• 01/07/2022

Koptelefoons, oordopjes.. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Snoertjes die in de knoop raken, oortjes die niet blijven zitten, maar ook koptelefoons die knellen… Been there, done that. Sinds kort ben ik in bezit van de mooie Sudio Sweden Regent koptelefoon die ook nog eens draadloos is en via bluetooth werkt. Aanrader? Of afrader? Je leest het vandaag!

Wanneer ik onderweg ben luister ik graag naar muziek. Niet zo vaak als ik zou willen helaas. Of ik ben mijn oordopjes kwijt, of ze zitten in de knoop, of ik ben weer eens de helft vergeten en zit ik daardoor zonder. The struggle is real. Maar wanneer ik thuis ben zit ik ook geregeld met een koptelefoon op mijn hoofd. Dan is mijn lieftallige vriend één of andere fantasie film aan het kijken. Zucht. Op zo’n moment kan ik 2 dingen doen. Mezelf afzonderen op de slaapkamer, of een koptelefoon opzetten. Ook al kijk je niet naar hetzelfde, is dat toch een stuk gezelliger 😉

De enige koptelefoon die ik in bezit had was één of ander cheap ass koptelefoon van coca cola die je gratis ergens bij kreeg. Goed genoeg, maar weer die vervelende snoertjes… Stel, je wil even opstaan en wat drinken pakken, moet je eerst je koptelefoon afzetten. Niet dat dit nu zo’n big deal is, maar hey. We willen allemaal een beetje gemak, toch?! Hoe ideaal is het dat je gewoon kunt opstaan en nog steeds kunt luisteren naar muziek?! Of dat je tijdens het opmaken toch kunt genieten van Ed Sheeran – en meeblèren – zonder dat andere mensen last hebben van de muziek?!

Sudio Sweden Regent

De Regent koptelefoon van Sudio Sweden komt in een hele stevige doos die er strak en stijlvol uitziet. Zwart en wit, allebei ‘kleuren’ die ik mooi vind. Het voelt kwalitatief goed aan en ziet er ook nog eens mooi uit. Top. In de doos zitten alle benodigdheden zoals een oplaadkabel, een auxkabel, een gebruikershandleiding en garantiecertificaat. Lucky me, ik ontving namelijk ook ‘Black Marble Caps’. Deze kun je namelijk heel eenvoudig verwisselen. Is toch een leuk detail, als je het mij vraagt.

Specificaties

  • Behuizing: Composiet
  • Afwerking: Mat en gepolijst
  • Model: On-ear, Bluetooth versie 4.1
  • Gewicht: 177 gram
  • Bereik: 10 meter
  • Batterijtijd: 24+ uur (gebruik), 20 dagen (standby)
  • Laadtijd: 10 minuten (snel), 120 minuten (volledig)
  • Verwisselbare caps
  • Vouwbaar design

Hoe werkt het?

De Sudio Sweden Regent koptelefoon is dus draadloos, wat ikzelf als een heel groot pluspunt ervaar. Geen gedoe met snoertjes die in de knoop zitten, en daarnaast heb je hierdoor ook veel meer bewegingsvrijheid. De koptelefoon werkt dus via bluetooth, makkelijker kan haast niet. Koptelefoon inschakelen, bluetooth op je telefoon aanzetten, even koppelen en klaar! Ja, het is echt zo makkelijk.

Draagcomfort

Je kunt de Regent koptelefoon makkelijk verstellen, dit gaat wederom erg eenvoudig. De koptelefoon voelt erg fijn aan en sluit je oren goed af. Omgevingsgeluiden zijn grotendeels gedempt. Erg handig wanneer je je even helemaal wil afsluiten van je omgeving. Toch merk ik na een tijdje wel wat druk op mijn oren. Na een uurtje begint het toch een beetje te knellen helaas. Ik had stiekem toch gehoopt dat ik hier uren mee kon zitten en genieten van muziek, maar na een tijdje zet ik ‘m toch af.

Het geluid

Het geluid vind ik wel goed. Zuiver en helder, alleen mis ik soms wat bass. Wanneer ik bijvoorbeeld naar Hardstyle luister – waar dus vaak een goede bass in zit – dan mis ik wat. Bij andere muziekstijlen heb ik hier geen ‘last’ van. Nu noem ik dit niet een echt een probleem, maar wel een klein minpuntje. Die neem ik voor lief 😉

Mijn mening

Ik ben grotendeels positief! Het design van de Sudio Sweden Regent is mooi, maar ook nog kwalitatief goed te noemen. Het geluid is zuiver, en daarnaast ben je hiermee helemaal afgesloten van omgevingsgeluiden. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat de koptelefoon na een tijdje gaat knellen. Dan voel ik een beetje druk op mijn oren/hoofd. Wat ik hieraan doe? Niet te lang aan één stuk gebruiken. Probleem opgelost.

Wat koptelefoons betreft heb ik weinig vergelijkingsmateriaal. Enkel een goedkoop ding van een paar euro, dus dat is niet echt een realistische vergelijking. Toch kan ik wel zeggen dat ik de Sudio Sweden Regent erg fijn vind, het geeft me een stukje meer ‘vrijheid’ en ondanks het knellen (na een tijdje) vind ik het toch fijner dan bijvoorbeeld oordopjes. Wanneer ik met de scooter onderweg ben kan ik makkelijk het volume bedienen en switchen van nummer. Deze ligt nu standaard in mijn ‘rommelbakje’ achter de bank en komt regelmatig tevoorschijn. Wanneer een serie wil kijken terwijl mijn vriend wat anders kijkt is hier geregeld aan de orde. Geen vervelende snoertjes meer voor mij!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Sudio Sweden Regent koptelefoon kost € 129,- Niet heel goedkoop, maar kwalitatief ook een stuk beter dan een koptelefoon van bijvoorbeeld Action. De Marble Caps kosten € 18,99. Daarnaast heb je ook 2 jaar garantie.

Kortingscode 15% : simplynspecial