• 01/07/2022

Playboy parfum. Ben ik de enige die dan onmiddellijk flashbacks krijgt naar haar jeugd? Dat je herinnert wordt aan je overdreven make-up, dun geëpileerde wenkbrauwen en je kanariegele haar met uitgroei… Daarbij hoorde ook een Playboy parfum! Men wordt ouder, smaken veranderen, maar dat geldt ook voor Playboy! Hoewel ik in eerste instantie dacht dat de geurtjes me niet zouden aanspreken ben ik juist ontzettend verrast. Playboy ordinair en kinderlijk?! Think again!

Toen ik een persbericht in mijn mailbox zag verschijnen van de Playboy Endless Night geuren wilde ik toch even een kijkje nemen. Hoewel ik dacht dat de geurtjes me niet zou aanspreken wilde ik weleens weten hoe ze worden omschreven. Aan de hand daarvan besloot ik toch een aanvraag te doen. Dit wilde ik graag zelf uittesten 😉

Uit het persbericht : “Legenden ontstaan niet in een dag… maar misschien wel in een nacht. En als de nacht eindeloos is zijn de mogelijkheden dat ook. Om iedere minuut volop te benutten introduceert Playboy Fragrances zijn nieuwe nightproof geur: Endless Night For Him en For Her, een langhoudend, verleidelijk geurduo dat je de hele nacht vertrouwen geeft.

Nightproof technologie
Endless Night is speciaal ontwikkeld om nightproof te zijn en net zo lang mee te gaan als jijzelf. Het is uitgetest en goedgekeurd door echte clubbers en bleek bestand tegen een hele nacht partyen, dansen, nachtelijke hitte en lichaamsbeweging. Zelfs als je op de dansvloer bezweet raakt behoudt de parfum zijn geur. Daarbij helpt het de lichaamsgeur te maskeren en geeft het je zo de hele nacht lang zelfvertrouwen.”

Playboy Endless Night eau de toilette

De Endless Night geuren zijn speciaal ontwikkeld voor het nachtleven. Bestand tegen hitte, zweet en andere invloeden die de houdbaarheid van een parfum kunnen beperken. Ze zorgen voor zelfvertrouwen, want wanneer jij staat te feesten hoef jij je geen zorgen te maken over je geur. De parfum behoudt zijn geur en verdoezelt tegelijk eventuele lichaamsgeurtjes 😉 Klinkt veelbelovend! Nu is mijn nachtleven niet zo spectaculair te noemen dus ik heb het helaas niet tijdens een festival of avondje stappen kunnen testen, maar kan alsnog wel mijn mening geven over de producten. Ik heb ze de afgelopen weken uitvoerig kunnen testen!

Laat ik beginnen met de vormgeving van de flesjes en het doosje. Deze zijn erg kenmerkend voor het merk. De verpakking is natuurlijk voorzien van de glanzende Playboy bunny, kan niet ontbreken, toch?! Verder is uit het doosje makkelijk af te leiden welke geur voor hem, en welke geur voor haar is. Blauw/groen voor hem, paars/roze voor haar. Eerlijk is eerlijk, als ik deze geurtjes in de winkel zag staan zouden ze niet direct mijn aandacht trekken. Maar door de omschrijving te lezen ben ik over de streep getrokken 😉 Het flesje zelf is vrij basic en bevat weer een Playboy bunny. Wat mij betreft is de vormgeving dikke prima, zeker als je kijkt naar de prijs. Dan heb ik liever een lekkere geur, dan een mooie vormgeving! Toch kan ik me voorstellen dat de geuren vooral het jongere publiek zullen trekken. En dat snap ik ergens ook, maar ik vind het niet helemaal terecht. De geuren vind ik namelijk prima kunnen bij volwassenen, niks kinderlijks aan als je het mij vraagt.

Endless Night for him – € 11,49 voor 60ml

Mijn vriend had geluk, ik ontving er namelijk ook één voor hem! En nog beter : we hebben ‘m allebei goedgekeurd. Ook niet geheel onbelangrijk, toch?! Ik zou de geur omschrijven als houtachtig met een kruidige ondertoon. Ik vind het absoluut geen standaard mannengeur, en dat bedoel ik in positieve zin. Hoewel ik het geen standaard mannengeur vind, denk ik wel dat veel mannen de geur kunnen waarderen. De geur is namelijk krachtig, licht kruidig met een sensuele, spicy touch. I like it!

Omdat ik het wat lastiger vind om mannengeuren te omschrijven heb ik ook even de omschrijving uit het persbericht bijgevoegd om de review nog wat completer te maken : “De frisse houtgeur opent met een opwekkende fusie van pittige citroen, kruidige saffraan en kardemom, en creëert zo een eerste vibe die de zintuigen een prikkeling geeft. Het hart is opgebouwd rond de nachtbloeiende jasmijn, die zorgt voor een verfijnde en verslavende sensualiteit. Dit wordt benadrukt door de cleane knapperigheid van vioolblaadjes, waardoor de verfijnde mannelijkheid van de geur versterkt wordt. Ten slotte onthult de basis van cederhout, patchoeli en leerakkoorden een speels en gedistingeerd spoor, dat de hele nacht op de huid achterblijft.”

Top: Italiaanse citroen, saffraan, Guatemalaanse kardemomolie
Hart: vioolblaadjesakkoord, LMR kaneel berken essence, Living Galant de Nuit Basis: Virginia cederhout, patchouli-olie, lederakkoord

Endless Night for her – € 17,99 voor 60ml

Deze Endless Night for her wordt omschreven als een stralende en sensuele geur voor vrouwen met een beetje lef! Als je jezelf helemaal hebt opgedoft voor een girls night out zorgt de geur voor wat extra verleidingskracht. Vooral het sensuele in de geur was hetgeen wat me nieuwsgierig maakte!

Ik vind de geur ontzettend vrouwelijk en sensueel. Wanneer ik ‘m draag voel ik me krachtig, op en top vrouw en een tikkeltje sexy. Bijzonder om te zien wat een geur met je kan doen 😉 De geur opent licht fris, en een tikkeltje bloemig, maar verandert even later in een sensuele en sprankelende geur. Hoewel ik ook ‘roos’ zag staan in de omschrijving vind ik deze niet heel erg duidelijk naar voren komen, wat ik eigenlijk wel fijn vind juist.

Top: roze champagne-akkoord, roze peper CO2, bloedsinaasappelolie
Hart: rozenakkoord, LMR davana-olie, oranjebloesemakkoord
Basis: LMR patchouli-olie MD, sandalhout musks

Mijn mening

Ik ben positief verrast! Zo zie je maar weer dat de buitenkant niet alles zegt 😉 Ik zou zeggen : ga vooral een keertje ruiken als je ‘m in de winkel hebt gespot. Ze zijn de moeite waard wat mij betreft. De houdbaarheid is dik in orde, zeker zo’n 4-6 uur is de geur nog goed te ruiken. Daarnaar neemt de intensiteit wat af en is het tijd om bij te sprayen.

De Playboy Endless Night for him & for her zijn onder andere te koop bij Bol.com, Etos en Kruidvat.