• 01/07/2022

Zeg nou eerlijk, wil jij niet ook dat jouw tanden een paar tintjes lichter worden zonder daar een hoop geld voor neer te moeten tellen? Ik heb getest of Pearl drops mijn tanden witter kan maken zonder pijn aan mijn tanden én aan mijn portemonnee. Klinkt dit too good to be true? Je leest het in deze review!

Een tijdje geleden kwam de postbezorger mij verblijden met een onbekend pakketje. Maar ehm, ik heb toch niets besteld?! En daar was het Pearl Drops perspakketje. Mijn bloggers-hart maakte een sprongetje. Wat leuk, dit wil ik wel proberen. Ik heb altijd al wittere tanden willen hebben. Niet dat ik nu zo’n gele tanden heb, integendeel. Toch was ik altijd een beetje bang hiervoor. Ik hoorde veel goede verhalen, maar ook een hoop slechte over het bleken van je tanden. Over aangetast tandvlees en ontzettende gevoelige tanden na zo’n ‘bleek-beurt’. “Good bye witte tanden, tot nooit” is wat ik altijd dacht.

Omdat deze manier van bleken een stuk ‘veiliger’ voelde besloot ik het een kans te geven. Wat kan er nu misgaan hiermee? En als het niet bevalt, dan stop ik er gewoon mee! Ik heb gelezen dat deze ‘bleaching set’ zonder peroxide werkt, dus gelukkig bevat deze geen extreem schadelijke stoffen. Klinkt goed, maar of dit product alsnog veel doet zonder peroxide..?

Hoe werkt het
Eerst begin je met zo’n 5 seconden beide flesjes te schudden. Trek een gekke bek waardoor je tanden zichtbaar zijn en je op zoveel mogelijk plekken kunt smeren. Strijk met het kwastje van flesje 1 ‘brightener’ over je tanden. Eventjes 30 seconden wachten en door met flesje nummer 2, de ‘activator’. Ook deze weer 30 seconden laten inwerken. Zorg ervoor dat je tussentijds niet je mond sluit, anders kunnen de stoffen niet goed hun werk doen. Herhaal dit 2 x per dag voor het beste resultaat.

Ingrediënten
Brightener: Aqua, Sodium Chlorite
Activator: Aqua, Propylene Glycol, Xylitol, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Mentha Piperita Oil, Phosphoric Acid, Disodium EDTA, Limonene, CI 77891.

Hoe de ingrediënten er nu voor zorgen dat je tanden witter moeten worden kan ik niet echt vinden in de beschrijving. Ik heb dus even online gekeken en vond op www.tandartsplein.nl het volgende :
Chlorine Dioxide (water en moleculaire zuurstof) penetreert het tandglazuur en verwijdert bijna alle type vlekken van het oppervlak dankzij de 2 componenten: Sodium Chlorite en een Activator waardoor Chlorine Dioxide ontstaat. Hierdoor worden de vlekken of aanslag weer wit.

Bovenstaande foto heb ik niet bewerkt om een zo goed mogelijk resultaat te laten zien. Zoals je ziet is het verschil niet enorm groot, maar ik zie wel dat de gelige ‘gloed’ een beetje is verdwenen. De pearl drops hebben dus toch wel iets gedaan voor mijn tanden, alleen niet enorm veel.

Mijn mening
Ik vond het even wennen dat ik dit ‘ritueeltje’ 2 x per dag moest herhalen. Normaal poets ik mijn tanden en duik mijn bed in. Nu moest ik na 20 minuten weer even spoelen en stiekem schoot dat er weleens bij in, oeps. Mijn tanden hebben niet geleden van dit product, ze zijn niet gevoeliger als anders. Toch kan ik niet echt zeggen dat de pearl drops veel hebben gedaan voor mijn tanden. Ik merk geen groot verschil met eerst helaas. Het valt mij in ieder geval niet heel erg op. Ik vind het goed dat de pearl drops geen schadelijke stoffen bevat, maar daardoor is de werking waarschijnlijk ook een stuk minder. Nou moet ik zeggen dat mijn tanden niet enorm geel zijn, dus misschien dat dat er ook mee te maken kan hebben?!

Tip
Wanneer je hiermee bezig bent raad ik je aan om uit de buurt van je vriendje te blijven. Grote kans dat je er ontzettend belachelijk uitziet zo met je mond open en jullie allebei in de lach schieten. Dus, deur op slot en je kunt ongestoord je ding doen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Voor deze pearl drop bleaching set betaal je € 24,99 en is te koop bij diverse drogisterijen, waaronder DA drogist, DIO drogist, de grotere Etos filialen en Boots Apotheek. Online kun je deze set ook kopen via oa: www.diodrogist.nl, www.drogisterij.net, www.da.nl, www.ah.nl en www.tandartsplein.nl