Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | Salt of the earth natuurlijke deo sprays

Salt of the earth is een merk die ik de afgelopen tijd geregeld voorbij heb zien komen bij andere bloggers. De meeste meiden zijn ontzettend lyrisch over de deodorant van Salt of the earth. Je begrijpt dat ik niet achter kon blijven en dit ook graag wilde testen 😉 Zo gezegd, zo gedaan. Na weken van uitgebreid testen is het dan eindelijk tijd om mijn mening te delen. Lees je mee?

Het is je vast niet ontgaan dat er in een heleboel deodorants gebruik wordt gemaakt van aluminium. Dit is schadelijk voor de huid, en dat willen we niet! Nu we ons steeds bewuster worden van alle producten die we op onze huid smeren zijn er steeds meer merken die hierop inspelen. Salt of the earth is zo’n merk. Vandaag ga ik je meer vertellen over het merk en de producten die ik heb getest.

Salt of the earth

Salt of the earth is een merk die zich richt op het bieden van een 100% natuurlijk alternatief op de ‘traditionele’ vorm van deodorant. En niet alleen natuurlijk, maar ook nog 100% effectief. Kort geleden heeft Salt of the earth naast de bestaande varianten ook drie nieuwe sprays die vrij zijn van aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat dit merk dierproefvrij is en ook geen vlekken op je kleding achterlaat.

Wat Salt of the earth zo speciaal maakt is dat dit merk gebruik maakt van een natuurlijk mineraalzout, potassium alum. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijk deodorant gebruikt. Wanneer je het onder de oksels aanbrengt voorkomt het zoutfilmpje dat er onprettige geurtjes ontstaan, zonder onze poriën te blokkeren of te vernauwen. De bacteriën die zorgen voor onaangename geurtjes overleven niet in het zoute milieu.

Dit merk is natuurlijk, gaat vieze geurtjes tegen, maar bevat ook nog verzorgende bestanddelen zoals aloë vera, botanische extracten en essentiële oliën.


Ik ontving de 3 nieuwe deo spray’s, waarvan één voor mannen. Deze is meteen richting mijn vriend gegaan 😉 maar hierop zal ik in deze review niet al te diep op ingaan. Mijn oog ging meteen naar de rode variant, waarschijnlijk vanwege de naam : Rock Chick. En oh, de geur hiervan jongens!

Bovenstaande variant ruikt heel lekker fris, maar op een hele zachte manier. De geur is niet enorm intens en blijft ook niet lang hangen. Ik kan deze geur het beste omschrijven als fris, een beetje richting komkommer-fris. Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

Mijn vriend had geluk want ik ontving ook een variant voor mannen. De geur is vrij subtiel en blijft ook niet lang hangen. Voor mij niet zo’n probleem, het gaat tenslotte om de werking. Mijn vriend vond het wel jammer dat de geur zo subtiel is, maar vond ‘m in gebruik verder wel prima. Hij had geen last van nare geurtjes, maar geeft net als ik, toch de voorkeur aan een andere vorm van deodorant.

Een deo spray met aardbeiengeur, hoe lekker is dat? Naast aardbei meen ik ook nog meer zoetigheid te ruiken.. Snoepjes! De verpakking vind ik leuk vormgegeven. Allemaal in dezelfde stijl, maar per geur toch net wat anders. Handig formaat waardoor je ‘m makkelijk mee kunt nemen en/of nog even snel in je tas gooit voor onderweg. De spraykop werkt prima en zorgt voor een zachte verstuiving van de spray. Niets op aan te merken.

Mijn mening

In het begin moest ik heel erg wennen, en dan doel ik vooral op de spray zelf. Deodorant uit een spuitbus voelt niet nat aan, hetzelfde geldt voor de meeste deodorant sticks. Dit is gewoon echt vloeistof en dit voel je dus wél echt zitten op je huid. Wanneer je deze deo spray aanbrengt terwijl je al kleding aanhebt voelt dit een beetje onprettig, althans voor mij. Het kan dus ook zorgen voor natte plekjes in je kleding. Het beste kun je deze deo spray aanbrengen wanneer je nog geen kleding aan hebt en de spray de kans krijgt om snel op te drogen onder je oksels.

Als ik dit even achterwege laat en puur kijk naar de werking kan ik heel erg positief zijn. De deospray doet wat hij hoort te doen. Ervoor zorgen dat er geen nare luchtjes ontstaan, en ook nog eens zonder schadelijke stoffen. Wat ik met veel deodorant uit een spuitbus vaak had is dat het na het scheren enorm prikt. Dat is ook deels de reden waarom ik ben overgestapt op deo rollers- en/of sticks. Ook bij de deo spray van Salt of the earth heb ik geen pijn of andere ongemakken na het scheren. Super fijn!

Ik ben ontzettend blij dat ik ook eindelijk kennis heb mogen maken met dit merk ook al zijn deze spray’s niet helemaal ‘passend’ bij mij en mijn voorkeuren. Des te nieuwsgieriger ben ik naar de deo sticks van dit merk. Ik denk dat deze wat meer aansluiten bij wat ik prettig vind. Over de werking van dit merk ben ik namelijk mega enthousiast 🙂

Prijs en verkrijgbaarheid

Salt of the earth is verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, DA, drogistplein.nl, deonlinedrogist.nl en diverse andere webshops. Voor deze deo spray betaal je € 8,49 per stuk.


Door admin