• 01/07/2022

Dat je jezelf goed moet beschermen wanneer je de zon ingaat hoef ik je niet te vertellen. Je wordt er immers mee doodgegooid. Maar hoe je het belangrijke en het aangename kunt combineren vertel ik je vandaag. Ik testte de Kruidvat Solait Summer Bronze Sunspray Gelin factor 15 en 30 en vertel je vandaag wat ik hiervan vind.

Zonnebrand. Je hebt het in tig soorten, maten, geuren en kleuren. Je ziet – letterlijk – door de bomen het bos niet meer. Je hebt zonbescherming om te smeren, maar ook in spray- of spuitvorm. De keuze is reuze, er is voor ieder wat wils. Persoonlijk heb ik het liefst een zonnebrand die waterproof is, mij goed beschermd en ook nog eens lekker ruikt. Of deze Kruidvat Spraygel (ik kort het even af hoor..) het waarmaakt? Je leest het vandaag!

Kort geleden bracht ik 2 dagen door op Intents festival. Ik hoopte op lekker weer aangezien ik op mijn vorige festival met een trui en jas heb moeten lopen. Nou, mijn gebeden zijn verhoord. De weergoden zorgden voor tropische temperaturen in ons wispelturige kikkerlandje. Met maar liefst 36 graden op de thermometer moesten we onszelf zien te redden op het festivalterrein. Perfect moment om deze producten van Kruidvat eens even uitgebreid te testen. Beide flessen gingen mee, zowel de SPF 15 en de SPF 30.

Dit zegt Kruidvat : “De Kruidvat Solait Sunspray Gel Summer Bronze SPF 15/30 HIGH. Hoge bescherming voor de zeer lichte huid. De toegevoegde plantaardige olie en aloë vera voeden en verzorgen de huis zodat deze gemakkelijk bruint en de kleur langer behouden blijft.

Kruidvat Summer Bronze Sunspray Gel

Ik was enorm benieuwd naar dit product. Ik heb al een zonnebrand in bezit met een bronzing effect namelijk. En hoewel het effect erg mooi is, en de geur goddelijk, heb ik hier toch hele gemengde gevoelens bij. Je moet namelijk wel handschoenen gebruiken, anders loop je de hele dag met ‘vieze’ bruine handen, en daarnaast geeft hett ook vlekken. Zelfs op witte muren in hotelkamers.. Oepsie!

Toen ik het dopje eraf haalde en begon te sprayen schrok ik een beetje. Dit om 2 redenen. Namelijk 1. ik verwachtte een – soort van – gel, gezien de naam ‘spraygel’. 2. ik verwachtte een kleurtje. De benaming ‘bronze’ geeft me toch de indruk dat er een bruin kleurtje aan zou zitten. Oh, wacht. Ik vergeet nummer 3 te noemen. Ik schrok namelijk ook omdat het ‘spraykopje’ echt niet fijn werkt. Ik dacht even dat ik gewoon pech en toevallige een ‘verkeerde’ had getroffen, maar ik sprak andere meiden en die ervaren dit ook zo. Als je het pompje indrukt zit het werkelijk óveral. Ik wilde in huis mijn benen insmeren, maar dit was geen succes. Ongeveer 2/3 van het product kwam op mijn benen, de rest zat op de tv, of het tv meubel en op de vloer… 😉

Ingrediënten

AQUA, C12-15ALKYL BENZOATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, OCTORCRYLENE, BUTYL METHOXYDUBENZOYLMETHANE, ALCOHOL DENAT, GLYCERIN, DIMETHICONE, TRIACONTANY PVP, DICARPRLYL CARBONATE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, PAFRUM, JUGLANS REGIA SEED OIL, DETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, PHENOXYETHANOL, ALOÉ BARBADENSIS LEAF JUICE, PHENYLBENZIMIDAZOLE, SULFONIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, GLYCERYL STEARATE, BENZYL ALCOHOL, AMINOMETHYL PROPANOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, CETYL ALCOHOL, CARAMEL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHUM GUM, TETRASODIUM EDTA, BENZYL BENZOATE, ZEA MAYS OIL, PIROCTONE OLAMINE, CELLULOSE GUM, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, TOCOPHEROL.

Mijn mening

Ik heb gemengde gevoelens bij de Kruidvat Sun Spraygel. Gezien de naam verwachtte ik echt een gekleurde gel die mijn witte melkflessen al een subtiel kleurtje zou geven. Helaas was dit niet het geval, maar prima, daar kan ik mee leven 😉 Ook had ik een hele andere substantie verwacht. Iets wat meer op een gel zou lijken, ipv een lotion. Ook daar kan ik mee leven. Wat ik als grootste nadeel ervaar is het pompje, of eigenlijk de manier waarop het product eruit komt. Dit gaat niet bepaald soepel. Het product zit werkelijk overal. Wellicht was een fles met (klik)dop wat handiger geweest hiervoor. Ik spuit het gewoon in mijn handpalm, in principe werkt dat prima. Wellicht zou ik ook nog zo’n (travelsize) flesje kunnen halen en het product hierin gieten.

Los van de ‘nadelen’ ben ik namelijk heel enthousiast. De geur is echt hemels, echt zo’n typische zonnebrand geur die je doet denken aan vakantie. Love it! Het product trekt snel in en laat gelukkig geen plaklaagje achter. Pluspunt! Als ik ergens een hekel aan heb is het wel zo’n vettig laagje op mijn huid. “Maar ehm, is deze zonnebrand nu de test doorgekomen” hoor ik je denken. JA! Ik ben laatst gaan feesten met 36 (!!) graden en ik ben niet eens verbrand. Voor de zekerheid ben ik wel voor
SPF 30 gegaan, leek me wel zo verstandig. Ik heb mezelf deze dag slechts 2 x ingesmeerd en gelukkig was dit voldoende 🙂 Test doorstaan!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Summer Bronze Spraygel kost € 5,99 en is uiteraard te koop bij Kruidvat. Zowel in de winkel als online.