• 01/07/2022

Wat huidverzorging betreft ben ik altijd heel voorzichtig. Als ik fijne producten in gebruik heb wissel ik niet graag af. Mijn huid is namelijk niet de makkelijkste 😉 Toch wilde ik deze ‘take a deep breath night’ crème van Philosophy graag een kans geven. Of het een blijvertje is? Dat lees je vandaag.

Mijn huid is met vlagen vrij onzuiver. Helaas kan ik niet alles hebben en van veel afwisselen wordt mijn huid – op zijn zachtst gezegd – niet blij. Als ik nieuwe producten aan mijn routine toevoeg, dan moet ik dit altijd heel geleidelijk doen. Anders kan mijn huid ineens ontzettend onzuiver worden en zit ik vol met puistjes. Als ik met een nieuwe crème begin dan start ik bijvoorbeeld met om de dag te smeren, om dit vervolgens uit te breiden naar dagelijks. En dan is het zo’n 4 weken afwachten hoe mijn huid ermee omgaat.

Inmiddels heb ik deze crème uitvoerig getest en heb ik wel een goede mening kunnen vormen. Stiekem had ik hoge verwachtingen. Via andere bloggers begreep ik namelijk dat Philosophy echt ‘je van het’ zou moeten zijn! Dat wilde ik graag zelf ondervinden. And so I did…

Philosophy – Take a deep breath night

Info uit het persbericht : “Een moisturizer voor de nacht om je huid te ondersteunen bij het natuurlijke ontgiftingsproces terwijl je slaapt. De gel-balm heeft een luchtige, olievrije soepele textuur en is verrijkt met een aangepaste versie van onze exclusieve clean-air technologytm om de huid meer energie te geven. Nacht na nacht wordt de huid beter bestand tegen de tekenen van huidveroudering en wordt de schade bestreden die dagelijkse invloeden op de huid hebben. De gel-balm geeft je huid dezelfde frisse look als na een goede nachtrust zodat je er elke ochtend fris en stralend uitziet.”

Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan diverse invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen en andere stoffen die in de lucht hangen. Hoewel je het misschien niet direct verwacht kan je huid hieronder lijden. Deze crème is hier erg geschikt voor en zorgt voor een natuurlijk ontgiftingsproces terwijl je slaapt. Klinkt ideaal, toch?!

Gebruik

Deze crème is bedoeld voor in de nacht en breng je ’s avonds aan op een schone huid. Even inmasseren en klaar!

Ingrediënten : aqua/water/eau, caprylic/capric triglyceride, glycerin, butylene glycol, butyrospermum parkii (shea) butter, peg-240/hdi copolymer bis-decyltetradeceth-20 ether, polyglyceryl-2 diisostearate, phenoxyethanol, polysorbate 20, butyrospermum parkii (shea) butter extract, bisabolol, hydrolyzed soy protein, cetearyl olivate, cyclopentasiloxane, sorbitan olivate, tocopheryl acetate, creatine, parfum/fragrance, dimethiconol, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, lecithin, cyclohexasiloxane, hydrogenated lecithin, disodium edta, adenosine, faex/yeast extract/extrait de levure, peg-8, sodium hydroxide, glucosyl hesperidin, tocopherol, limonene, biosaccharide gum-1, benzyl salicylate, alcohol denat., chlorphenesin, alcohol, hordeum vulgare/hordeum vulgare extract/extrait d’orge, ascorbyl palmitate, sorbic acid, camellia sinensis leaf extract, coffea arabica (coffee) seed extract, ethylhexylglycerin, pongamia pinnata seed extract, citral, citronellol, angelica archangelica root extract, citrus aurantium amara (bitter orange) peel extract, maltodextrin, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, sodium hyaluronate, citric acid, magnesium aluminum silicate, xanthan gum, ascorbic acid, farnesol, caprylyl glycol, sclerotium gum, bht, fd&c yellow no. 5 (ci 19140), fd&c blue no. 1 (ci 42090).

Mijn mening

Inmiddels heb ik de crème zo’n anderhalve maand in gebruik en heb ik een goede mening kunnen vormen. Philosophy take a deep breath night vind ik een hele fijne crème. Vrij dun en luchtig, maar toch voedend. Wat ik vooral heel fijn vind is dat deze crème op olievrije basis is. Ik ben niet zo’n fan van crèmes op oliebasis, en zeker niet in de zomer. Dan is mijn huid vaak al wat vetter, waardoor het snel too much wordt. De crème ruikt lekker fris, ik zelf zou het ‘komkommer-fris’ noemen, maar dan op een hele lichte, aangename manier. Trekt snel in, laat geen vettig laagje achter en voelt ontzettend fijn aan op mijn huid.

Hoewel mijn huid soms wat trekkerig aan kan voelen heb ik daar nu helemaal geen last meer van. Mijn huid voelt lekker gehydrateerd en zacht aan. Of mijn huid er ’s morgens echt frisser en wakkerder uitziet vind ik lastig te zeggen. Mij valt in ieder geval weinig bijzonders op. Maar dit ervaar ik niet als nadelig. Waar het mij vooral om gaat is dat mijn huid gevoed wordt, zonder vet te worden. En daarnaast wil ik een crème die snel intrekt en waar mijn huid goed op reageert. Wat dat betreft is de Philosophy take a deep breath night helemaal goedgekeurd en is mijn eerste ervaring met dit merk ontzettend goed te noemen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Philosophy take a deep breath night kost € 40,- uitsluitend te koop bij Ici Paris XL.