• 01/07/2022

De review van de ‘Make-up Monday’ is wegens omstandigheden doorgeschoven naar vandaag. Vandaag is het de beurt aan de Fit Me Matte & Poreless foundation van Maybelline die inmiddels tot mijn favorieten behoort. Ik gebruik ‘m dagelijks. Van ingrediënten, foto’s met en zonder deze foundation, je ziet het allemaal in deze review.

Over het algemeen draag ik in de zomer voornamelijk bb cream. Vooral omdat ik geen zin heb in zo’n ‘dikke’ laag make-up, maar ook omdat mijn huid er over het algemeen dan wat beter uitziet. De laatste weken is mijn huid – op z’n zachtst gezegd –  een ramp. Helaas toch wat meer onzuiverheden dan in de zomer. Op dit moment is een bb cream wat betreft dekking toch niet meer voldoende. En toen was daar ineens een perspakketje met een aantal kleuren van de nieuwe Maybelline – Fit Me Matte + Poreless foundation. Perfecte timing, al zeg ik het zelf!

Ik ontving maar liefst 4 kleurtjes en gelukkig was er ook een match met mijn huid. Namelijk de kleur 010.

Dit zegt Maybelline:

Net als de zoektocht naar de ideale jeans kan het ook een lastige klus zijn een foundation te vinden die op alle fronten ‘perfect past’. Fit Me Matte & Poreless! is een nieuwe foundation die zich zowel aan je natuurlijke teint als direct aan je huidtype aanpast. Effect: de ultieme naturel finish, die de hele dag mat blijft ongeacht jouw huidtype.

Ik breng de ‘Fit Me Matte + Poreless’ aan met een foundationkwast. Deze foundation voelt prettig aan mijn huid ook de kleur matcht goed.  De dekking is – naar mijn idee- medium te noemen, wat ik voldoende vind. Oneffenheden werk ik gewoon een beetje bij met een concealer.

Van links naar rechts : 105, 110, 115, 120.

Ingrediënten

AQUA / WATER / EAU CYCLOHEXASILOXANE NYLON-12 ISODODECANE ALCOHOL DENAT. CYCLOPENTASILOXANE PEG-10 DIMETHICONE CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE PEG-20 POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE DISTEARDIMONIUM HECTORITE PHENOXYETHANOL MAGNESIUM SULFATE DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE

‘Fit Me Matte + Poreless’ foundation

Zonder enige make-up.

Met foundation.

Mijn mening

Ik vind dit een hele fijne foundation voor mijn huid die nogal snel begint te glimmen. Na het aanbrengen is het geheel al redelijk matt, I like it. Lichtjes afpoederen is al voldoende voor het mooiste effect. Mijn poriën zijn ook een stukje minder zichtbaar en daar ben ik heel blij mee! Het matte effect houdt helaas niet de hele dag, maar eerlijk gezegd betwijfel ik of er een foundation bestaat die wél de gehele dag mat blijft en ook nog fijn aanvoelt. Desondanks ben ik zeer tevreden en kan ik deze foundation zeker aanraden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze foundation is verkrijgbaar in maar liefst 6 kleuren, kost € 14,49 en is te koop bij diverse drogisterijen zoals Kruidvat en Etos.