• 04/07/2022

Al een aantal weken gebruik in mijn vaste routine 2 producten van de Kruidvat. Namelijk de reinigingsgel en de reinigingsmelk. Op Instagram vroeg ik jullie of er interesse was in een review van deze producten. En omdat hier zo enthousiast op gereageerd werd heb ik hier gehoor aan gegeven. Voila!

Mijn gezichtsreiniger 9 to 5 van Lush was inmiddels op en ondanks dat ik heel tevreden was vond ik het tijd om iets nieuws te proberen. Iets wat nét iets makkelijker verkrijgbaar was én een tikkeltje goedkoper. De Lush winkel zit hier – helaas –  niet in de buurt. Het duurde even voordat ik een keuze had gemaakt aangezien Kruidvat een ruim assortiment huidverzorging heeft. De keuze was gevallen op de reinigingsmelk en de reinigingsgel voor de normale en gemengde huid. Persoonlijk vind ik gels altijd het prettigste voor onder de douche. Dit kun je er zo vanaf spoelen, ideaal.

Dit zegt Kruidvat over de reinigingsgel:
Kruidvat Cleansing Reinigingsgel voor de Normale en Gemengde Huid reinigt de normale en gemengde huid op effectieve wijze. De gel verwijdert eenvoudig onzuiverheden en make-up resten. Door de zeepvrije formule met glycerine droogt je huid niet uit en blijft de natuurlijke vochtbalans intact. Na gebruik voelt je huid heerlijk fris en zacht aan.

Ingrediënten:
AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, LAURYL GLUCOSIDE, ALOE BARBADNSIS LEAF JUICE, PANTHENOL, BUTYLENE GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM, SORBIC ACID, SODIUM BENZOATE.

Dit zegt Kruidvat over de reinigingsmelk:
Kruidvat Cleansing Reinigingsmelk voor de Normale en Gemengde Huid is ontwikkeld voor vrouwen met een normale of gemengde huid. De reinigingsmelk bevat aloë vera en vitamine E die je huid zachter maken en de vochtbalans op peil houden. Je huid voelt gekalmeerd en heerlijk zacht aan.

Ingrediënten
AQUA, ETHYLHEXYL STEARATE, POLYLGLYCRERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, SORBITOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, MYRISTYL MYRISTATE, PANTHENOL, CARBOMER, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM, PHENOXYYETHANOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID.

Mijn mening
Allebei de producten vind ik erg fijn in gebruik. Ik heb het idee dat ze mijn huid goed verzorgen en niet uitdrogen. De geur is fijn, maar niet teveel aanwezig. De reinigers doen wat ze moeten doen; grondig reinigen. Of het echt iets heeft gedaan voor mijn onzuiverheden? Ik denk het niet, maar toch ben ik al met al zeer tevreden over deze producten. Mijn gezicht reageert er niet op.  Het enige – grote – nadeel vind ik echt de verpakking. De gel loopt uit de tube voordat je er erg in hebt. Niet handig! Hetzelfde verhaal met de lotion. De opening is vrij groot en ook al knijp je zachtjes, er komt alsnog veel product uit. Meer dan je nodig hebt en helaas kun je dit niet terug doen.

Pluspunten
Lage prijs
Aangename geur
Kruidvat test niet op dieren

Minpunten
Te grote opening waardoor het product niet zuinig is.

Prijs en verkrijgbaarheid
Reinigingsgel 1,49
Reinigingslotion 1,89
Allebei de producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, zowel in de winkel als online.

Ben jij nog op zoek naar een budget gezichtsreiniger? Kijk dan zeker even bij Kruidvat. Voor ieder huidtype zijn er meerdere producten verkrijgbaar. Als je een gemengde huid zijn deze producten wat mij betreft een dikke aanrader.