Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | MUA Pro brow + Metallic Eye Palette – Alchemy

MUA is een merk waar ik veel positieve dingen over hoor, maar waar ik zelf nog weinig ervaring mee heb. De producten die ik geprobeerd heb zijn me echter allemaal bevallen. Tijd voor nieuwe reviews dacht ik zo 😉 Vandaag kun je alles lezen over de MUA Pro Brow wenkbrauwset en een Metallic Eye Palette – Alchemy. Want wie is het nou niet met mij eens; “als je wenkbrauw maar goed zit…”

Vrouwen en wenkbrauwen, dat blijft wel een ‘dingetje’ hoor. Of je hebt eeuwige strijd met die dingen, of ze zitten altijd goed. Zit daar nog een middenweg in? Ik heb vaak ruzie met mijn wenkbrauwen. Ik denk stiekem dat ze nog steeds boos op me zijn omdat ik ze vroeger een beetje heb mishandeld. (Lees: uitgeroeid)

Anyway, die wenkbrauwen zijn maar lastig. Zeker de mijne want ze zijn nogal dun. Als ik er niets aan doe ziet het er een beetje ‘kaal’ uit. Dat wenkbrauwen je gezicht vormen is algemeen bekend. Daarom is het cliché “doe het goed, of doe het niet” hier wel op van toepassing. Toch kan ik na jaren oefenen wel zeggen dat ik inmiddels een manier heb gevonden die voor mij werkt. Dat betekent niet dat ik niet opensta voor wat nieuws, en juist daarom wilde ik dit setje van MUA een kans geven.

Verpakking
Het setje komt in een zwart doosje wat er prima uitziet, maar wel aan de grote kant is. Zeker gezien het feit dat wij al een hoop mee moeten sjouwen 😉 Verder vind ik de verpakking er goed uitzien. Dat het om een budgetproduct gaat ligt er niet dik bovenop, good job! Verder vind ik het wel top dat er ook een spiegel inzit, inclusief mini pincet en kwastje. Zo heb je voor weinig geld toch een complete set.

Product
Met wenkbrauwpoeder is het een kwestie van de juiste match vinden. En dat is zo makkelijk nog niet. Zoveel kleuren, zoveel wenkbrauwen. Zie dan maar eens de juiste kleur of ondertoon te vinden. Ik was een beetje huiverig of deze kleur goed bij mij zou passen.

Mijn wenkbrauwen zonder wenkbrauwpoeder. Zoals je ziet zijn ze nogal zielig, vooral op het uiteinde. Het valt dus niet mee om hier nog iets van te maken hihi.

Ik vind de kleur wel goed passen bij mijn wenkbrauwen. Omdat ik dus zo’n dunne wenkbrauwen heb is het lastig om ze te accentueren en het toch zo natuurlijk mogelijk te houden. Toch vind ik het zoals hierboven wel goed gelukt. Ze zijn wat meer aanwezig zonder overdreven ‘nep’ te zijn.

Mijn mening
Ik ben over het algemeen wel tevreden met deze MUA wenkbrauwset. Het zwarte poeder is wat overbodig voor mij en ook de highlighter zal ik niet gebruiken. Ik vind het sowieso een wat vreemde kleur voor een highlighter. Ik heb ‘m geprobeerd, maar zoiets moet naar mijn mening veel lichter zijn. Zowel op mijn swatch, als op mijn ogen valt de kleur helemaal weg. Beetje jammer want daardoor gebruik ik eigenlijk maar de helft van het setje. De wenkbrauwgel vind ik wel weer prettig in gebruik. Hiermee verminder je het poederige effect een beetje.

Verpakking
Ook deze verpakking vind ik prima in orde. Bij oogschaduw vind ik het altijd prettig om vanaf de buitenkant te kunnen zien om welke kleuren het gaat. Het setje opent en sluit goed, ook belangrijk 😉

Het product
Het meest benieuwd was ik naar dit setje. Wat ziet het er mooi uit <3 Echt hele mooie kleuren, die ik perfect zou kunnen gebruiken voor de feestdagen. Het stelt je geduld wel op de proef hoor, dat je eerst foto’s moet maken voordat je een product kunt testen hihi. Ik was meteen verbaasd van de creamy textuur. Hierdoor is het wat lastig(er) blenden, maar het geeft wel een heel mooi effect. Het is ook absoluut niet poederig, maar creamy en lekker gepigmenteerd. Hier houden we van!

Mijn mening
Ik vind het super mooie kleuren, lekker feestelijk en perfect voor de feestdagen in het zicht. De creamy textuur voelt prettig aan, maar blend moeilijk op je oog. Dit palette zou ik voornamelijk gebruiken voor een avondje uit of een feestje. Voor overdag hou ik het liever net wat rustiger, wat voor mij betekent ; mat. Toch vind ik het een aanwinst voor mijn stash want het pigment is goed en de houdbaarheid ook.

Zoals je ziet ben ik (nog) geen held met het vastleggen van looks. Maar ik heb mijn best gedaan om te laten zien hoe beide producten uitpakken op mijn oog.


Door admin