Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

Dat we ons goed moeten beschermen als we worden blootgesteld aan de zon weten we inmiddels wel. Maar dat beschadigde delen van de huid wat extra verzorging nodig hebben wanneer we de zon in gaan, was voor mij nieuw. De afgelopen tijd heb ik hét middel getest wat je beschadigde huid optimaal beschermd en verzorgd, ook in de zon!

Een tijdje geleden ontving ik een product van La Roche Posay om te testen. Een product met een hele lange naam, namelijk de La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 met SPF 50. In het persbericht las ik dat het o.a. geschikt is wanneer je een nieuwe tattoo hebt. Dit vanwege het verzorgende en verzachtende effect. Laat ik nu ook een vrij ‘nieuwe’ tattoo hebben 😉

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 met SPF 50

Info uit het persbericht : “Deze kalmerende, multi-herstellende balsem bevordert het herstel van de gevoelige huid bij irritatieve dermatitis en beschadigingen van de opperhuid, dit dankzij een formule met 5% Panthenol en met Madecassoside, en een balsemtextuur met uitstekende cosmetische eigenschappen. Geschikt voor het hele gezin: baby’s, kinderen en volwassenen.

De Cicaplast Baume B5 heeft een drievoudige werking, namelijk :

  1. Herstel van de huid door Madecassoside + Koper – Zink – Mangaan
  2. Verlichting voor droge en geïrriteerde delen van de huid door 5% Panthenol
  3. Bescherming van de huid. Cicaplast Baume B5 heeft een rijke, voedende textuur + Antibacteriële bestanddelen

Mijn vriend had op vakantie een klein wondje tussen zijn tenen en vroeg me of ik wat bij me had hiervoor. Het enige geschikte product leek mij deze Cicaplast Baume B5, dus ik gaf hem de balsem om te proberen. De volgende dag heb ik hem niet meer horen klagen over zijn minuscule wondje, dus dat wil wel wat zeggen 😉 Ook heb ikzelf veel in de zon gelegen in mijn vakantie, dus wat extra verzorging op bepaalde delen van mijn huid kon geen kwaad. Ik smeerde wat van de balsem op het deel van mijn nieuwste tattoo. Ik merk namelijk dat de huid waar ik getatoeëerd ben vaak wat ‘heter’ aanvoelt dan de rest. Kan het niet anders omschrijven.. Wellicht dat mensen die ook tattoo’s hebben dit wel herkennen! Na het smeren met deze balsem voelt het toch een stukje fijner. Het verlicht en verzacht, wat zeker in combinatie met zon wel erg fijn is.

Tip : 

Ik las op de site van La Roche-Posay dat er ook mensen zijn die de Cicaplast Baume B5 gebruiken voor muggenbulten, bij waterpokken en uitslag, maar ook na het scheren en harsen. Mocht je bijvoorbeeld een schaafwondje hebben, of geïrriteerde, jeukende huid dan is deze balsem ideaal. Het verzacht, het verzorgt, en dat allemaal op een hele fijne manier. Eigenlijk zou je deze balsem kunnen zien als een alleskunner 😉

Ingrediënten

Aqua / water, hydrogenated polyisobutene, dimethicone, glycerin, butyrospermum parkii butter / shea butter, panthenol, butylene glycol, aluminum starch octenylsuccinate, propanediol, cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, tristearin, zinc gluconate, madecassoside, manganese gluconate, magnesium sulfate, disodium EDTA, copper gluconate, acetylated glycol stearate, polyglyceryl-4 isostearate, sodium benzoate, phenoxyethanol, chlorhex. digluconate, CI 77891 / titanium dioxide.

Mijn mening

Ik ben enthousiast! De Cicaplast Baume B5 is een toppertje. Vrijwel geurloos, en wit van kleur, maar op de huid zie je hier niets van terug. Het smeert lekker uit en je voelt meteen het verzorgende en verzachte effect zonder plaklaagje. Ideaal. Want als ik ergens een hekel aan heb is het wel een vettig en/of plakkerig gevoel op mijn huid. Bleh! Dat is bij deze balsem niet het geval gelukkig, want het product trekt snel in de huid. Wat de Cicaplast Baume B5 zo fijn maakt is het feit dat dit product eigenlijk gewoon multifunctioneel is. Je kunt het echt voor diverse doeleinden gebruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Cicaplast Baume B5 is te koop bij de apotheek of online. De prijs van een tube van 100ml La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 verschilt online nogal. De prijzen die ik heb gezien liggen rond de € 10,- Het loont dus om online even goed te vergelijken. Zo kun je toch heel makkelijk wat euro’s besparen.


Door admin