• 01/07/2022

Gezichtsproducten reviewen is iets wat ik super leuk vind om te doen. Maar anderzijds ook een beetje spannend aangezien mijn huid soms een beetje onstuimig is 😉 Met vlagen lekker rustig, maar soms is het ook één grote chaos. Dat zorgt ervoor dat iets nieuws uitproberen altijd een beetje spannend is. Hoe mijn huid reageerde op de Philosophy Revitalizing creamy foam cleanser, en of ik hier zelf ook blij van werd? Dat vertel ik je vandaag!

Philosophy is een merk die ik voorheen vooral bij de grote bloggers voorbij zag komen. “Veel te ver boven mijn budget” dacht ik altijd. Inmiddels mag ik gewoon zelf producten testen van dit merk, hoe gaaf is dat?! Ik zeg wel ‘gewoon’, maar zo gewoon is het eigenlijk niet. Ik vind het nog steeds super tof dat ik de mogelijkheid krijg om nieuwe producten en merken uit te testen. Blijft bijzonder!

Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst kennis met Philosophy, en dit is me destijds zeer goed bevallen. Mocht je de review nog eens willen lezen kan dit hier. Ik was dan ook mega enthousiast om nu opnieuw een product te testen van dit merk.

Philosophy

Ik ontving de ‘Revitalizing creamy foam cleanser’ van Philosophy. Een product waarmee ik mijn gezicht kan reinigen zonder wattenschijfjes. Je hebt enkel wat product nodig en wat water, even schuimen tussen je handen en je kunt het product met draaiende bewegingen over je gezicht verdelen. Makkelijker kan haast niet 😉 Het product veranderd binnen no time in een zachte, creamy substantie. Fijn! Ik vind het zelf erg
makkelijk – en fijn – om mijn siliconen gezichtsreiniger te gebruiken hiervoor. Deze heeft hele zachte ‘ribbeltjes’. Sorry voor mijn slechte omschrijving, hopelijk komt het over.. Anyway, ik gebruik deze omdat ik het idee heb dat mijn huid hiermee toch nog wat beter gereinigd wordt dan met alleen mijn handen. Na het afspoelen gebruik ik altijd nog een wattenschijfje met wat toner na. Hiermee verwijder ik de laatste restjes make-up van mijn huid.

Het product zit in een handige tube (liefde voor tubes) en is makkelijk te doseren. Pas wel op, want je gebruikt al snel te veel. In principe heb je maar weinig nodig. Ik ben vaak alleen wat te enthousiast, waardoor ik snel meer gebruik dan nodig. Zelf gebruik ik per keer 1 – 2 ‘erwtjes’ aan product.

Deze foam cleanser beloofd je huid :

  • op een zachte manier te reinigen en verwijdert make-up, vet en onzuiverheden.
  • fris en zacht te laten voelen, maar ook een gezonde glans mee te geven.

De non-stop skin renewal technology bestaande uit: 3 vormen van hyaluronzuur voor directe hydratatie

  •  hyaluronzuur
  • microbolletjes gevuld met hyaluronzuur + silanetriol
  • blauwe agave-extract: stimuleert de natuurlijke hyaluron-productie in de huid

3 aha’s (alpha hydroxyzuur) voor een milde exfoliërende werking:

• glycol-, citrus- & amandelzuur

Ingrediënten

aqua/water/eau, stearic acid, myristic acid, glycerin, potassium hydroxide, lauric acid, potassium cocoyl glycinate, phenoxyethanol, caprylyl glycol, acrylates copolymer, glyceryl stearate, peg-100 stearate, parfum/fragrance, allantoin, disodium edta, limonene, lecithin, alcohol, citric acid, bht, camellia sinensis leaf extract, coffea arabica (coffee) seed extract, mandelic acid, pongamia pinnata seed extract, tocopheryl acetate, ethylhexyl palmitate, propanediol, glycolic acid, angelica archangelica root extract, citrus aurantium amara (bitter orange) peel extract, maltodextrin, synthetic fluorphlogopite, magnesium aluminum silicate, xanthan gum, peg-8, sclerotium gum, tocopherol, evodia rutaecarpa fruit extract, butylene glycol, faex/ yeast extract/extrait de levure, opuntia coccinellifera flower extract, sorbic acid, ascorbyl palmitate, silica dimethyl silylate, magnesium stearate, ascorbic acid, ethylhexylglycerin, hyaluronic acid, silanetriol, sodium hyaluronate, hexylene glycol, bismuth oxychloride (ci 77163).

In deze foam cleanser zit Aziatisch fruitextract (wu-zhu-yu) die de micro-circulatie van de huid stimuleert voor een gezonde, healthy glow. Ook zorgt de cleanser voor een hydraterende boost waardoor ook gelijk de natuurlijke vochtbalans in de huid wordt hersteld. Allemaal te danken aan goudwortelextract, glycerine en allantoïne.

Mijn mening

Ik ben ontzettend enthousiast over de revitalzing creamy foam cleanser van Philosophy. Je maakt je huid gemakkelijk – en fijn – schoon met deze foam cleanser. Als ik dit heb gebruikt voelt mijn huid extra schoon aan, dit is weleens anders geweest! De cleanser reinigt mijn huid goed, maar voor de laatste restjes make-up gebruik ik nog wat toner na. Na gebruik heb ik een hele zachte huid die prettig aanvoelt. Lekker zacht, maar totaal niet trekkerig of geïrriteerd. Helaas zijn mijn onzuiverheden niet verleden tijd, maar ze lijken wel licht te zijn afgenomen. Het geheel is een wat rustiger en mijn onzuiverheden zijn momenteel wat oppervlakkiger. Sorry, dit is wellicht een beetje TMI 😉

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Philosophy zijn te koop bij Ici Paris XL. De adviesprijs van de revitalizing creamy foam cleanser is € 30,00. Ik zag online dat hij nu slechts € 21,75 kost, dus mocht je hier benieuwd naar zijn dan weet je wat je te doen staat… 😉