• 04/07/2022

Als je haar maar goed zit! Al zit mijn make-up nog zo mooi.. Als mijn haar niet wil zitten dan word ik daar niet vrolijk van. Een stijltang kan een goed hulpmiddel zijn om van je saaie bosje haar toch nog wat moois te maken. Wellicht is de Kruidvat Professional Stijltang wel iets voor jou 😉

Mijn haar is redelijk stijl van zichzelf, maar soms, soms is het een beetje onstuimig en staat het alle kanten op. Of het pluist als een malle. Mijn haar stijlen is altijd de oplossing! Misschien niet altijd de beste optie voor je haar, maar als je dit niet te vaak doet en je haar goed beschermd kom je een heel eind.

Kruidvat Professional Stijltang

Een tijdje geleden ontving ik de Kruidvat Professional Stijltang met een heleboel technische snufjes 😉 Deze stijltang beschikt namelijk over keramische platen die bijdragen aan het beschermen van je haar. Ook bevat de stijltang een display waarop de temperatuur zichtbaar is, handig. Wat ik ook een pluspunt is het extra lange – en draaibare – snoer. Deze is 2,5 meter lang en maakt dit ‘klusje’ een stuk makkelijker wanneer je bij het stopcontact niet direct een spiegel hebt, en andersom. En last but not least beschikt de stijltang over ionische technologie. Wat die ionische technologie precies inhoudt is me een raadsel, maar het zou moeten zorgen voor zacht en glanzend haar. Ik ben heel benieuwd of deze Kruidvat Professional Stijltang haar beloftes waarmaakt.

Op de tang vind je een drietal ‘knopjes’ waarmee je ‘ m kunt bedienen. Hiermee zet je de stijltang aan en uit, en regel je de temperatuur. Deze zie je op een schermpje ernaast.

Ik start altijd met het opwarmen van de stijltang (goh). Ondertussen gebruik ik een heat protector spray om mijn haar te schermen. Plukje voor plukje haal ik de tang door mijn haar. Gelukkig heb ik al vrij steil haar, dus ik ben geen eeuwigheid bezig. Met een minuutje of vijf ben ik al helemaal klaar!

Mijn mening

Hoewel deze stijltang mijn ander exemplaar niet kan verslaan, vind ik dit een hele fijne stijltang. Deze heeft namelijk een stuk meer opties, waaronder het ‘slotje’ waarmee je de tang dicht kunt doen als het ware. Hierdoor kunnen de platen niet beschadigen wanneer je de stijltang mee op reis neemt bijvoorbeeld. De temperatuur regelaar vind ik ook erg fijn! Deze stijltang warmt snel op, stijlt mijn haar in een handomdraai en maakt mijn haar inderdaad een stuk zachter. Wat ik wel heb gemerkt dat mijn haar na 1 dag toch wat minder stijl is, terwijl ik daar bij mijn andere stijltang geen last van heb.

Mijn eindoordeel is goed. Voor het geld wat je ervoor betaald vind ik dit een hele fijne stijltang die doet wat ie moet doen. Ikzelf vind het dan ook niet zo erg om na een dag nog een keer de stijltang door mijn haar te halen 🙂

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze stijltang is te koop bij Kruidvat, zowel in de winkel als online voor € 16,99.