Geen widgets gevonden in de zijbalk
Review | Utsukusy Bijing Facial Cleanser Cream

Utsukusy is een merk wat ik hier en daar weleens zie opduiken, maar tot voor kort nog nooit zelf heb gebruikt. Hier is verandering in gekomen! Ik testte de Bijin Facial Cleanser Cream en vertel je vandaag uitgebreid wat ik hiervan vindt. Ik kan alvast verklappen dat ik aangenaam verrast ben…Ken jij de gezegde “wat een boer niet kent dat vreet hij niet?” Zo ben ik soms ook! Merken of producten die ik niet ken vind ik soms een beetje ‘eng’. Helemaal als deze wat vreemde namen hebben, want eerlijk is eerlijk, Utsukusy is nou niet de meest standaard naam die je kunt bedenken. Wel een naam die blijft hangen, zo ook bij mij. Niet alleen vanwege de naam, maar ook vanwege een aantal positieve reviews. Zo heb ik bij Northflix en Tutje al diverse mooie reviews voorbij zien komen. Mijn interesse was gewekt!

Toen ik een tijdje terug werd verrast door Utsukusy met een extra verrassingspakket (#EPIC) was ik dolblij. Kon ik mooi mijn angsten – oké, ik overdrijf – overwinnen en zelf ervaren of Utsukusy iets voor mijn huid kon betekenen. Nadat ik deze Bijin cleansing cream uitvoerig heb kunnen testen wil ik nu eindelijk mijn ervaring delen.

Wat skincare betreft ben ik soms best lui. Leuk en aardig, al die smeerseltjes voor de meest uiteenlopende doeleinden, maar je moet er ook maar net zin in hebben. En aan die zin ontbreekt het bij mij nog weleens. Ik vind het al knap dat ik het al heel lang vol houd om netjes 2 x per dag mijn gezicht te reinigen en te verzorgen. Dat is ook de reden dat ik het liefste reinigers gebruik die ik – lekker makkelijk – op een watje doe en over mijn gezicht haal. Micellair watertje erna, en klaar is kees. Bij deze Bijin cleansing cream werkt het iets anders!

Utsukusy

“Utsukusy Cosmetics en Utsukusy Medical staat in Barcelona, Spanje. Utsukusy Cosmetics is opgericht in 1978 door de heer José Gimenez. Hij reisde naar Japan, geinteresseerd in de economische groei in dat land. In plaats daarvan werd hij verliefd op de cultuur, de gebruiken en de schoonheidsrituelen en hij wilde dit niet meer laten gaan. Hij keerde terug naar Spanje met een voorliefde voor Utsukusy. Utsukusy was toen al een bekend merk in Tokyo. Hij kreeg het exclusieve recht om de Utsukusy cosmetica te distributeren vanuit Barcelona. Hiermee ging hij tegelijkertijd een vriendschap en een zakenrelatie aan.

De producten van Utsukusy Cosmetics zijn ontworpen voor schoonheidssalons, waar er een rijk assortiment aan producten voor thuisgebruik aan gekoppeld is, zodat je optimaal resultaat kan halen.”

Hoe werkt het

Masseer de Bijin facial cleanser cream kort in, en was daarna af met een warme doek/washandje. Easy as that! Vervolgens haal ik nog snel een wattenschijfje met micellair water over mijn gezicht voor de laatste restjes. Het resultaat? Een fris, maar vooral schoon gezicht die heel fijn aanvoelt.

Ingrediënten

Aqua, glycerin, sodium lauryl wheat animo acids, stearic acid, cetyl alcohol, butyrospermum parkii, prunus dulcis extrace, calendula officinalis extract, chamomilla recutita extract, prunus armeniaca kernel oil, carbomer, ceteth-20, steareth-20, triethanolimine, imidazolidinyl urea, methylisothiazolinone, methylcholoroisothiazolinone, magnesium nitrate, magnesium choride, parfum

Mijn mening

Misschien had je het al gemerkt, maar ik ben enthousiast! Het kost net wat meer tijd/moeite om op deze manier je gezicht te reinigen, maar dit werkt ook zijn vruchten af. Als ik mijn make-up verwijder met deze cleanser cream voelt mijn gezicht pas écht schoon. Bij simpele reinigingslotions is dat vaak niet het geval. Mijn huid voelt na gebruik mega zacht, fijn! Hoewel ik het eerst maar een ‘gedoetje’ vond om mijn gezicht op deze manier te reinigen, vind ik het nu juist wel lekker. Met een warm washandje over je gezicht heengaan is toch eigenlijk wel heel aangenaam.

Na ruim 4 weken gebruiken merk ik echt verschil. Mijn huid is er een stuk op vooruit gegaan! In het begin leek het eerst wat erger te worden, maar nu kan ik toch eindelijk zeggen dat het bij mij ook wel zijn vruchten afwerpt. En nu begrijp ik ook waarom ik zoveel positieve ervaringen lees. Hoewel dit een hele zachte reiniger is, doet hij toch wat ie moet doen. Goed reinigen, maar dan wel op een milde, zachte manier.

Prijs en verkrijgbaarheid

Een tube van deze Bijin facial cleanser cream bevat 50ml en kost € 22,50. Alle producten van Utsukusy zijn te koop in de winkel in Scheveningen, of online. Dit product is zoals je ziet niet goedkoop, maar nu ik weet dat het werkt, gaat er zeker nog één komen als back-up!


Door admin