• 01/07/2022

Misschien verschijnen er weinig parfum reviews op mijn blog omdat ik het moeilijk vind om geuren te omschrijven. Zoiets is toch net wat anders dan omschrijven hoe een bepaalde douchegel ruikt en voelt. Vanaf nu wil ik het toch wat vaker gaan doen, en oefening baart kunst, toch 😉 ?! Vandaag trap ik af met mijn allernieuwste aanwinst, namelijk deze mooie Miu Miu parfum.

Ondanks dat ik graag parfum draag zijn er nog maar weinig reviews hierover online gekomen. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar hier ga ik verandering in brengen, en wel vandaag! Ik ga je namelijk alles vertellen over mijn allernieuwste aanwinst; Miu Miu eau de parfum. Deze parfum is niet alleen mooi om te zien, maar nog veel lekkerder om te dragen. Jep, ik heb een nieuwe favoriet te pakken hoor!

Miu Miu Eau de Parfum

Ik vind de flacon mooi vormgegeven. Speels en kleurrijk, door de contrasterende kleuren die gebruikt zijn. Ook het ‘kussenpatroon’ is een leuk detail op de flacon. De details zorgen voor een vrolijk, jeugdig en speels geheel.

Deze geur wordt als volgt omschreven : Het eerste parfum van Miu Miu vangt perfect de geest van het merk; een mix van vrouwelijk en stijlvol, jeugdige verleiding en moderne elegantie. De vormgeving van de flacon is gebaseerd op de beroemde Matelassé it-bag van Miu Miu. De flacon is, net als het fashion merk Miu Miu zelf, tegelijkertijd luxe en uitdagend. De geur is floraal; een levendig Lelietje-van-Dalen met een hart van wilde Rros. Verrassend elegant met houtige basisnoten van akigalawood.

Dit is ‘m dan, dé it-bag van het fashion merk Miu Miu. Nu ik ‘m zo zie dan kan ik inderdaad goed zien dat de parfum op deze tassen zijn geïnspireerd. De details op de tas zijn namelijk ook terug te zien op de flacon.

Topnoten: lelietjes-van-dalen
Hartnoten: jasmijn, roos, synthetische groene noten
Basisnoten: hout en peper van Akigalawood, patchoeli

Wanneer ik de parfum draag opent hij licht kruidig, maar ook een beetje bloemig. Ik kan de geur nog niet meteen plaatsen en merk ook meteen dat deze geur niet echt te vergelijken is met alle andere geuren die ik in mijn bezit heb. Je hebt hier echt te maken met een vrij unieke, en ‘eigen’ geur. Na een tijdje wordt Miu Miu wat warmer en ruik ik meteen de jasmijn hierin terug. Ik zou de geur omschrijven als een niet te zwaar, bloemig geurtje met een prikkelend randje.

Mijn mening

Miu Miu eau de parfum is niet direct een geur die ik zelf snel zou kiezen, maar juist daarom ben ik wel blij dat ik deze nu in mijn bezit heb. De geur kan ik namelijk wel heel erg waarderen, vooral vanwege het bloemige karakter en de eigenheid van deze geur. Het is echt een geurtje die je gewoon even met eigen ogen ehh neus moet bekijken. De geur is niet mega overheersend waardoor hij wel lekker draagbaar is voor overdag. Na een dag werken is de geur grotendeels verdwenen, maar dit ervaar ik niet als storend.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze eau de Parfum van Miu Miu is momenteel nieuw in de webshop van Parfumania, en voor hetzelfde formaat als ik heb (30ml) betaal je op dit moment € 46,65. Hoewel de naam Parfumania anders doet vermoeden kun je hier terecht voor veel meer dan alleen parfum. Zo kun je hier ook diverse cosmetica, huidverzorging, en zelfs diverse home- en lifestyle artikelen shoppen. Parfumania is een online webshop waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunt shoppen tegen hele scherpe prijzen. Vandaag besteld, is in de meeste gevallen al de volgende dag in huis. Pluspunt!