Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | Producten van Utuskusy waarmee ik van mijn puistjes af ben?

Eindelijk verlost zijn van mijn onzuivere huid. Dat is wat ik altijd al heb gewild. Toen ik een aantal producten ontving van Utsukusy die me hierbij moesten helpen was ik hoopvol. Zou ik inmiddels een zuivere huid hebben gekregen? Of raad ik de producten af? Je leest het vandaag!

Al jaren is het iets waar ik enorm mee zit en waar ik me met vlagen ook heel erg onzeker over kan voelen. Mijn huid. Met periodes is mijn huid namelijk echt een ramp. Uit gekkigheid wist ik gewoon niet meer wat ik moest smeren en gebruiken voor mijn huid. Ik heb al van alles geprobeerd, maar niets leek echt te helpen… Tot ik kennismaakte met Utsukusy. Toen ik mee deed aan #echtepostiscool ontving ik een verrassingspakketje van Utsukusy. Lucky me! Hierin zat de Bijin facial cleanser. Top spul, nog steeds gebruik ik ‘m met heel veel liefde. Sterker nog, ik heb al een nieuwe gekocht 😉 Mocht je hiervan nog de review willen zien kun je deze nog eens teruglezen.

Na wat contact met Ilona van Utsukusy – wat ik trouwens hele goede service vind – raadde ze mij een aantal producten aan. Ik bestelde een nieuwe Bijin cleanser, en mocht ook een aantal producten testen voor mijn blog. Inmiddels zijn we alweer maanden verder en kan ik dan eindelijk een goede mening geven over de producten. Omdat ik ze allemaal samen behandel in deze review zal ik het een beetje beknopt houden.

Perfect Skin Serum

Allereerst ontving ik een serum die ik alleen op de plekken moest aanbrengen waar onzuiverheden zitten. Ik merkte dat mijn huid hier erg aan moest wennen en op desbetreffende plekken zelfs wat droger werden. Het serum leek mij hierdoor wat aan de ‘heftige’ kant. Ik schroefde het gebruik terug van 2, naar 1 keer per dag. In principe ging dat al een stukje beter, maar toch ben ik niet echt een fan van dit product.

Het Perfect Skin Serum bevat ingrediënten om vette en onzuivere gebieden aan te pakken. Precies wat ik nodig had! Het serum is werkzaam tegen acné en meeeters. Binnen 10 dagen zou je resultaat moeten zien.

De geur is lekker fris, maar slechts licht aanwezig. Wat ik wel een groot pluspunt vind is het pompje. Dit maakt doseren een stuk makkelijker en daarnaast is het ook veel hygiënischer op deze manier. Daarnaast is het Perfect Skin Serum erg zuinig in gebruik. Je kunt er vrij lang mee doen.

 Ingrediënten :

PERFECT SKIN SERUM: AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, BUTYLENE GLYCOL, NIACINAMIDEHAMAMELIS VIRGINIA LEAF EXTRACT, CINNAMOMUM CASSIA BARK EXTRACT, SANGUISORBA, OFFICINALIS ROOT EXTRACT ZINGIBER, ALLANTOIN, SODIUM PCA, DISODIUM EDTA, ETHOXYDIGLYCOL, CARBOMER, PEG-40, HYDROGENATED CASTOR OIL, TRIETHANCLAMI-NE, HYDROXYETHYLCELLULOSE CELLULOSE, ISOPROPYL ALCOHOL, SODIUM ACCETATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, TROPOLONE IMIDAZOLIDINYL UREA, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, PARFUM (FRAGANCE)

Perfect Skin Gel cream

Ik heb al eens eerder een gel crème gehad en dat vond ik erg fijn. Zeker in de zomer, dan is mijn huid een stuk vetter. Om mijn huid toch genoeg te hydrateren gebruik ik deze gel crème alleen in de ochtend. Werkte voor mij prima. De crème trekt lekker snel in en is dan meteen helemaal opgenomen door de huid. De geur kan ik het beste omschrijven als fris, maar ook een tikkeltje ‘mannelijk’. Wellicht een beetje vreemde omschrijving, maar ik ruik echt zo’n typisch mannengeurtje. Denk aan een standaard douchegel voor mannen. Zo ruikt deze crème 😉 Wanneer ik het aan heb gebracht is het ook vrij snel weer weg.

Ingrediënten : 

AQUA, ALCOHOL DENAT., CYCLOPENTASILOXANE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, TROCLOSAN, BISABOLOL, GLYCERIN, SALICYLIC ACID, YOGURT FILTRATE, POLYACRYLAMINDE, HYDOXYETHYLCELLULOSE, C13-14, ISOPARAFFIN, PARFUM/FRAGANCE, LAURETH 7, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, GLUCONOLACTONE, PHENETHYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, CALCIUM GLUCONATE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CI 42090, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAIL, LIMONENE.

Juniper Hydrolaat

Hydrolaat, ik had er nog nooit van gehoord! Tot een tijdje terug. Juniper is dus Jeneverbes. Weer wat geleerd 😉 Jeneverbes heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen, waaronder het lichaam ondersteunen bij ontgifting. Dit maakt het product erg geschikt voor mensen met een onrustige huid. Ik gebruikte het Juniper hydrolaat na het reinigen op een watje. Hiermee haalde ik nog de laatste restjes vuil van mijn huid.

De geur van het hydrolaat vind ik niet zo lekker, een beetje muf ofzo. Maar goed, daar kan ik mee leven, want je ruikt het niet meer terug op de huid. Hiermee haal ik makkelijk de laatste restjes vuil en make-up van mijn huid. Na gebruik voelt mijn huid zacht en vooral erg schoon aan.

Ingrediënten : 

Juniperus communis (juniper) water: hydrolate 98,69%
Natural preservatives: sodium benzoate 0,3%, gluconolactone 1%, calcium gluconate 0,01%.

Werkte het voor mij?

En dan nu hetgeen waarvoor jullie wellicht dit artikel hebben aangeklikt! Werkt het voor mij? Daar kan ik geen simpel antwoord op geven. Ja, en nee. Daarom zal ik het uitgebreid toelichten.

In het begin moest mijn huid erg wennen aan de producten. Hoewel ik na het gebruik van de Bijin cleanser een vrij rustige huid had, was dit na het gebruik van bovenstaande producten he-le-maal mis. Ik zat weer helemaal onder en kon wel huilen. Wellicht was het een beetje veel om mijn hele routine in 1 klap te wijzigen. Na wat contact met Ilona hebben we samen besloten om te beginnen met 1 nieuw product binnen mijn routine, om hier vervolgens nog een product aan toe te voegen als mijn huid goed reageert. Zo gezegd, zo gedaan. Voor mij werkte dit een stuk beter, maar grote resultaten bleven uit. Ik ben er echt nog maanden mee doorgegaan, maar voor mij deden de producten weinig. Ik vind ze, op het serum na, erg fijn, maar een hele zuivere huid kreeg ik er niet van helaas 🙁

Mijn huid was al een stuk opgeknapt sinds ik het reinig met de Bijin cleanser, en ik hoopte dat het nog een beetje beter zou worden als ik deze producten zou gebruiken, maar helaas merkte ik nauwelijks verschil. Wellicht is mijn onzuivere huid dan toch (vooral) hormonaal- en/of stressgerelateerd? Misschien dat de producten voor een ander wel heel goed werken, maar voor mij hebben ze toch niet het gewenste resultaat gegeven. De Bijin cleanser cream blijft een grote favoriet, maar deze producten zijn dat helaas niet.

Prijs en verkrijgbaarheid

Juniper hydrolaat € 19,00
Perfect Skin Serum € 49,00
Perfect Skin Gel Cream € 42,00


Door admin