• 01/07/2022

Ben jij een sucker voor lekkere geuren en ben je wel toe aan een spa-momentje in eigen badkamer? Lees dan even verder, want vandaag vertel ik je alles over 2 hele fijne producten van Treets Traditions uit de Pure Serenity lijn. Ik verklap alvast dat ik super enthousiast ben.. 😉

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje met de vraag of ik kennis wilde maken met de producten uit de Pure Serenity lijn van Treets Traditions. Natuurlijk wil ik dat! Niet alleen vanwege het feit dat ik via deze weg kennis kon maken met het merk, maar ook omdat de Pure Serenity lijn me zo lekker leek! Toen ik las over ‘kersenbloesem’ was ik namelijk meteen verkocht 😉 Dit moest wel ‘mijn’ geur zijn! Bovendien was ik wel toe aan een wellness momentje in eigen huis. De laatste weken waren erg druk en hectisch, mede door de ziekenhuisopname van mijn moeder.

Ik ontving de Treets Traditions – Pure Serenity bamboo body scrub en wist al meteen dat dit mijn favoriet zou worden. Helaas had de pot een beetje gelekt, maar gelukkig ontbrak er nauwelijks product. Fijn! Ook ontving ik de Pure Serenity foaming shower gel van Treets Traditions, inclusief een mini van de shimmering body cream. Het testen kon beginnen!

Treets Traditions Pure Serenity

Uit het persbericht : “Treets Traditions ziet het als haar missie om wereldwijde tradities op het gebied van lichaamsverzorging te herontdekken en bereikbaar te maken voor iedereen. Tijdens één van hun ontdekkingstochten stuitte Treets Traditions op de rijke Japanse badcultuur “Onsen”. Geïnspireerd op deze eeuwenoude tradities lanceert het merk de nieuwe Pure Serenity-lijn, verrijkt met bijzondere natuurlijke ingrediënten. Beleef de Japanse schoonheidstradities in je eigen badkamer!

Treets Traditions – Pure Serenity foaming shower gel – € 6,99

Een showerfoam is heerlijk voor onder de douche. Hiermee wordt douchen een feestje, gegarandeerd. Als ik mag kiezen tussen een douchegel en een showerfoam weet ik het wel… Één druk op de knop en de gel verandert binnen no time in een flinke toef schuim. Toch blijft de gel substantie nog gedeeltelijk aanwezig. De foaming shower gel is lekker romig, zacht en zorgt voor een heerlijk verwenmomentje onder de douche. De traditionele Yuzu staat bekend om zijn natuurlijke level aan anti-oxidanten en helpt de huid jong te houden. Precies wat ik nodig heb, de teller staat namelijk al bijna op de 30, aiiiiii.

Ingrediënten : Aqua/Water, Isopentane, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum/Fragrance, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Butane, Decyl Glucoside, Isopropyl Myristate, Prunus Serrulata Flower Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopherol, Sodium Chloride, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Lauryl Glucoside, Sodium Citrate, Sodium Metabisulfite, Maltodextrin, Propane, Isobutane, Citronellol, Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Phenoxyethanol, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Treets Traditions – Pure Serenity bamboo body scrub – € 9,99

Dan mijn favoriete product : de Pure Serenity body scrub. De geur is hemels jongens! Als je hiermee geen wellness momentjes kunt pakken weet ik het ook niet meer! De scrub komt met een handig spateltje waardoor je hygiënisch en makkelijk te werk kunt gaan. Geen scrub onder je nagels, ideaal. De scrub is lekker grof en dit vind ik persoonlijk altijd heel erg fijn. Dan heb ik tenminste echt het gevoel dat er iets gebeurd, hihi. Als ik mijn huid heb gescrubd en onder de douche uit kom voelt mijn huid ontzettend fijn aan. Alsof ik een bodylotion heb gebruikt, zo zacht en gevoed. Echt mega fijn, zeker nu in de winterperiode kan ik dit heel goed gebruiken.

Ingrediënten : Sodium Chloride, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Aqua, Parfum, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Sodium Lactate, Citric Acid, Fragaria Vesca Seed, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Citrus Junos Fruit Extract, Prunus Serrulata Flower Extract, Maltodextrin.

Treets Traditions – Pure Serenity shimmering body cream (full-size) – € 12,99

Ik ontving ook nog een mini van de Pure Serenity shimmering body cream, heerlijk. Ideaal voor de droge huid na het douchen, een zachte huid gegarandeerd 😉 Als je net als ik een wat drogere huid hebt in deze tijd van het jaar is het goed en belangrijk om wat extra te smeren. Meestal heb ik dan toch echt iets nodig wat mijn huid beter voedt dan bijvoorbeeld een bodylotion. Een body butter of body cream is dan precies wat ik nodig heb. Na gebruik is mijn huid mega zacht en ben ik niet veranderd in een glimmende discobal, yay!

Ingrediënten : Coco-Caprylate/Caprate, Stearic Acid, Palmitic Acid, Cetearyl Alcohol, Parfum, Mica, Silica, Prunus Serrulata Flower Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Maltodextrin, Xanthan Gum, Tocopherol, Glycine Soja Oil, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Linalool, Citronellol, Alpha Isomethyl Ionone, Limonene, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, CI 77891.

Mijn mening

Moet ik dit nog toelichten? Ik ben super enthousiast, vooral over de geur en de werking. De geur is echt goddelijk. Ik kan me niet voorstellen dat je niet van deze geur houdt. De producten bevatten geen onnodige ‘rommel’, maar doen toch goed hun werk. Na gebruik voelt mijn huid vooral zacht, schoon en gevoed aan. Precies wat ik nodig heb deze winter. De producten zijn niet ontzettend budgetproof, maar allesbehalve duur. En eerlijk is eerlijk, voor producten die me een luxe gevoel geven waardoor ik – heel even – het gevoel heb in een spa te vertoeven, wil ik best wat meer betalen 😉 Dikke vette aanrader dus!

Prijs en verkrijgbaarheid

Treets Traditions – Pure Serenity shimmering body cream (full-size) – € 12,99
Treets Traditions – Pure Serenity bamboo body scrub – € 9,99
Treets Traditions – Pure Serenity foaming shower gel – € 6,99

De producten van Treets Traditions zijn onder andere verkrijgbaar via de site van Treets of bij Holland & Barrett.