belooft. Het maakt je handen zacht en plakt niet. Dát is ook wat een handcreme moet doen. De geur is lekker en de verpakking vind ik mooi vormgegeven. Valt het op dat enthousiast ben?

De prijs zou misschien gezien kunnen worden als minpunt. Want eerlijk is eerlijk, er zijn een hoop crèmes die goedkoper zijn. Maar persoonlijk heb ik het er wel voor over. Voor deze prijs krijg je een eerlijk product wat niet op dieren is getest, en kwalitatief goed is.

Voor 6,09 is deze handcrème onder andere te koop bij diverse drogisterijen.


Door admin